Dünyanın En Pahalı Yiyeceklerini Denemek İstermiydiniz?

Dünyanın En Pahalı Yiyeceklerini Denemek İstermiydiniz?

Nadir olan tatlar biraz pahalı oluyor. Kopi Luwak Kahvesi, Elmas Havyar, Safran, Densuke Karpuzu, Matsutake Mantarı ve daha fazlasını Tadabile...

Dünyanın En Pahalı Yiyeceklerini Denemek İstermiydiniz?
Dünyanın en pahalı yiyecekleri nedir biliyor musunuz? Nadir olan tatlar biraz pahalı oluyor. Kopi Luwak Kahvesi, Elmas Havyar, Safran, Densuke Karpuzu, Matsutake Mantarı ve daha fazlasını Tadabileceğim tüm yemekleri tattım diyorsanız Türk Aşçı Haberleri Olarak sizler için dünyanın en pahalı yiyeceklerini hazırladık...
 
Kopi Luwak Kahvesi:
Asya Misk Kedisi'nin (Paradoxurus hermaphroditus) kahve çekirdeklerini yemesi ve hayvanın sindirim sisteminden geçmesi sonrası hazırlanan bu kahve çeşidi çok özeldir...
 
Elmas Havyar;
Beluga balığının yumurtasından elde edilen Elmas Havyarı fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Yarım kilosu 8 bin 400 dolar ile 15 bin 500 dolar arasında değişiyor. Bu havyarı özgün yapan ürediği balık. Beluga balığı 120 milyon yıldır dünyada olsa da soyu tükenmek üzere ve daha çok da Hazar denizinde bulunuyor.
 
Safran;
Eğer pirinciniz parlak sarı ise, işte o zaman safranlı pirinç ile karşı karşıyasınız. Safran pahalılığından ötürü Kırmızı Altın olarak adlandırılıyor. Peki bu safran neden bu kadar pahalı? Safran çiğdemleri sonbaharda sadece bir veya iki hafta boyunca çiçek açar; toplanması fazlasıyla emek ister (elle toplanır ve işlenir) ve bir kilogram safran oluşturmak için iki futbol sahası kadar ekim yapmak gerekir. Bu sebeplerden ötürü çok pahalıdır.
 
Densuke Karpuzu;
Dünyada sadece Japonya’nın Hokkaido adasında yetişen bu siyah karpuzlar yılda sadece 10 bin adet üretiliyor. Diğer karpuzlardan farkı ise lezzeti. İnanılmaz derecede sulu ve lezzetli olan bu karpuzun fiyatı ise 6 bin 300 dolar.
 
Havyar;
Havyar, kullanımı ve paketlenmesi zordur, ancak daha da önemlisi inanılmaz derecede nadirdir. En ünlü havyar, Hazar ve Karadeniz’de bulunan beluga mersin balığı yumurtalarıdır. Bir Beluga mersin balığının olgunluğa ulaşması ise yirmi yıla kadar sürüyor! Guinness Dünya Rekorları’na göre, kaydedilen en pahalı havyar fiyatı, kilogram başına yaklaşık 34.500 dolar!
 
The Golden Opulence Sundae;
Dünyanın en pahalı tatlısı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran bu tatlı Manhattan’da Serendipity 3’te bin dolara satılıyor. İçeriğinde Madagaskar vanilyası, 5 top Tahiti vanilya soyası dondurması, dünyanın en pahalı çikolatası olan Amedei Porceleana bulunuyor. Ama bin doları bu malzemelerle karşılayamayınca bir de tepesine 24 ayar altın kondurmuşlar.
 
Matsutake Mantarı;
Dünyada nadir bulunan mantar türlerinden biri olan bu mantar çeşidi trüf mantarına benzemekle birlikte Japon mutfağında daha çok kullanılmaktadır. Bu güçlü aromalı mantar çeşidi Japonya’nın yanı sıra Kanada, İsveç, Japonya, Amerika, Çin ve Finlandiya’da yetişmektedir.
 
48.000 Tl'ye Dünyanın En Pahalı Akşam Yemeği "ilave olarak bu videoyu'da bilgilerinize sunmak istedik..."
 
Elmas Havyarı;
Kara havyar dünyanın en pahalı havyarı olarak bilinir. Aslında en pahalı havyar Altın havyardır. ’Almas’ kelimesi Farsça’da elmas anlamına elir. Beluga havyarı ise 100 yılı aşkın bir süredir var olan ve 120 yıldır hemen hemen hiç değişime uğramamış bir balıktan elde edilmektedir. ABD’de bu havyarın kilosu 5 bin dolar civarındadır.
 
Kuş Kafesi Çorbası;
Dünyanın en nadir yemeklerinden olan kuş kafesi çorbası Çin’de yaklaşık 400 yıldır yapılıyor. İnsanların yiyebildiği en pahalı hayvansal gıda olarak dikkati çekiyor. Hong Kong’ta çorbanın kasesi 30 doları buluyor. Çorbanın kilosu 910 dolar ile 4 bin 535 dolar arasında değişiyor.
 
İstiridye;
Şimdi bir lüks olarak kabul edilen istiridyeler her zaman zenginlerin yemeği değilmiş. 19. yüzyılın başlarında işçi sınıfları için önemli bir gıda kaynağı olan istiridyeler ucuzmuş. Ancak aşırı avlanma ve kirlilik istiridye stokları üzerinde feci bir etki yarattı ve kıtlık istiridyelerin değerini artırdı.
 
Trüf Mantarı;
Kuzey İtalya’nın Piedmont bölgesinde bulunan, saygın beyaz trüf mantarları yalnızca belirli ağaçların kökleri arasında büyür, diğer tüm trüf mantarlardan çok daha azdır ve özellikle yoğun bir tat ve aromaya sahiptir. Trüf mantarlarını yetiştirmek için nesiller boyu beklemek zorunda kalabiliyorsunuz ve bu sebeple çok pahalılar.
 
Beyaz Trüf Mantarı;
Dünyanın en kıymetli mantarlarından olan ve yetişmesi son derece zor bu mantar türü Başta İtalya ve Fransa’da yetişen trüf mantarı türü genellikle Michelin yıldızlı şefleri tarafından kullanılmaktadır.
 
Samundari Khazana;
Deniz ürünleri seven kişilere hitap eden bu yemeği sadece Londra’daki Bombay Brasserie’de yiyebilirsiniz. İçerisinde ıstakoz, havyar ve deniz salyangozu bulunuyor. Fiyatı ise tam tamına 3 bin 200 dolar. İçerisinde yenilebilir altın da bulunuyor.
 
Wagyu Eti;
Wagyu basitçe “Japon Sığır Eti” olarak tercüme edilir ve dört farklı Japon ineğinden herhangi birinden bu eti sağlayabilirsiniz. Et yoğun olarak yağ ile doldurulur, bu da pişirme işlemi sırasında eti yumuşatır ve nemli kalmasını sağlar. Fiyatları yetiştirme sürecine bağlıdır: Wagyu etiketine hak kazanmak için ineklerin sıkı kurallara göre yetiştirilmeleri ve beslenmeleri gerekir. Bundan ötürü çok pahalıya satılmaktadırlar.
 
Foie Gras;
Foie gras yani kaz ciğeri, yağlanmış ördek veya kaz karaciğerinden yapılır. Ancak kuşların acımasızca yetiştirilmelerinden ötürü günümüzde birçok ülkede bu uygulamaya karşı yasalar çıkarılmıştır.
 
Macadamia Fındığı;
Macadamia’ Dünyanın en pahalı fındığı ‘Macadamia’ fındığıdır. Oldukça sert kabuğunun altında yüzde 80 yağ ile yüzde 4 şeker oranıyla kaymak tadında bir özü bulunuyor.
 
Havyarlı İtalyan Pizza;
Havyarlı İtalyan pizza Dünyadaki en pahalı pizza İtalya’da 8 bin 300 euroya yeniyor! Havyar, ıstakoz ve üzerine komple kanyak dökülerek yapılan bu pizzanın çapı yaklaşık 20 santimetre.
 
Essen Sandviçi;
Alt tarafı bir sandviç deyip geçmeyin bu sandviç tam tamına 200 dolar! İçerisinde normal sandviçler gibi jambon, yumurta falan bulunuyor. Ama onu asıl pahalı yapan şey içerisindeki trüf mantarı. Çünkü bu mantar türü oldukça pahalı.
 
Le Parker Omleti;
Le Parker omleti Dünyadaki en pahalı omlet New York’taki Le Parker Meridien adlı restoranda yeniyor. Bin dolar değerindeki omlette 10 gram sevruga havyarı, bir büyük ıstakoz ve 6 adet yumurta bulunuyor. Eğer evde yapmayı deneyecekseniz maliyeti yaklaşık 700 dolar ediyor.
 
Dünyanın En Pahalı Etini Yedim: Kobe Steak "ilave olarak bu videoyu'da bilgilerinize sunmak istedik..."
 
Yubari Kavunu;
Uçuk fiyatlara sahip bir başka Japon meyvesi ise Yubari Kavunu. Volkanik tüf oranı yüksek toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli ve sulu kavunu olan yubari kavununu 26 bin dolara kadar alıcı buluyor. Kavunun bir diğer özelliği ise kusursuz bir küre şekline sahip olması.
 
Altın Sundae ;
Altın sundae Manhattan’da ‘ Serendipity 3’ adlı restoranda dünyanın en pahalı tatlısı olan bin dolarlık sundae yapılıyor. 2004’te yapılmaya başlanan bu tatlı aynı zamanda dünyanın en pahalı tatlısı olma ünvanıyla Guinness rekorlar kitabına girdi. Bu tatlı 5 top Tahiti vanilya soyası dondurması, Madagaskar vanilyası, 23 karat yaprak altın ve dünyanın en pahalı çikolatası olan Amedei Porceleana’dan yapılıyor. Sizce de çok zengin gözükmüyor mu?
 
Durian;
Bu meyve Brunei, Malezya ve Endonezya yerelinde Durian olarak da adlandırılıyor. Meyvelerin kralı olarak anılan meyvenin iğrenç kokusu göz önüne alındığında, bu tabir oldukça ironik. Ancak kötü kokusuna rağmen tadı onu kesinlikle değerli kılıyor. Adedi başına da 200 dolar gibi bir bedelle satılıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler