Gezilecek Yerler

Dünyaya açılmadan önce ülkemizdeki güzellikleri keşfetmeye ne dersiniz? Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan, coğrafi konumuyla dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Anadolu toprakları, bu birikimin izlerini taşıyor. Türkiye'de görülmesi gereken birçok güzel yer bulunuyor. İşte doğudan batıya, kuzeyden güneye...


Datça'ya Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Datça'ya Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Datça'nın tarihinden, coğrafi konumuna, ulaşım yollarından turizmine ve gastronomisine kadar birçok yönünü kapsamlı bir şekilde ele alacak. Datça, hem tarihçiler hem gastro...

Kars'ın Kültürel ve Gastronomi Mirası Dünya Sahnesinde

Kars'ın Kültürel ve Gastronomi Mirası Dünya Sahnesinde

Kars'ın benzersiz mutfak kültürü ve zengin tarihi mirasının uluslararası tanıtımına odaklanan bir dizi etkinliğin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. "Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Proje..

Sivas'nın Tarihi Nedir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Sivas'nın Tarihi Nedir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Anadolu'nun kalbinde yer alan ve zengin tarihiyle dikkat çeken Sivas'ı mercek altına alıyoruz. Sivas, tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel zenginliğiyle Türkiye turizmine önemli..

Kapadokya'ya Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Kapadokya'ya Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Kapadokya, Türkiye'nin orta kesiminde, Nevşehir başta olmak üzere, Kayseri, Aksaray, Niğde ve Kırşehir illerini kapsayan geniş bir coğrafi alana yayılmıştır. Bu bölge, periba..

Diyarbakır'a Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Diyarbakır'a Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Diyarbakır, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nde yer alan ve tarihi dokusu, kültürel zenginliği ile dikkat çeken bir şehirdir. Dicle Nehri'nin kıyısında konumlanmış..

Antarktika Mucizesi! Büyülü Ve Donmuş Yedinci Kıta...

Antarktika Mucizesi! Büyülü Ve Donmuş Yedinci Kıta...

Antarktika, eksi 30 derecenin ılık bir yaz günü olarak nitelendirilen ekstrem koşulları, altı aylık uzun geceleri ve vahşi doğasıyla, tecrübeli gezginlerin hayallerini süslüyor. Yedinci kıtanın..

Tunceli'ye Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Tunceli'ye Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Tunceli, kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleri ile Türkiye turizmine önemli katkılarda bulunur. Doğaseverler, tarih meraklıları ve kültür turizmi için ideal bir destinasyondur...

Kırıkkalede Gezilecek Yerleri Nerelerdir? Kırıkkalenin Tarihi

Kırıkkalede Gezilecek Yerleri Nerelerdir? Kırıkkalenin Tarihi

Kırıkkale, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer almakta olup, zengin tarihî dokusu ve gastronomi turizmine sunduğu katkılarla dikkat çeker. Bu makale, Kırıkkale'nin gastro..

Sultanahmet Camii'nin Özellikleri Nelerdir?

Sultanahmet Camii'nin Özellikleri Nelerdir?

Konum ve Coğrafi Bağlam: Sultanahmet Camii, Türkiye'nin İstanbul şehrinin tarihi yarımadasında yer alır. İstanbulda gezilecek yerlerden Sultanahmet Camii, İstanb..

Deyrulzafaran Manastırı Nerededir?  Tarihi Nedir?

Deyrulzafaran Manastırı Nerededir? Tarihi Nedir?

Deyrulzafaran Manastırı, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Mardin ilinin sınırları içerisindedir. Mardin merkeze yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan..

Fethiye 'ye Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Fethiye 'ye Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Fethiye, göz alıcı doğal güzellikleri, zengin tarihi ve gastronomi turizmindeki önemli yeriyle dikkat çekiyor. Bu makalede, Fethiye'nin konumu, ulaşım yolları, keşfedilesi...

Marmarise Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Marmarise Nasıl Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Marmaris, tarihi kaleleri, marinaları, doğal güzellikleri ve canlı gece hayatıyla bilinir. Marmaris Kalesi ve Marmaris Müzesi, tarihe tanıklık eden önemli yapılar arası..

Artvinin Özellikleri Nelerdir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Artvinin Özellikleri Nelerdir? Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Artvin, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlik 'leriyle ön plana çıkan bir şehir 'dir. Yemyeşil doğası, zengin florası, ve endemik bitki..

"Kurşunlu Şelalesi'ne Nasıl Gidilir? Özellikleri Nelerdir?

Antalya "Kurşunlu Şelalesi'ne Nasıl Gidilir? Kurşunlu Şelalesi, doğal bir oluşum olup tarihi bir geçmişi ya da insan yapımı bir yapı hikayesi bulunmamaktadır. Ancak, şelale ve çevresi..

"Perge" Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir? Perge'nin Tarihi Nedir?

Antik kent, Hristiyanlık tarihi açısından da önemlidir, çünkü Antalyada gezilecek yerlerden Pergede, Aziz Paul ve Aziz Barnabas burada misyonerlik faaliyetlerinde bulunmuşlardır.

Apollon Tapınağının Tarihi Nedir? Nasıl Gidilir?

Apollon Tapınağının Tarihi Nedir? Nasıl Gidilir?

Apollon Tapınağı Side'de bulunmaktadır ve Antalya'nın önemli turistik mekânlarından biridir. Side, Antalya merkezine yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Antik Roma döneminde..

Mardinde Gezilecek Tarihi Yerler Nerelerdir?

Mardinde Gezilecek Tarihi Yerler Nerelerdir?

Mardin Şehrinin Özellikleri Nelerdir? Mardinin Coğrafi Konumu Nedir? Mardin, birçok farklı etnik ve dini topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Süryaniler, Araplar, Kürtler, Türk..

Gaziantep'te Nerelere Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Gaziantep'te Nerelere Gidilir? Gezilecek Yerleri Nerelerdir?

Gaziantep, Türkiye'nin Güney doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve zengin tarihi, kültürel mirası ve mutfağı ile ünlüdür. Gaziantep'te gezilecek yerlerden birçok turistik ve tarihi..

İç Anadoluda Gezilecek Yerlerin Listesi Nedir?

İç Anadoluda Gezilecek Yerlerin Listesi Nedir?

Bölge, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, doğal güzellikleri ve farklı aktivite seçenekleriyle de turizm açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bölge mutfağı..

Antalya

Antalya "Gazipaşa" da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve deniz tatili için pek çok seçeneğe sahip bir bölgedir. Ancak, unutulmamalıdır ki bilgiler zamanla..

 Antalya

Antalya "Belek"in Tarihi Nedir?

Belek, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı modern bir turistik beldedir. Ancak bu beldenin çevresi, tarihsel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir. Belek'in tarihsel geçmişi hakkında..

Belek'te Gezilecek Yerler

Belek'te Gezilecek Yerler

Antalya'nın Belek beldesi, özellikle lüks tatil köyleri, golf sahaları ve doğal güzellikleriyle tanınır. Aynı zamanda Belek'in civarında tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri barı..

"Kemer"in Tarihi Nedir?

Kemer, Antalya'ya bağlı turistik bir ilçe olup, tarihi zenginlikleri ile bilinir. Kemer'in tarihine dair bazı bilgiler şunlardır. Kemer, antik dönemlerden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi..

"Kemer"de Gezilecek Yerler

Antalya'nın Kemer ilçesi, doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları ve antik kalıntılarıyla ünlüdür. Kemer, deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve doğal sit alanlarıyla da ziyaretçilerine çeşitli aktiviteler sunar. İşte Antalya..





Dünyaya açılmadan önce ülkemizdeki güzellikleri keşfetmeye ne dersiniz? Tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan, coğrafi konumuyla dünyanın en önemli geçiş güzergahlarından biri olan Anadolu toprakları, bu birikimin izlerini taşıyor. Türkiye'de görülmesi gereken birçok güzel yer bulunuyor. İşte doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'de görülmesi gereken 50 yer...
 
Tanrıların Mekanı Nemrut

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan ve içinde Kommagene Krallığı'nın antik kentini barındıran milli park içerisinde, aslan ve kartal heykellerinin arasında 7 metreye varan dev heykeller bulunuyor. Bölge, tarih meraklıları için ideal.
 
Doğayla İç İçe Bir Kasaba:
Amasra 

Karadeniz'in şirin kasabalarindan olan Amasra, sakin bir tatil isteyenler için ideal bir mekan. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, kalesi, müzesi ve Cenova şatosuyla tarihi bir tur da yapabilirsiniz.

 
Bir İç Anadolu şehrinde de sizi şaşırtacak şeyler olabilir. Şehrin merkezinden geçen Yeşilırmak'ın kenarında sıralanan ve geleneksel Osmanlı evinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan Amasya evleri bu şehri görmek için iyi bir neden.



 
Likya'da Tarih Ve Gizemi Birlikte Görün


Likya, Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan tarihi yapıları olan Olimpos'ta hem doğal hem gizemli bir tatil geçirebilirsiniz. Çıralı'da 3 bin yıldır yanan ateşi görebilir, dünyanin en güzel kumsallarından birinde denize girebilirsiniz.

 
Uluabat Gölü


Bursa'ya 34 km uzaklıktaki Uluabat Gölü, yapısı itibariyle değişik türden yüzbinlerce su kuşuna beslenme ve barınma olanağı sağlıyor. Su içinde yaşayan canlılar için de zengin bir yapıya sahip gölde 21 çeşit balık bulunuyor.

 
Şirince: Ege'de Bir Rum Köyü



İzmir'in Efes harabeleriyle ünlü Selçuk ilçesinin 8 km. doğusunda üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerle çevrili tarihi bir Rum köyü Şirince. Burada yapılan Şirince evleri de 19. yüzyıl Anadolu mimarisini yansıtıyor.

 
İstanbul'a Nefes Aldıran Yerler



İstanbul'da yaşıyorsanız yakın yerlere kaçmak istersiniz. İşte; tarihi Polonezköy, iki akarsu arasında kalan şirin mekan Ağva veya İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakası Karadeniz girişinde yer alan Anadolu Feneri önerebileceğimiz mekanlar.

Osmanlı Köyü Cumalıkızık



Bursa'ya 2 km. uzaklıktaki Cumalıkızık, Orhangazi'nin Bursa'ya girmeden önce yaptırdığı köylerden biri. Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin verildiği evlerden oluşan köye giderseniz, dar sokaklardan akan sular sizi karşılayacak.

 
Hem Kaplıcası Hem Yeşili: Oylat



Tatilde herkes farklı yerleri tercih eder. Eğer kaplıca seçeneğinden yanaysanız, İnegöl'e 27 km. uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları'nı tercih edebilirsiniz. Orman içindeki mekan, size hem yeşilin en güzelini hem de şifalı sularını sunuyor.

 
Güneşin En Son Battığı Yer: Gökçeada



Kaleköy'de Türkiye'nin en son günbatımını yaşamak, Zeytinli'de dibek kahvesi içmek ve Hristo'nun tatlılarını yemek isterseniz Gökçeada'ya yelken açın. Rum köylerini tek tek gezin.

 
Tortum Şelalesi



Tortum'a 35 km. uzaklıktaki şelale, 48 metrelik yüksekliği ile Asya ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyüklükteki şelalesi olarak biliniyor.

 
Sörf Cenneti Alaçatı




Alaçatı, her milletten sörfçünün akın ettiği yerlerin başında geliyor. Hem rüzgarıyla yılın tüm zamanlarında sörf yapma imkanı tanıyor hem de doğal güzellikleri, mimarisi ve yetiştirilen doğal ürünleriyle sizi bekliyor.



 
Köyceğiz



Bir liman kenti olarak tarihi 4 bin yıla dayanan şehrin, tercih edebileceğiniz çok farklı özellikleri bulunuyor. Örneğin, Sultaniye köyünde termal kaplıcalara gidebilir, Yayla köyü ve Gökçeova'da safari yapabilirsiniz.

 
Tarihi Sinop Cezaevi


Selçuklular döneminde inşa edilen Sinop Cezaevi, 1997 yılına kadar siyasi mahkumların gönderildiği cezaevi olarak varlığını sürdürdü. Müzeye dönüştürülen hapishanede Refik Halit Karay, Sabahattin Ali ve Necip Fazıl Kısakürek gibi isimler kalmış.

 
Datça



Datça merkeze 25 km. uzaklıktaki Palamutbükü'nde denize girebilir, şeffaf sularında balık avlayabilir ve yakın yerlere tekne turuna çıkabilirsiniz. Sit alanı olarak belirlenen köy, denizi ve doğayı sevenler için iyi bir tatil imkanı sunuyor.

 
Doğasıyla Deniziyle Eşsiz Ölüdeniz



Fethiye'ye bağlı Öludeniz'de, dünyanın en güzel kumsalında denize girebilir, Kelebekler Vadisi ve Gemiler Adası'nı görebilir, Babadağ'dan yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

 
Saklıkent



Fethiye-Antalya arasındaki 18 km. uzunluğundaki Saklıkent, olağanüstü güzellikler sunan bir vadi olarak karşımıza çıkıyor. İlerlemek için kayalara tırmanacağınız mekan size farklı bir deneyim sunacak.

 
Adalarda Gezmenin Tam Zamanı



İstanbul'da gezilip görülmesi gerekli yerler listesinin başında mutlaka Adalar olmalı. Özellikle de Büyükada. Yaz, adalara gitmek için en uygun mevsim.

 
Konya'yı Görmeden Asla



Konya, tarihi ve kültür mirası ile tam bir açık hava müzesi. Hz. Mevlana'nın iklimini hissetmek, onu yaşamak isteyenler yolunu muhakkak bu kente düşürmeli.

Uzungöl


Uzungöl, dağların arasına gizlenmiş bir düş bahçesi adeta. Yeşilin binbir tonu, rengarenk çiçekler, yayla serinliği... Yapılaşma çoğalmadan yolunuzu Uzungöl'e düşürün.

 
Kapadokya Anlatılmaz Yaşanır



Kapadokya'da balon turu fotoğraflarına bakıp iç geçirenlerden misiniz? Cevabınız evetse bu yaz, tatilinizin bir kısmını peribacalarını görmeye ayırın.

 
Atlı Kamp

 Bir Masal Şehri Harran



Şanlıurfa'nın 45 km. güneydoğusundakı Harran, Mezopotamya ile Akdeniz'i birleştiren önemli bir durak noktası. 5 bin yıllık bir geçmişe sahip. İlk çağlardan beri önemli kültür merkezi.

 
Mimar Sinan'ın Şaheseri Selimiye Camii



Edirne Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın başyapıtlarindan biri. Aynı zamanda Osmanlı-Türk mimarisinin de doruk noktası. İçeride bulunan çinilerin, hatların, mermerlerin ve işlemelerin hepsi ise ayrı bir sanat eseri.

 
Ege'nin Beyaz İncisi Pamukkale



Denizli'de bulunan ve Antik Havuz, Antik Tiyatro, Arkeoloji Müzesi'nin de yer aldığı bölgeyi, hem bir doğa harikası hem de tarihi bir mekan olarak gezebilirsiniz.
BEYAZ CENNET 
 
İshakpaşa Sarayı



Doğubeyazıt'ın 5 km. uzağında sarp kayalar üzerine kurulmuş 116 odalı İshakpaşa Sarayı, Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini birleştiren bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

Antik Güzel Aspendos



Aspendos, amfitiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Antalya'nın 49 km. batısında yer alıyor. M.S. 2. yy'da Romalılar tarafından inşa edilen tiyatro 15 bin kişi kapasitesi ile en iyi korunmuş eski yapılardan.

 
Noel Baba Kilisesi



Uluslararası bir üne sahip Demre'de Noel Baba Kilisesi, Myra antik kentinin dağa ustalıkla oyulmuş kaya mezarları görülmeye değer yerler. Kaş'a 40 km. mesafede bulunuyor.

Ordu'ya Boztepe'den Bakın



Doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği bir ilimiz Ordu. Karadeniz'in en temiz kumu ve en uzun sahil şeridine sahip. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı şehri, Boztepe'den seyretmenin keyfine doyum olmaz.

Söğüt'te Tarihe Yolculuk



700 yıllık Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Söğüt, Bilecik'in 29 km. doğusunda. Söğüt'e yolunuzu düşürüp Ertuğrul Gazi, Dursun Faki ve Şeyh Edebali'nin türbelerini ziyaret edebilirsiniz.

 
Kültepe'yi Dünya Tanıyor



Anadolu'nun en eski yazılı kaynakları da Kayseri'nin 8 km. doğusundaki Kültepe'de bulundu. Kültepe kazıları bütün dunyanın yakından takip ettiği bir çalışma.

 
İznik'e Bir Gün Ayırın



Yolunuz Bursa'ya düştüyse İznik'i mutlaka görmelisiniz. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin kol kola verdiği bu şirin ilçe Bursa'ya bir saatlik mesafede. Çinileri de dünyaca ünlü.

 
Yedi Renkli Göl Eğirdir



Isparta sınırları içindeki Eğirdir Gölü'nün manzarası yılın her mevsimi harika. Genelde çamgöbeği renginde olan göl; bazı gün ve saatlerde değişik renklere büründüğü için halk arasında yedi renkli olarak anılıyor.

 
Şanlıurfa'da Kutsal Balıklara Yem Atın



Balıklıgöl, (Aynzeliha ve Halil-ur Rahman Gölleri ) İbrahim Peygamber'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak biliniyor. Bu iki göl Urfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerleri. 

 

Mezopotamya'nın İncisi Mardin



Taşın insan yaşamındaki yerini, insan emeğinin taşı nasıl şekillendirdiğini görmek için dinlerin, mezheplerin harman olduğu Mardin'e yolunuzu düşürün.
GECESİ GERDANLIK 
 
Van Gölü'nde Gün Batımı



Van kültürel birikimi ve doğal güzellikleri, yöresel dokusuyla Anadolu'nun motiflerini yaşatabilen bir kent. Türkiye'nin en buyuk gölü bu ilimizde. Van Gölu üç de ada barındırıyor: Bu adalardan en meşhuru Akdamar.

 
Doğal Serinlik: Ayder Yaylası



Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı yayla Çamlihemşin ilçesine 16 km. mesafede. Ayder, zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri.

 
Ashab-I Kehf Ziyareti



Kur'an-i Kerim'in Kehf Suresi'nde geçen "Yedi uyuyanlar mağarası" her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Birçok Kur'an meal ve tefsirinde, Ashab-i Kehf mağarasının Tarsus'ta olduğu belirtiliyor.

 
Damlataş Astıma İyi Gelir



Alanya için çok rahatlıkla bir mağaralar kenti diyebiliriz. Dünyaca ünlü mağarası Damlataş'tır. Mağara, büyüleyici güzelliğinin yanı sıra astım hastalarına iyi gelen havasıyla da bilinir.

 
Açık Hava Müzesi: Harput



Elazığ'a 5 km. mesafedeki Harput ilçesi bir açık hava müzesi görünümünde. Müzesi, kalesi, Ulu Camii, Meryem Ana Kilisesi ve Buzluk Mağarasıyla görülmeye değer bir turizm merkezidir.

 
Yedigöller



Dağların arasındaki vadilerde zamanla oluşan ve yan yana sıralanan göller Yedigöller olarak anılıyor. Doğa meraklıları için ideal bir mekan.
HER MEVSİM BİR BAŞKA GÜZEL: 
Gelibolu Yarımadası'nda Tarih



Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası, adeta bir savaş müzesi görünümünde. Çanakkale'de bulunan şehitlik, birçok ziyaret mekanı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

 
Efes Antik Kenti



İzmir'in Selçuk ilçesi yakınlarındaki 4 bin yıllık Efes Antik Kenti, kiliseleri, çarşıları, mağaraları, çeşmeleri ile en çok ilgi çeken turistik mekanlardan.

 

İlk Uygarlıklardan Bugüne: Karain



Antalya'daki Karain mağaraları, Türkiye'nin en büyük ve aynı zamanda içinde insan yaşayan dogal mağaraları arasında yer alıyor.

 
Mozaik Kent: Zeugma



Gaziantep ili, Nizip ilçesinde yer alan antik şehir, Roma döneminden kalan mozaikleri ile tanınıyor.
ZEUGMA: Binlerce Yıllık Tarihe Ayna Tutuyor


 
Bolu'da Doğanın Kucağında



Bolu'nun yanıbaşında kıvrıla kıvrıla çıkan bir yolla ulaşılan Gölcük, bir minyatür göl olarak karşınıza çıkıyor. Daha büyük bir gölun yer aldığı Abant ise, keyifli bir yürüyüş yapmak, pedal çevirmek, fayton gezintisine çıkmak için ideal...

 
Cami Ve Kilise Bir Arada: Ani Harabeleri



Kars'ta, farklı uygarlıkları simgeleyen eserlerin bulunduğu Ani Harabeleri, en cazip turizm merkezlerinden biri. Farklı uygarlıklara ait cami, kilise, kervansaray ve manastırın yer aldığı mekan tam tarihseverlere göre...

Artvin'in Her Köyü Bir Yayla



Artvin'in de yüzde 51'ini yaylalar oluşturuyor. Burada, Sahara Yaylası (Savsat), Bilbilan Yaylasi (Ardanuc), Kafkasor Yaylası'nı (Merkez) görebilirsiniz. Vadiler de bunların arkasından gelir.

 
Doğayla İç İçe Olmak İsteyenlerin Tercihi: Karagöl


Tarih, Oksijen, Trekking: Kazdağları



Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunan Kazdağları, yemyeşil doğası, tarihi kalıntıları, dereleri ve şelaleleriyle görülmeye değer bir belde.
Türkiye'nin En İyi Seyahat Rotaları


 
Osmanlı Mimarisi Evleriyle Safranbolu



Karabük'e bağlı bir Karadeniz kasabası olan Safranbolu, klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle tanınıyor. Türkiye'de 'Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 9 kültürel varlıktan biri...

 
Kültürlerin Kavşak Noktası: Hasankeyf



Mardin ve Batman arasında yer alan Hasankeyf, konum itibarıyla kültürlerin kavşak noktasında bulunuyor. Hasankeyf, birkaç ay içinde 12 bin yıllık tarihi, bölge halkının evleri, bitki ve hayvan türleri ile birlikte Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak.