Hizmet Politikamız

 
Türk Aşçı Haberleri Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfağına Hizmet Politikamızdır ; 
 
Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarımızın Dünyada ve Türkiye’de daha fazla tanınabilirliği, Her alanda meslektaşlarımızın camiaya daha fazla sesini duyurabilmesi, Mutfağımız hakkındaki yazılı ve görsel basında yanlış deyim, açıklama ve tutumların önüne geçilebilmesi, Kendi Mutfak tarihimizden bilgiler, zanaatkârlık ve ahiliğin meslektaşlarımız arasında daha fazla tanınabilmesi, Ülkemizdeki Coğrafi işaretler ve tescilli yemeklerimizin kamuoyuna tanıtımı,  Coğrafyamıza ait ürünlere ve yemeklere sahip çıkılarak takip edilmesi, açısından kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir kurum olmayı hedefliyoruz...
 
Yüzyılımızda ülkeler, sahip oldukları tarihi kültür değerleri, medeniyetleri, teknolojik ve ekonomik güçlerinin yanında mutfak kültürleri ile de değerlendirilmektedir. Günde 3 öğün yemek yiyen bir insan ve insanlar Dünyada artık farklılıklar aramaya başlamışlardır. Bizim mutfağımız, tarihimizden gelen lezzet miraslarımız ve bu alandaki zenginliğimiz ile de ülke tanıtımımıza ciddi katkılar kazandırabileceğimiz bir zamandayız. 
 
Şu an gerek ülkemizde gerekse yurt dışında bir çok restoran bizim mutfaklarımıza ait olduklarını ısrar etseler de, gerçekte Osmanlı Saray Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağını, Yöresel Mutfaklarımızı, Türk mutfağı kültürünü yansıtmamaktadırlar. Özellikle uzak doğu ve Avrupa ülkelerinden misafirlerimiz Türkiye’ye geldikleri zaman söz konusu restoranlarda Osmanlı Mutfağı ve Türk mutfağını arayıp umut ederken yine şaşkınlık verici bir durum olarak kendi mutfaklarının farklı versiyonları ile karşılaşmaktadırlar. 
 
Oysa bu insanlar tatile geldikleri ülkenin, kültür, mimari ve sosyal yaşam tarzı itibari ile birlikte mutfak kültürünü de keşfetmeye gelmişlerdir. 
 
Bizi tercih etmelerindeki Anadolu kelimesi onlar için çok büyük beklentilere sahiptir. Bu kelimenin anlamını ülke misafirlerimize örf ve anene ‘lerimiz, sofra kültürümüz, tarihi lezzetlerimiz ve manevi değerlerimizi de göstererek yaşamak ve yaşatmak söz konusu alandaki işletmelerin ülkelerine karşı en büyük görevleridir. 
 
Mevcut işletmelerimizin gerçek Dünya standartlarında ve orijinal değerlerimizi, menüsü, dekorasyonu, konuya vakıf kişiler ve firmalar tarafından yapıldığı takdirde her alanda ülke Tanıtımlarımızı doğru bir şekilde daha da hızlandıracaktır.
 
Bu konuda tarihi kültür miraslarımızın sergilendiği otel ve restoranların özellikle ilk etapta ülkemizin turizm şehirlerinde daha sonra ise Asya ve Avrupa ülkelerinde açılmasına ve mevcut işletmelerin gerekli eğitimler ve kontroller ile hizmet kalitesinin yükseltilerek menülerinin de mutfağımızdan Türkçe yemekler ile donatılmasına zaruretle ihtiyaç vardır.
 
Hem Asya’da hem de Avrupa’da fiziki ve kültürel olarak sınırları bulunan ülkemiz,  birçok imparatorluğun kurularak yıkıldığı, dünyadaki kültür medeniyetlerinin başkentleri bulunan bizim coğrafyamız dünya ülkeleri tarafından da kıskanılarak hayranlıkla bakılan ve paha biçilemez bir değerdir. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Tarihimizden Gelen Hazineleri Kıskandıracak Manevi Değerlerimizin Farkında Olarak; 
 
Gerçek Zenginliğimiz ile Anadolu Kimliğimizi Her Zaman Hak Etmiş Olduğu bir Şekilde ön Planda Tutuyoruz.  Bu Anlamda İlkelerimiz Gereği Hedefimiz Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklarımızı dünyada hak etmiş olduğu yere taşımaktır.  Mutfağımızın menfaatine ve mesleki gelecegimize Hizmet Etmek yayınlarımızdaki En Öncelikli Politikamızdır ...
 
Türk Aşçı Haberleri Hiçbir Dernek Yada Federasyona Bağlı Değildir Ve Olmayacaktır.
 
Türk Aşçı Haberlerinin eksik olan bölge ve alanlardaki sorumlulukları ilerleyen zaman içerisinde mevcut Yönetim ve Danışma kurulumuz tarafından tespit edilerek web sitemizde sorumlu arkadaşlarımızın isimleri gerektiğinde açıklanacaktır.
 
Türk Aşçı Haberleri Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı Olarak;
 
Mutfağımızın menfaati doğrultusunda zaman tanımaz bir mesai içerisinde caba sarf edecek Tüm karar mercii Yönetim ve Danışma Kurulu üyesi arkadaşlarımıza çalışmalarında sonsuz başarılar dilerim. Bir elin nesi var iki elin sesi var anlayışı ile birliğimizden doğacak kuvvet ile daha sağlıklı kararların alınması asçılık camiasına, mesleki kurumlarına ve mutfağımızın geleceğine ciddi faydalarının olacağına inanarak, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza şahsen inanıyorum.
 
Aşçılık camiasına ve Yönetim ve Danışma Kurulu Üyelerimize Saygılarımla.
Türk Aşçı Haberleri Yönetim ve Danışma Kurulu başkanı.
 
Geçmişini Bilmeyenin Geleceği Olmaz,
Eskisi Olmayanın Yenisi'de Olmaz,
Mesleki Tarihini Ve Zenginliğini Öğren,
Mesleki Geleceğine Sende Sahip Çık... 
Osmanlı ve Türk Mutfağını Şimdi Keşfet !!!