Türklere 10

Türklere 10 "Yunan Adası" İçin Vize Ücreti "60 Euro"

Türkiye turizm haberlerinde de yer alan 7 günlük vizeyi kapsayan 10 Yunan adasının da şunlar olması bekleniyor. "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize" uygulamasına...

 
Türklere 10 Yunan Adası İçin Vize Ücreti "60 Euro"
 
Yunan adalarına vize ücreti kaç lira ve yunan adalarına kapıda vize kaç gün? soruları cevaplarını buldu.
 
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunan adalarını ziyaret edecek Türk vatandaşlarına tüm yıl boyunca 7 gün vize muafiyeti sağlanacağını söyledi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan yetkililerinin "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize" uygulamasına ilişkin çalışmanın Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğunu bildirdi.
 
10 Yunan adasına girişte vize ücreti 60 euro olacak
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bu vizenin detaylarına ilişkin Yunan hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre 7 günlük vize uygulamasının detayları şu şekilde:
 
Yunanistan'da gezilecek yerler için girişte vize alınabilmesi için Türk vatandaşları ve aileleri için basitleştirilmiş bir vize prosedürü sağlandı.
 
* Bu vizeyle Yunanistan'da yedi güne kadar kalma olanağı sağlanacak.
* Vizenin ücreti 60 Euro olacak.
* Yunanistan'da sınırlı bölgesel geçerliliği olacak.
* 10 adada hayata geçecek.
* 12 aylık pilot bir program olacak.
* Uygulama, Schengen sisteminin işleyişinden sorumlu olan Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır.
 
7 Günlük Vize İle Gidilebilecek İşte O 10 Yunan Adası;
 
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan 7 günlük vizeyi kapsayan 10 Yunan adasının da şunlar olması bekleniyor; 
 
** Sakız Adası, 
** Midilli Adası, 
** Rodos Adası, 
** Samos Adası, 
** Kos Adası, 
** Meis Adası, 
** Leros Adası, 
** Kalimnos Adası, 
** Simi Adası, 
** Limni Adası.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler