Yöresel Mutfaklarımızda Yeni Lezzet Ustaları Yetişiyor...

Yöresel Mutfaklarımızda Yeni Lezzet Ustaları Yetişiyor...

Kadın istihdamını güçlendirmek, girişimci kadınlarımızın yerel mutfağı öğrenmesi, eş zamanlı olarak kadınların meslek edinmesine katkı sağlamak ve sürdürülebilir alanların..

 
Yöresel Mutfaklarımızda Yeni Lezzet Ustaları Yetişiyor...
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen “Yerinde Öğreniyoruz” projesi çerçevesince gastronomi mutfağında düzenlenen kurslara katılan kursiyerler pide yapımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler alıyor.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından kadın istihdamını güçlendirmek, girişimci kadınlarımızın yerel mutfağı öğrenmesi, eş zamanlı olarak kadınların meslek edinmesine katkı sağlamak ve sürdürülebilir alanların açılması hedefi ile 2 yıl önce hayata geçirilen “Yerinde Öğreniyoruz” projesi başladı. 
 
Denizli’de yaşayan kadınların gelişimi noktasında çalışmalar ve eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Bu güne dek aşçı yardımcılığı, pastacılık gibi birçok alanda eğitimlerin düzenlendiği gastronomi mutfağında yeni dönemde kursiyerlere pide yapımı konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.
 
“Ücretsiz düzenlediğimiz kurslarımıza kadınlarımızı bekliyoruz”
 
Yaklaşık 3 hafta süren eğitimler ile ilgili bilgi veren Eğitmen Kezban Hirozlu, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından yaklaşık 3 yıl önce Fatih Sosyal Etkinlik Merkezimizde kurulan gastronomi mutfağında yeni dönemde pide yapım kursu başlattık. 
 
3 hafta süren eğitimlerimizde kursiyerlerimize uygulamalı ve teorik bilgiler vererek kadınlarımızın evlerinde çok kolay bir şekilde pide yapabilir hale gelmelerini sağladık. Bunun yanı sıra Yöresel Mutfaklarımızda farklı dönemlerde açtığımız ‘Aşçı Yardımcılığı’ ve ‘Pastacı Çırağı’ kurslarımızda yapılmaktadır. İlerleyen günlerde pizza yapım kursu başlatacağız. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz kurslarımıza kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler