ETHEXPO Avrasya Turizm Ve Sağlık Fuarı Başladı

ETHEXPO 2023 Fuarı, Dünya Helal Zirvesi, Uluslararası Helal Expo, HIMSS Eurasia Sağlık Bilimleri Konferansı ile aynı tarihte düzenlenmesi dolayısıyla üst düzey heyetler ve dele...

 
Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İİT Helal Expo Fuarı ile aynı anda gerçekleştirilen ETHEXPO Avrasya Turizm ve Sağlık Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) kapılarını açtı. Türkiye, sağlık turizminde son yıllarda güçlü ve yükselen bir trend yakaladı. Fuarın önümüzdeki dönemde çok güçlü bir hareket alanı oluşturacağını öngörüyoruz.
 
Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Hizmet İhracatçıları Birliğince desteklenen ETHEXPO 2023 Fuarı, Dünya Helal Zirvesi, Uluslararası Helal Expo, HIMSS Eurasia Sağlık Bilimleri Konferansı ile aynı tarihte düzenlenmesi dolayısıyla üst düzey heyetler ve delegeler tarafından da ziyaret ediliyor.
 
Türkiye'nin 100 milyar dolarlık turizm hedefine güçlü katkı sağlamayı amaçlayan ve turizm haberlerinde de yer alan fuar, sektörün önde gelen yatırımcılarını, sağlık kuruluşlarını, seyahat acentelerini, hastaneleri ve alanında uzman isimleri buluşturuyor.
 
Yeni ülkelere ve pazarlara kapı açacak, sağlık ve turizm alanındaki son gelişmelerin yakından takip edilebileceği, 20 ülkenin milli katılım gösterdiği fuarda 74’ten fazla yerli ve yabancı firma stant açtı. 119 ülkeden 9 bin yabancı ziyaretçinin beklendiği fuarın 30 bine yakın kişiyi ağırlaması öngörülüyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığının çizdiği yol haritasına göre turizmden 2024’te 68 milyar dolar, 2025’te 77, 2026’da 85,3, 2027’de 93 ve 2028’de 100 milyar dolarlık gelir elde edilmesi hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için en güçlü çalışmaların başında ise turizmi çeşitlendirmek geliyor.
 
Tatil amaçlı gelen bir turistin ortalama üç katı gelir bırakan sağlık turizminde bu yılın sonunda iki milyon yabancı hastanın ağırlanması beklenirken 2028’de bu sayının 5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Sağlık turizminde elde edilen gelirin 30 milyar dolara ulaşması planlanıyor.
 
ETHEXPO 2023’e katılan firmalar, sağlık ve turizm alanındaki son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulurken uluslararası pazardan yeni müşteri kazanma fırsatı da yakalıyor. B2B görüşmelerinin de yapıldığı etkinlikte firmalar, yeni siparişler için görüşmelerde bulunuyor ve iş bağlantılarını artırıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler