Mutfak Sanatlarında Osmanlı Saray Mutfağı Lezzetleri

Mutfak Sanatlarında Osmanlı Saray Mutfağı Lezzetleri

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 'Osmanlı Saray Mutfağı' konulu etkinlik düzenledi. Etkinliğe..

 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Osmanlı Mutfağı'ndan lezzetlerin sergilendiği etkinlik düzenledi. 
 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 'Osmanlı Saray Mutfağı' konulu etkinlik düzenledi. Etkinliğe SUBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Sapanca Turizm MYO Müdürü Prof. Dr. Şevki Ulema, SUBÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ergen, Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Avcı ve Hakan Kocaman, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan Türk ile fakülte akademisyenleri ve öğrencileri katılım gösterdi. 
 
Türkiye Gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Şengül koordinatörlüğünde bölüm lisans ve lisansüstü öğrencileri iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Osmanlı Saray Mutfağı konulu sunum gerçekleştirildi. 
 
Sunumda, Osmanlı mutfak kültürü ve yemeklerine ilişkin bilgiler verildikten sonra, bu yemeklerin modern Türk kültürüne uyarlanmış tabak sunumları olan badem çorbası, vişneli sarma, kuzu külbastı, Osmanlı pilavı, reyhan şerbeti ve baklava katılımcılara servis edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler