Anadolu Üniversitesi’nde Kore Yemekleri Atölyesi Gerçekleşti

Anadolu Üniversitesi’nde Kore Yemekleri Atölyesi Gerçekleşti

Bu istasyonlarda hocalarımız doğrama ve pişirme aşamasında bu yemeğin yapılışını öğrenecek 'ler ve daha sonrasında yemeğin tadımını gerçekleştireceğiz.” Koreli Eğitmen Jinny Hong..

 
Anadolu Üniversitesi’nde Kore Yemekleri Atölyesi Gerçekleştirildi
 
Anadolu Üniversitesi, Kore Gıda Tanıtım Enstitüsü (KFPI) ve Güney Kore Cumhuriyeti Tarım Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (MAFRA) iş birliği ile dördüncüsü düzenlenen ‘Kore Mutfağı Uzmanlık Eğitimi Projesi’ çerçevesinde ‘Bulgogi’ yapımı atölye çalışması, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda gerçekleştirildi.
 
Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek ve Eğitmen Jinny Hong’un yürütücülüğünde gerçekleşen atölyeye Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen ve Prof. Dr. Fatih Temizel, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ile beraber birçok kişi katılım sağladı.
 
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay düzenlenen etkinlik ile ilgili, “Bu etkinlik sayesinde bir arada olduğumuz için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bol neşeli ve lezzetli bir etkinlik diliyorum” dedi.
 
Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema Ekincek, eğitmen Jinny Hong ile yürüttükleri bu projenin ön hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
 
Anadolu Üniversitesi’nde Kore Yemekleri Atölyesi Gerçekleşti
“Jinny Hong hocamız gereken tüm bilgileri bizlere verecek ve ardından yemeğin yapımını gerçekleştireceğiz. Biz ön hazırlıkları tamamladık. 
 
İstasyonlarımız hocalarımız için hazır. Bu istasyonlarda hocalarımız doğrama ve pişirme aşamasında bu yemeğin yapılışını öğrenecekler ve daha sonrasında yemeğin tadımını gerçekleştireceğiz.”
 
Koreli Eğitmen Jinny Hong Bulgogi yemeğinin Kore’de çok yaygın tüketilen bir yemek olduğunu belirtti. Ardından katılımcılara tarif ederek atölye çalışmalarında katılımcılara yardımcı oldu. Atölye çalışması, hazırlanan Bulgogi yemeğinin tadımının gerçekleştirilmesiyle son buldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler