Girişimci Kadınlara Eğitim Ve Mentorluk Eğitimi Başladı

Girişimci Kadınlara Eğitim Ve Mentorluk Eğitimi Başladı

Proje eğitimlerine katılan girişimci 50 kadına, 6-9 ay boyunca, sektörde başarılı kadınlar ve alanında uzman kişiler tarafından mentorluk / koçluk desteği sağla..

 
Türkonfed tarafından Bankamız sponsorluğunda yürütülen Girişimde Kadın Gücü Projesi ile Türkiye'nin farklı bölgelerinden sektör ve ölçek fark etmeksizin girişimci kadınlarımızın değişen dünyanın dijitalleşmesi süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla eğitim, mentorluk gibi programlarla desteklenmesi, piyasada etkin olan kurumlarla network geliştirmelerinin sağlanması ile ürünlerini sergileyebilecekleri ve bir araya gelebilecekleri kanalları oluşturulmasını amaçlayan İş bankasından yeni proje.
 
Projenin Çıktıları
 
Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışan girişimci kadınların mevcut durumlarının, hangi alanlarda, ne tür ihtiyaçlarının olduğunun tespit edileceği araştırma, üniversite/akademisyen paydaşlarla iş birliği halinde bir ihtiyaç analizinin gerçekleştirilmesi.
 
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Proje lansmanı öncesi ve sonrasında ihtiyaç analizinin sonucuna uygun olarak olacağı ön görülen eğitimlerin ilgili akademisyen ve paydaşlarla birlikte geliştirilerek, belirlenecek erişim planı çerçevesinde çevrimiçi/yüzyüze eğitim içeriklerinin üretilmesi ve bu eğitimlerin girişimci kadınlara erişiminin açılması.
 
Proje eğitimlerine katılan girişimci 50 kadına, 6-9 ay boyunca, sektörde başarılı kadınlar ve alanında uzman kişiler tarafından mentorluk/koçluk desteği sağlanması.
 
Eğitim ve mentorluk süreçlerini başarıyla tamamlayan 3 kadın Türkiye İş Bankası tarafından düzenlenecek Amerika’da Silikon Vadisi ziyaretine katılacak.
 
Eğitim ve mentorluk süreçlerini başarıyla tamamlayan 10 kadına Türkiye İş Bankası tarafından geliştirme desteğinin sağlanması,
 
Eğitime katılım gösteren kadınların bir araya gelebileceği ve koordinasyon halinde çalışabileceği bir platformun/e-mail grubunun oluşturulması.
 
Girişimci kadınların işbirliği ve networkunu desteklemek adına minimum 4 kadın buluşmasının gerçekleştirilmesi.
 
Minimum 2 girişimci kadın başarı hikayesinin oluşturulması ve hikaye lansmanının yapılması.
 
Kadınların müşterilerle bir araya gelebilecekleri, sektörün önde gelen isimleri ile tanışabilecekleri ve ürünlerini sergileyebilecekleri 1 Üretici Kadın Fuarının düzenlenmesi.
 
İslam Memiş son bir hafta için uyardı!
 
Girişimci kadınların güçlenmesine destek olmak, iş birliği ve network geliştirmelerini desteklemek amacı ile Proje kapsamında minimum 15 online eğitim, 5 yüz yüze eğitim, 4 üretici kadın buluşması ve 1 fuar düzenlenecektir. 
 
Dijitalleşme, e-ticaret eğitimlerinin online program ve yerel ziyaretler ile 2 yılda yaklaşık 5000 kadına ulaşmasını hedefleyen proje ile 2022 yılında 1.800 kadına erişim sağlandı. Proje kapsamında aktarımlardan ilki İstanbul’da, ikincisi Trabzon’da, üçüncüsü Antalya’da, dördüncüsü Kayseri’de, beşincisi Ankara’da gerçekleştirildi. Ayrıca, girişimci kadınların iş birliği ve network geliştirmelerini desteklemek adına düzenlenen kadın buluşmalarının da ilki Adıyaman’da organize edildi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler