Videolu Habeler


Erzurum İspir'de Balık Üretimiyle İhracat Başarısı<

Erzurum İspir'de Balık Üretimiyle İhracat Başarısı

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen IPARD programı kapsamında verilen bu destek, kırsalda yaşayanların ekonomik faaliyetlerini çeşitlendirerek yaşam standartlarını..

Evde Tavuklu Krep Kulesi Nasıl Yapılır? Püf Noktası<

Evde Tavuklu Krep Kulesi Nasıl Yapılır? Püf Noktası

Şeflerin özel yemek tariflerinden Evde Tavuklu Krep Kulesi yapmanın tüm detayları şef Arda Turan'nın videolu yemek tarifi haberimizde. Evde Tavuklu Krep Kulesi için hangi malze..

Şef Muhittin Fidan Kimdir? Mutfak Serüveni Nedir?<

Şef Muhittin Fidan Kimdir? Mutfak Serüveni Nedir?

Şef Muhittin Fidan'ın, Sheraton Istanbul Levent'in Başaşçısı olarak mutfak serüvenine devam ettiğini duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Benzersiz yemek tarzı, taze ve yerli..

Şef Emre İnanır, Bocuse d’Or Norveç’teki Yarışa Hazır!<

Şef Emre İnanır, Bocuse d’Or Norveç’teki Yarışa Hazır!

19-20 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek bu prestijli etkinlik, gastronomi dünyasının kalbinin atacağı yer olacak. Trondheim şehri, yarışma için Avrupa'nın dört bir yanı..

Kıbrıs Lezzetlerinin Global Yolculuğu

Kıbrıs Lezzetlerinin Global Yolculuğu "Meliz’s Kitchen"

Kıbrıslı Türk mutfak sanatçısı Meliz Berg'in eseri, Kıbrıs'a özgü yemeklerle dolu sayfalarıyla okuyucuları adeta bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Berg, kendi kendini yetiştiren..

Sürdürülebilir Sofraların Yükselişi: Eko Ürün Devrimi<

Sürdürülebilir Sofraların Yükselişi: Eko Ürün Devrimi

Artan yaşam maliyetleri ve fiyatların yükselmesi, restoranları müşteri kaybı yaşamamak adına yenilikçi çözümler üretmeye itmiştir. Bu bağlamda, restoranlar menüleri..

Chef's Table Türk Gastronomi 'sinin Yıldızlarını Yetiştiriyor<

Chef's Table Türk Gastronomi 'sinin Yıldızlarını Yetiştiriyor

Chef's Table, yalnızca yemek pişirme tekniklerini değil, aynı zamanda gastronomi dünyasında kendine has bir yere sahip olmanız için gerekli olan yaratıcılığı ve inovasyonu...

Bocuse D’or Nedir? Bocuse D’or'un Önemi ve Özellikleri<

Bocuse D’or Nedir? Bocuse D’or'un Önemi ve Özellikleri

Bocuse d’Or, dünya çapında şeflerin yeteneklerini sergileye 'bilecekleri, uluslararası bir yemek yarışmasıdır. Bu yarışma, gastronomi alanında en yüksek standartları belirlemekte...

Bocuse d’Or Avrupa'da Türkiye Rüzgarı Esecek<

Bocuse d’Or Avrupa'da Türkiye Rüzgarı Esecek

Bocuse d’Or Avrupa Yolculuğunda Türkiye’nin Gururu: Şef Emre İnanır ve Ekibi Sahne Alıyor. Şef İnanır, gastronomi alanında 23 yıllık tecrübesiyle, Türkiye’nin..

Unesco Nedir? Önemi Ve Özellikleri Nelerdir?<

Unesco Nedir? Önemi Ve Özellikleri Nelerdir?

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), uluslararası barış ve güvenliğin teşvik edilmesinde eğitim, bilim ve kültürün önemine vurgu yaparak 1945 yılında kurul..

26. Ika Culinary Olympics Gastronomi Yarışması<

26. Ika Culinary Olympics Gastronomi Yarışması

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2-7 Şubat'ta Almanya'nın Stuttgart şehrinde düzenlenen "26. IKA Culinary Olympics" gastronomi yarışması, 41 bireysel kate..

Etkili ve Sağlıklı Kilo Vermenin 11 Kuralı

Etkili ve Sağlıklı Kilo Vermenin 11 Kuralı "Doç. Dr. M. Keskin"

Düzenli egzersiz, kilo kaybını hızlandırmada kritik bir rol oynar. Haftada en az 150 dakika orta şiddetli aerobik aktiviteler ve güç antrenmanlarına zaman ayırmak, kas kütlesini artırabilir...

Dalında Kalan Narenciyeler Depremzedelere Dağıtılıyor…<

Dalında Kalan Narenciyeler Depremzedelere Dağıtılıyor…

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gönüllülerin katılımıyla depremzedelere sıcak yemek dağıtımı yapan Gönül Mutfağı kurucularından Ebru Baybara Demir, narenciye..

Rumkale'sine Nasıl Gidilir? Rumkale'sinin Tarihi Nedir?<

Rumkale'sine Nasıl Gidilir? Rumkale'sinin Tarihi Nedir?

Fırat Nehri'nin kıyısında, Gaziantep il sınırları içerisinde yer alır. Bu kale, adını "Roma Kalesi" anlamına gelen "Rum" kelimesinden alır. Geçmişi, Hititler dönemine kadar..

ETHEXPO Avrasya Turizm Ve Sağlık Fuarı Başladı<

ETHEXPO Avrasya Turizm Ve Sağlık Fuarı Başladı

ETHEXPO 2023 Fuarı, Dünya Helal Zirvesi, Uluslararası Helal Expo, HIMSS Eurasia Sağlık Bilimleri Konferansı ile aynı tarihte düzenlenmesi dolayısıyla üst düzey heyetler ve dele...

Şef Emre İnanır'dan Çırağan' da Muhteşem Yılbaşı Menüsü<

Şef Emre İnanır'dan Çırağan' da Muhteşem Yılbaşı Menüsü

Yeni yıl konseptli beş çayı; ev yapımı zencefilli yeni yıl kurabiyeleri, yılbaşı neşesini yansıtan çikolatalar, pastalar, kekler, ara sıcaklar, leziz soğuk atıştırmalıklar ve daha bir...

Coğrafi İşaret Tescilli Mengen Peyniri Nasıl Yapılır?<

Coğrafi İşaret Tescilli Mengen Peyniri Nasıl Yapılır?

Mengen peynirinin orijinal tarifi nedir? Mengen peyniri yapılırken nelere dikkat edilir? Hangi malzemeler kullanılır? İşte coğrafi işaret tescilli Mengen peynirinin videolu tarifi....

Milas Zeytin Hasadı Şenliği Ne Zaman Başlayacak?<

Milas Zeytin Hasadı Şenliği Ne Zaman Başlayacak?

18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler..

Coğrafi İşaretli Aydın İnciri Nedir? Özellikleri Nelerdir?..<

Coğrafi İşaretli Aydın İnciri Nedir? Özellikleri Nelerdir?..

Aydın İnciri, Türkiye'nin ve dünya çapında yüksek bir üne sahip olan, Aydın ilimize özgü bir incir çeşididir. Bu meyve, Ficus carica olarak bilinen Anadolu incirinin Sarılop çeşididir..

Kars

Kars "Kaz Eti" Coğrafi İşaret Tescili Aldı...

Kars kaz eti, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, incelenen başvurular arasına girdi. İncelemelerin ardından 4 yıllık sürecin sonunda Kars kaz eti 1479 Menşe numa..

Safranlı Yemek Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu<

Safranlı Yemek Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Yarışmada, tarhana çorbası ile Emine Akin birinci, "üç peynirli safranlı peruhi" yemeği ile Emin Göktürk Özbek ikinci..

Şef Arda Türkmen Kimdir? Arda Şefin Aşçılık Serüveni<

Şef Arda Türkmen Kimdir? Arda Şefin Aşçılık Serüveni

Arda şef ne zaman doğdu? Şef Arda Türkmen bu güne kadar hangi restoranları açtı? Aşçılık mesleğine nasıl başladı? Şef Arda Türkmen hangi televizyon 'da ilk sunumlarını yaptı?

Niğde Gastronomi Festivali Büyük Coşkuyla Sona Erdi<

Niğde Gastronomi Festivali Büyük Coşkuyla Sona Erdi

Gastronomi turizminde en iyi fuar ve festivallerden olan organizasyonda, Derbent Kavşağından Jandarma Bando Komutanlığı Askeri Mehteran Bando Takımı eşliğinde proto..

Dünyaca Ünlü ve Meşhur Şef Nedir? Özellikleri Nelerdir?<

Dünyaca Ünlü ve Meşhur Şef Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Yetiştirdiği şeflerinin kaç tanesi görevinin başında? Resmi web sitesinde yada diğer web sitelerinde kaç tane "Gastronomi Ve Turizm Trendleri" üzerine şahsi makalesi yayınlanmış?

Şef Fatih Tutak ve GALLADA ve Topside Bar Açıldı...<

Şef Fatih Tutak ve GALLADA ve Topside Bar Açıldı...

İpek Yolu mutfağı dediğimiz, bu inanılmaz konsepti nasıl keşfettiğine dair pek çok harika hikaye var. Burada bu konseptin şimdi nasıl gerçeğe dönüştüğü 'nü ve hızla İstanbul'un en..

Şef Öner Çulfaz Kimdir? Öner Şefin Meslek Serüveni...<

Şef Öner Çulfaz Kimdir? Öner Şefin Meslek Serüveni...

Şef Öner Çulfazın mesleki serüveni nedir? Şef Öner Çulfaz nerelerde çalıştı? Öner şef hangi mutfak konseptleri üzerine çalışmaktadır? Aşlık mesleğine nasıl başladı? Aşçılık eğitim..

Fahrettin Usta'dan Ütüyle Balaban Kebabı Tarifi<

Fahrettin Usta'dan Ütüyle Balaban Kebabı Tarifi

Balaban Kebabı nedir? Balaban Kebabı nasıl yapılır? Balaban Kebabının ustası kimdir? Fahrettin usta Ütüyle Kebab yapmaya ne zaman başladı? Fahrettin usta nereli?

Şef Yunus Emre Akkor'dan Nefis

Şef Yunus Emre Akkor'dan Nefis "Oruk Kebabı" Tarifi

Oruk Kebabı nedir? Oruk Kebabı hangi yöresel mutfağımıza aittir? Evde Oruk Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Bilinen şeflerin özel yemek tariflerinden Oruk..

Gazipaşa Çekirdeksiz Narı'na 'Coğrafi İşaret' Tescili Geldi...<

Gazipaşa Çekirdeksiz Narı'na 'Coğrafi İşaret' Tescili Geldi...

Gazipaşa Çekirdeksiz Narı, ilçede yetiştirilen narlardan doğal mutasyonlar yoluyla ortaya çıkan nar olarak gösteriliyor. Ayırt edici özelliğinin, çekirdeğinin..

Güneydoğu Mutfağından Yarpuz Ekşisi Tarifi <

Güneydoğu Mutfağından Yarpuz Ekşisi Tarifi

Şanlıurfa Siverek yöresinde sıkça yapılan yöresel mutfak 'lardan bir yemek tarifi paylaşacağım. Şifalı ve yenilebilir bir ot olan yarpuz pune dağ nanesi olarakta biliniyor..

Şef Tolga Atalay Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?<

Şef Tolga Atalay Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?

Türk mutfağı şeflerinden Tolga Atalay nerelerde çalıştı? Şef Tolga Atalay'ın aşçılık serüveni nedir? Ünlü Türk mutfağı şeflerinden Tolga Atalay'ın mutfak ve restoran konse..

 Balık Yemeklerinin Özellikleri ve Balık Pişirme Teknikleri<

Balık Yemeklerinin Özellikleri ve Balık Pişirme Teknikleri

Balık pişirme teknikleri Nelerdir? En Lezzetli Balıklar Hangileridir? Balık yemeklerinin çeşitliliği ve geniş özellikleri, dünya geneli 'nde pek çok farklı mutfakta önemli bir rol oynamasını...

Şef Aykut Doğanok Kimdir?<

Şef Aykut Doğanok Kimdir?

Türk mutfağına ciddi hizmetleri olan Şef Aykut Doğanok nerelidir? En başarılı mutfak şeflerinden Aykut Doğanok nerelerde çalışmıştır? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Aykut Doğanok Türk mutfak kültürü..

Şef Cihan Kıpçak Kimdir?<

Şef Cihan Kıpçak Kimdir?

Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Cihan Kıpçak aşçılık mesleğine nasıl başladı? Türk mutfağı şeflerinden Şef Cihan Kıpçak 2ın her gün yaptığı işler nelerdir? Şef Şef Cihan Kıpçakın mutfak felsefesi nedir? Nelerden..

Girişimci Kadınlarımızdan Gevaş'ta

Girişimci Kadınlarımızdan Gevaş'ta "Ahtamara" Markası"

İlçede yaşayan 18 girişimci kadın, daha profesyonel üretim yapmak ve pazarlamak amacıyla 2021'de kooperatif çatısı altında birleşmeye karar verdi. Hayata geçirdikleri projenin meyve..

Seferberlik Çöreği Nedir?<

Seferberlik Çöreği Nedir?

Aylarca Bayatlamayan Seferberlik Çöreği nedir? Seferberlik Çöreği Nasıl Yapılır? En eski çörek tariflerinden Seferberlik Çöreğinde hangi malzemelere kullanılır? Tarihi çöreğin özellikleri nelerdir?

Rayiha Baharat Müzesi Baharat Meraklılarını Bekliyor!<

Rayiha Baharat Müzesi Baharat Meraklılarını Bekliyor!

Rayiha Baharat Müzesi, baharatların sadece yemeklere tat ve aroma kattığı bilgisinin ötesine geçerek, baharatların tarihçesi ve kültürel kullanımlar 'ına da odaklanıyor. Müze..

Genç Aşçılara Balık Eğitimi<

Genç Aşçılara Balık Eğitimi

Aşçılık eğitimlerinde Hümeyra Menteşe balığın aşçılıkta önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Çok geniş bir tür. Bizler de bugün Kenan Bey’in bizzat kendisinden balıkların çeşitlerini, nasıl temizlendiklerini..

Gönül Mutfağı Şefi Ebru Baybara Demir'e Ödül<

Gönül Mutfağı Şefi Ebru Baybara Demir'e Ödül

Teknofest kapsamında düzenlenen ödül töreninde deprem bölgesi İskenderun’da Muhyiddin İbn-i Arabi Yurdu‘nda ilk günden bu yana günde 70 bin kap yemek ulaştıran Türk..

Şef M. Faruk Yardımcı Kimdir?<

Şef M. Faruk Yardımcı Kimdir?

Birçok farklı kültür ve mutfakla tanışmam bu sayede oldu. Mutfakta yaşadığınız ve en unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşır mısınız? Restoranınızın mönüleri hazırlarken nelere dikkat..

Portakal Savaşları  Nedir?<

Portakal Savaşları Nedir?

Mazlumun tirana karşı mücadelesi Portakal Savaşları. Bir tiyatro sahnesi gibi italyada Portakal Savaşları. Tartışmalı festival "Portakal Savaşları" Portakal Savaşlarında 400 ton portakal kullanılıyor...

Depremzede Pide Ustalarına Ankara'da İş İmkanı <

Depremzede Pide Ustalarına Ankara'da İş İmkanı

Yaşadıklarını anlatan Emrah Işık, yaklaşık 13 yıldır abisiyle pide fırını işlettiklerini, depremlerin ardından neredeyse her şeylerini kaybettiklerini söyledi. Işık, depremde hem evler

10. Dünya Döner Zirvesi<

10. Dünya Döner Zirvesi

Zirveyi düzenleyen isimlerden Hüseyin Taş, dünyanın bir çok ülkesinden katılımlar olduğuna dikkati çekerek, "Amerika, Avusturya, Almanya, İsviçre, İtalya, Slovenya başta olmak üzere dünyanın birçok..

Asya'da Restoran Nasıl Açılır & Opening a Restaurant in Asia<

Asya'da Restoran Nasıl Açılır & Opening a Restaurant in Asia

Asyada restoran açarken en önemli dikkat etmeniz gereken konulardan birisi restoran menüsüne koyacak olduğunuz ürünlerin sürdürülebilir olması.

Şef Hüseyin Şipal; Gönül Dostlarına Teşekkür Ederim<

Şef Hüseyin Şipal; Gönül Dostlarına Teşekkür Ederim

Şef Hüseyin ŞİPAL ve gönül dostu akademisyen, öğretim görevlisi, sinemacı, dizici , öğrenci, aşçılık mesleğinde şef, usta, evhanımı ekibi ile 6 şubat 2023 depreminin ilk günle..

Ünlü Türk Şefi Ahmet Özdemir

Ünlü Türk Şefi Ahmet Özdemir "Elysium" Restoranlarını Açtı

Gelecekte genç Türk mutfağı şeflerine de örnek olabilecek bir şekilde detaylara yer veren ünlü şef alışılagelmişin dışında en zor restoran konseptlerinden biri olan kıtalararası mutfak..

En İyi Bakla Ezmesi Tarifi<

En İyi Bakla Ezmesi Tarifi

Bakla Ezmesi nasıl yapılır? En sevilen yöresel lezzetlerimizden ve iştah açıcılarımızdan Bakla Ezmesi yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En meşhur yöresel mutfaklarımızda Evde en iyi Bakla Ezmesi..

Şef Bülent Barış Kimdir?<

Şef Bülent Barış Kimdir?

Ben 35 yıldır bu mesleğin içindeyim. Kendimi nasıl geliştirdim? Amcam Cemal Usta çok sanatkar biriydi. Onun yetiştirdiği biriyim. Ben babasız büyüdüm. Bana sahip çıktı. Enerjik biriyim. Sosyal...

Şef Arda Türkmen'den Zencefilli Et Sote Tarifi<

Şef Arda Türkmen'den Zencefilli Et Sote Tarifi

Geleneksel Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Zencefilli Et Sote farklı pişirme teknikleri ile pişirme süresini ve tüm incelik 'lerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Zencefilli Et Sote yapabi..

Geleneksel Tarım Ve Yenebilir Bitkiler Sofrayla Buluştu <

Geleneksel Tarım Ve Yenebilir Bitkiler Sofrayla Buluştu

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Zamana Ve Olumsuz Koşullara Meydan Okuyan Yenebilir Bitkiler Sofrayla..

Şef Mehmet Yalçınkaya Aşçı Bacaksız'dan Neden Kovuldu?<

Şef Mehmet Yalçınkaya Aşçı Bacaksız'dan Neden Kovuldu?

Türk aşçı haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, MasterChef Türkiye'nin jüri üyelerinden olan Şef Mehmet Yalçınkaya, arkadaşıyla gittiği Afyonkarahisar'ın ünlü Aşçı..

Nasıl Başarılı Bir Şef Olunur?<

Nasıl Başarılı Bir Şef Olunur?

Birden fazla uzmanlık alanı bulunan şefler aynı zamanda daha fazla aranılan ve tercih edilen şefler arasındadırlar. Daha önce kaleme aldığım 2022'de Yeni Yemek Trendleri & Restoran Trendleri arasında meşhur..

Murat Deniz Temel Kimdir?<

Murat Deniz Temel Kimdir?

Aşçılık mesleğinde adından sıkça söz ettiren şef Murat Deniz Temel aşçılık eğitimlerini nerede aldı? Başarılı şeflerimizden Murat Deniz Temel'in mesleki deneyimleri nelerdir? Şef Deniz Temel göç mutfağı konusu..

Şef Serkan Aksoy Kimdir?<

Şef Serkan Aksoy Kimdir?

Beyoğlu Tomtom'daki Nicole Michelin yıldızı kazananlar arasında. Bu başarının arkasındaki isimlerden ve başarılı Türk mutfağı şeflerinden Serkan Aksoy. İşte Aksoy ve Nicole'ün hikayesi...

Şef Murat Bozok'un Mesleki Aşçılık Mesleğinde Serüveni<

Şef Murat Bozok'un Mesleki Aşçılık Mesleğinde Serüveni

Şef Murat Bozok'un aşçılık eğitimi ve şeflik deneyimleri nelerdir? Murat Bozok mutfakla nasıl tanıştı? Başarılı şefin aşçılık mesleğini seçmesinin sebebi nedir? İmza lezzetlerini oluş..

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivalinde Coşku Yaşandı<

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivalinde Coşku Yaşandı

Adana gastronomisini tanıtmak ve dünya gastronomi turizmi 'nden pay almayı amaçlayan Adana, bu sene 6’ncısını gerçekleştirdiği festival ile önemli bir tanıtım çalışması..

Anadolu Aşçılar Federasyonu

Anadolu Aşçılar Federasyonu "ANAFED" Hizmete Başladı...

Ankara Aşçılar ve Turizm erneği, Mengen Aşçılık ve Turizm derne ği, Çağdaş Aşçılar Derneği, Pasta Tasarımcıları Derneği, Yeniçağa Aşçılar Derneği, Denizli Aşçılar Derneği, Gastrono..

Șef Ali Ronay Ve Hayranlık Uyandıran Izaka Terrace<

Șef Ali Ronay Ve Hayranlık Uyandıran Izaka Terrace

Tereyağlı çam fıstıklı humus, zeytinyağlı enginar, çiğ köfte, babaganuş, sarma, acılı ezme, dip atom, rokalı haydari, taze otlu peynirli su böreğinin yanı sıra deniz mahsullü kabak..

Zeki Açıköz; Çubuk Turşusunu Yıllardır Kullanıyoruz<

Zeki Açıköz; Çubuk Turşusunu Yıllardır Kullanıyoruz

Gerek Ankara gerek ülkemizin dört bir yanına en iyi turşu tariflerinden Çubuk turşumuzu gönderiyoruz. Son yıllarda 25 ülkeye ihraç ediliyor. Artık dünyada bilinen bir ürün..

Şef Umut Karakuş Kimdir?<

Şef Umut Karakuş Kimdir?

Mutfakta yaşadığım en önemli anım galiba 2017 yılında Fairmont Otel'in mutfak şefiyken Aila Restoran'ın yılın en iyi restoranı, benim de yılın en yaratıcı şefi seçildiğimi öğrenmemdi. Çünkü biz..

Küncü & Susam Nedir?<

Küncü & Susam Nedir?

Küncü Nedir, Hangi Yöreye Aittir? Küncü Ve Susam Aynı Şey Mi? Küncü Nedir, Özellikleri Nelerdir, Hangi Yöreye Aittir? Kavrulmuş susam mı çiğ susam mı? Küncü ve Susam Aynı Şey mi? Susam günde ne kadar..

15. Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür Festivali Ne Zaman?<

15. Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür Festivali Ne Zaman?

İyi çubuk turşusu limonla mı kurulur, sirkeyle mi yapılır? Yıllardır gizemini koruyan Çubuk turşusunun sırrını Haber Ankara'ya veren Açıköz ve Demirtaş, "İyi turşu limon..

Drone İle İlk Yemek Teslimatı<

Drone İle İlk Yemek Teslimatı

Online yemek siparişi platformu Yemeksepeti, yeni teslimat yöntemleri üzerinde çalışmalar yürütüyor. Daha önce otonom robotla teslimat ve jet ski ile teslimat seçeneğini kullanıma alan şirket şimdi..

Şef Haldun Tüzel; Mutfak Sırlarınızı Saklamayınız!!!<

Şef Haldun Tüzel; Mutfak Sırlarınızı Saklamayınız!!!

Şef Haldun Tüzel mesleki bilgi saklamanın gereksizliğine değinerek aşçılık mesleğinde yetiştirdiğiniz sanatkarlar tarafından anılacaksınız ve sizin isminiz ile birlikte Türk..

Dünya Mutfak Tarihinin

Dünya Mutfak Tarihinin "-O- Noktası" Şanlıurfa Mutfağı

Türkiye aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Şu ana kadar 38 çeşit yemeğimiz tescillendi. Sırada bekleyen 13 çeşit tescilli yemeğimiz var. Yöresel yem..

Şef Serkan Çetinöz; Kamu'da Aşçılar Maalesef Vasıfsız!!!<

Şef Serkan Çetinöz; Kamu'da Aşçılar Maalesef Vasıfsız!!!

Sekizinci sanat olarak kabul edilen aşçılık mesleği, günümüz de çalışma standartlarının değişmesinden dolayı, dışarıda yeme alışkanlığının artması ile insanların en temel ihtiyacı..

Uluslararası Gastronomide Nasıl Aranılan Bir Mutfak Şefi Olunur?<

Uluslararası Gastronomide Nasıl Aranılan Bir Mutfak Şefi Olunur?

Günümüzde uluslararası mutfaklarda dünyaca ünlü şefler vardır. Bu şeflerden bazıları her ne kadar şanslı olsalar da elbet bir mesleki özgeçmişleri var..

Şef Emre Öztürk'ten Bayram Kavurmasının Püf Noktaları<

Şef Emre Öztürk'ten Bayram Kavurmasının Püf Noktaları

Kurban Bayramı konusunda uyarılarda bulunan Şef Emre Öztürk hem lezzetli kavurma yapmanın püf noktalarını anlattı hem de bayramın ilk günü kesinlikle yapılmama..

Şef Melih Demirel Kimdir?<

Şef Melih Demirel Kimdir?

Ben sanatçıyım. Ressamdan bir farkım yok. Bir ressam nasıl ki tuvalle kendini ifade ediyor, hayat tecrübesini aktarıyor ve sesini duyuruyor, benim tuvalim de hazırladığım tabaklar" diye özetliyor mutfaktaki...

Şef Şafak Erten Kimdir?<

Şef Şafak Erten Kimdir?

Şef Şafak Erten, İstanbul'un en özel lokasyonlarından biri olan Akaretler'de konumlanan W Istanbul'da, mevsiminde tüketilen ve doğaya saygı felsefesiyle hazırlana özel lezzetleri misafir..

Lagos Restoran Projesinde Profesyoneller Bir Araya Geldi<

Lagos Restoran Projesinde Profesyoneller Bir Araya Geldi

Lagos'ta ki yeni restoran projesinde Osman Serim, Has Aşçıbaşı Ve Güneri Bircan Lagos Projesinde Bir Araya Geldi. Geçtiğimiz günlerde Nijerya’da gastronomi alanında hizmet..

Emre İnanır; Sezona Ait Yerel Ve Sürdürülebilir Lezzetler<

Emre İnanır; Sezona Ait Yerel Ve Sürdürülebilir Lezzetler

Birbirinden özel geleneksel en iyi lezzetlerden Türk mezeleri, Otlu Öcce, kaburgalı pazı dolması, ballı ördek, sarı tavuk ve düve kuşgömü Tuğra'ya özel spesiyallerimden sadece..

Şef Ömür Akkor; Domatesli Patlıcan Sarma Tarifi<

Şef Ömür Akkor; Domatesli Patlıcan Sarma Tarifi

Domatesli Patlıcan Sarma nedir? Evde Domatesli Patlıcan Sarma yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Türk mutfağı şeflerinin özel patlıcan yemekleri tarif 'lerinden faydalanmak ister..

En farklı ramazan lezzetleri 'nden Süt Helvası nasıl yapılır? <

En farklı ramazan lezzetleri 'nden Süt Helvası nasıl yapılır?

En eski osmanlı ve Türk tatlılarından Süt Helvası yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Şeflerin özel tatlı tariflerinden Süt Helvası yapabilmek..

En Meşhur Bayram Yemekleri 'nden Vişneli Yaprak Sarması<

En Meşhur Bayram Yemekleri 'nden Vişneli Yaprak Sarması

Peki evde Vişneli Yaprak Sarması yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi bayram lezzetlerinden Vişneli Yaprak Sarması yapmaya hazırmısınız? İşte sizlere videolu sarma..

Şef Ömür Akkor; Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?<

Şef Ömür Akkor; Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

En farklı pilav tariflerinden Özbek Pilavı nası yapılır? En eski pilav çeşitlerinden Özbek Pilavı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evde Özbek Pilavı yapmayı denediniz mi?

Osmanlı Mutfağının Bazı Bilinmeyenleri

Osmanlı Mutfağının Bazı Bilinmeyenleri "Has Aşçıbaşı"

Osmanlı’da tütün erken dönemden itibaren var, ama 19. Yy. da varlığı daha çok göze çarpıyor. Daireyi hümayun defteri kayıtlarında II. Mahmut çok ciddi düzeyde nargile..

Amasra'nın Özellikleri, Amasra'da Gezilecek Yerler<

Amasra'nın Özellikleri, Amasra'da Gezilecek Yerler

Amasra, Batı Karadeniz Bölgesinde, Bartın iline bağlı bir ilçedir. Amasra'nın Tarihçesi nedir? Amasra'da Gezilecek Yerlerden Amasra Müzesi, Amasra'da Gezilecek..

Șef Serkan Çetinöz; Bu Zamana Kadar Yok Sayıldık<

Șef Serkan Çetinöz; Bu Zamana Kadar Yok Sayıldık

Kamu Aşçılar Derneği üyeleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'na son verilmesi ve 3600 ek gösterge' den kamu aşçılarının da yararlanmaları için toplandılar. Ellerinde meslek diploma..

Biz Her Bölgeyi, Her Mutfağı, Her Emektarı Kucaklayacağız<

Biz Her Bölgeyi, Her Mutfağı, Her Emektarı Kucaklayacağız

Sektörümüzdeki gelişme ve yeniliklerin konu edildiği @fsummit.antalya paneline buradan tebriklerimizi iletmek istiyoruz. Ülkemizin böyle başarılı gastronomik etkinlik..

Restoranımda İşlerim Neden Kötü? Nasıl Başarılı Olurum?<

Restoranımda İşlerim Neden Kötü? Nasıl Başarılı Olurum?

Cirolarım iyi ama neden kar edemiyorum? Gelirler neden giderleri karşılamıyor? İnsanlar neden restoranımı tercih etmiyor, Nasıl bir aşçı çalıştırmalıyım? Neden aranılan bir restoran..

Dünyanın En Büyük Sucuklu Yumurtası Sivrihisar'da Yapıldı<

Dünyanın En Büyük Sucuklu Yumurtası Sivrihisar'da Yapıldı

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı için iddialı bir girişim. Dünya rekoruna imza atacaklarını ve iddialı bir girişimde bulundukla 'rını dile getiren Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid...

Restoran Trendlerinde Küçük Açılış... “Small Opening” <

Restoran Trendlerinde Küçük Açılış... “Small Opening”

Küçük açılış kelimesine yani “small opening” genelde Avrupa ülkeleri ve birleşik devletleri eyaletlerinde karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Peki 2022 yeni gastronomi trendleri...

Yalvaç Myo Öğrencileri Mesleki Becerilerini Sergiledi.<

Yalvaç Myo Öğrencileri Mesleki Becerilerini Sergiledi.

Aşçılık programında eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz dönem boyunca öğrendikleri pasta/tatlı teknikleri ve pişirme yöntemlerini yaptıkları uygulamalarla sergiledi.

Siyah Hardal Tohumu<

Siyah Hardal Tohumu

Siyah Hardal Tohumunun Faydaları Nelerdir? Siyah Hardal Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Siyah Hardal Tohumu Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Siyah Hardal Tohumunu Kimler Kullanamaz?

Pomelo Meyvesi Nedir? Pomelo Çeşitleri Nelerdir?<

Pomelo Meyvesi Nedir? Pomelo Çeşitleri Nelerdir?

Pomelo nelere iyi gelir? Pomelo Türkiyede nerede yetişir? Pomelo'nun Kullanım Alanları Nelerdir? Pomelo kurusu neye iyi gelir? Pomelo meyvesinde hangi vitaminler var?

Restoran Açılış Bütçesi...<

Restoran Açılış Bütçesi...

Yen açılacak restoranın açılış bütçesi hangi aşamada devreye girer? Açılış bütçesinin içeriğini hangi maddeler oluşturur Restoran açılış bütçesi' nin önemi nedir? Restoran açılış bütçesinde Menü Danışma..

Üzüm Nedir? Üzüm'ün Özellikleri Nelerdir?<

Üzüm Nedir? Üzüm'ün Özellikleri Nelerdir?

İşte üzüm hakkında en çok sorulan üzüm soruları ve üzüm cevapları. Pekmezlik üzüm hangisi? Ülkemizde kaç çeşit üzüm vardır? Beyaz üzümün faydaları nedir? Yeşil üzüm..

Yoğurt Ve Peyniri Birde Prf. Dr. Yörükoğlundan Dinleyin...<

Yoğurt Ve Peyniri Birde Prf. Dr. Yörükoğlundan Dinleyin...

Tıp dünyasında yıllardır süren tartışmalarda bir taraf süt ürünlerinin tüketimini desteklerken bir kesim ise süt ve süt ürünlerinden uzak durulması gerektiğini belirtiyor...

Le Cordon Bleu 'da Türk Mutfağı Eğitimleri Başladı<

Le Cordon Bleu 'da Türk Mutfağı Eğitimleri Başladı

Le Cordon Bleu 10. Yılında Türk Mutfağına dokunuyor. Türk ürünlerini dünyaya tanıtmaya yardımcı olacaktır. Türk Mutfağı’nın uluslararası platformda bilinir hale..

Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi

Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi "USLA"

Usla lezzet akademisinin özellikleri nelerdir? Gastronomi ve mutfak sanatlarında USLA Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisinin hizmet kalitesi -ndeki hedefleri nelerdir?

Ejder Meyvesinin Özellikleri<

Ejder Meyvesinin Özellikleri

Ejder meyvesi nedir? Ejder meyvesinin diğer isimleri nelerdir? En farklı tropik meyvelerden Ejder meyvesinin özellikleri nelerdir? Ejder meyvesi nerelerde yetişir? Ejder meyvesinin bilinmeyen...

Nitelikli Yemek Ve Ödüllü Şef Arif Kemal Doğan...<

Nitelikli Yemek Ve Ödüllü Şef Arif Kemal Doğan...

Türkiye gastronomi haberlerinde de yayınlanan ve gastronomi turizmi çalışmalarına da katkıları ile bilinen çalışmaya olumlu tepkiler aldı. Şehrin En İyi Otel Restoranı’ ödülünün sahibi..

Afyonkarahisar'daki Dana'nın 3. Halini Merak Ediyorum...<

Afyonkarahisar'daki Dana'nın 3. Halini Merak Ediyorum...

Tabiki bu tür organizasyonlarda sorumlular her an her işin başında olamazlar. Görüntülerde sorumlu kişileri göremedim. Eminimki onlar işin başında olsalardı bu aksaklık yaşan...

Şef Volkan Çolak'tan En İyi Sokak Lezzetleri...<

Şef Volkan Çolak'tan En İyi Sokak Lezzetleri...

Sokak lezzetlerini doğru isimlerin sektöre sunuyor olması çok önemli. Sokak lezzetlerinin sürdürülebilir olarak geleceğe taşınması için ünlü, eğitimli şeflerin mutfaklarından çıkıp...

En Başarılı Mutfak Şefleri...<

En Başarılı Mutfak Şefleri...

Bir bakıyorsunuz hiç duymadığı -nız tanımadığınız biri 3 ayda sihirli eller tarafından "dünyaca ünlü mutfak şefi" diye tüm basında... Bu dünyaca ünlü mutfak şeflerinin programlarını incelediğinizde; dana etine..

Tiritli Tike Kebabı Tarifi<

Tiritli Tike Kebabı Tarifi

Bu güne kadar evinizde Tiritli Tike Kebabı yaptınız mı? Misafir sofralarınıza en iyi Kebab tariflerinden Tiritli Tike Kebabı eklemek istermisiniz? Geleneksel Türk mutfağı..

Mutfak Sanatları Öğrencileri 'nden Topraksız Tarım<

Mutfak Sanatları Öğrencileri 'nden Topraksız Tarım

Yemek atıklarının gübre olarak kullanıldığı ve "topraktan mutfağa, mutfaktan doğaya, topraktan tabağa" bilinciyle hareket edilen proje kapsa..

“Ramazan Ayı Ve Osmanlılar ’da İftar” Hakkında Dipnotlar<

“Ramazan Ayı Ve Osmanlılar ’da İftar” Hakkında Dipnotlar

“Bir Zamanlar İstanbul” adlı eserde ramazanda iftar sofrası -nda “havyar” yenildiğinden Ali Şeydi Bey’in yazdığı “Teşrifat ve Teşkilatımız” adlı eserde yine..

Pirinç Çeşitleri Nedir? Pirinç'in Özellikleri Nelerdir?<

Pirinç Çeşitleri Nedir? Pirinç'in Özellikleri Nelerdir?

Türkiye'de Yetişen Pirinç Çeşitleri Nelerdir? Pirincin Besin Değeri Nedir? Dünyadaki En Popüler Pirinç Türleri Nedir? Basmati Pirinci'nin Özellik..

Bizim Topraklarımız İlk Ekmeğin Yapıldığı Coğrafyadır<

Bizim Topraklarımız İlk Ekmeğin Yapıldığı Coğrafyadır

Geleneksel Türk mutfağında ve Binlerce yılın "füzyon" birikimine sahip Anadolu mutfağındaki yöresel lezzetlerimizin beğenil -mesine vesile olan en önem..

En Eski Bayram Tatlılarından Tulumba Tatlısı Tarifi<

En Eski Bayram Tatlılarından Tulumba Tatlısı Tarifi

Çıtır çıtır bir bayram tatlısı... Bu bayram hangi tatlıyı yapsam diyenlere işte tulumba tatlısı tarifi mutfaklarınızda. En nefis ve yemesi zevkli bayram tatlı...

Harun Aksu; Kremalı Mantar Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?<

Harun Aksu; Kremalı Mantar Soslu Antrikot Nasıl Yapılır?

Kremalı Mantar Soslu Antrikot yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinden Harun Aksunun özel antrikot tarifinden faydalanmak istermisiniz? püf noktaları..

Gırar Çorbası & Ayran Aşı<

Gırar Çorbası & Ayran Aşı

Gırar Çorbası nedir? Ayran aşı hangi ilimize aittir? Gırar Çorbası hangi yöresel mutfaklarımızda yapılır? Gırar Çorbası için kullanılan malzemeler nelerdir? Otlu peynir çorbası..

Mardinli Şef Ebru Baybara Demir Kimdir?<

Mardinli Şef Ebru Baybara Demir Kimdir?

Türk mutfağı şeflerinden Demirin ilk turizm işletmesi neresiydi? Mutfak kültürümüze ne gibi hizmetleri oldu? Mardin'in ilk turistik işletmesini açmaya..

Kalamar Tava Ve Tarator Sos<

Kalamar Tava Ve Tarator Sos

Her ülkenin kendine has mutfak kültürü vardır. Her üründe bu nedenle farklı işlenir. Dolayısıyla kalamar da farklı ülkeler de farklı şekillerde pişirilir. Kalamarın salatası yapılabilir...

Coğrafi İşaretli Tatlılarımızdan Kabak Tatlısı Nedir? <

Coğrafi İşaretli Tatlılarımızdan Kabak Tatlısı Nedir?

Kabak tatlısı nedir? Kabak tatlısı en çok hangi mutfağımızda yapılır? Kabak tatlısının coğrafi işaretlerde hangi ilimiz adına tescillidir? Püf noktası..

Evde En İyi Ramazan Pidesi...<

Evde En İyi Ramazan Pidesi...

En kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? evde En iyi ramazan pidesi yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Tamamen ev ortamında ve ev mutfaklarında yapılabilecek...

Konya Mutfağı Akademisi ve Dünyada Türk mutfağı...<

Konya Mutfağı Akademisi ve Dünyada Türk mutfağı...

Konya mutfağı akademisin Anadolu mutfağına katkıları neler olacaktır? Türk mutfağı lezzetleri nasıl tanıtılır? Mutfak departmanları (bölümleri)

Efsane Fırında Çupra Tarifi<

Efsane Fırında Çupra Tarifi

Ev mutfaklarında en iyi çupra tarifini araştırdık. Mucit anne neler yapmış neler... hani derler ya anneler zaten doğuştan aşçıdır. Peki evde Fırında Çupra yapmanın özellikleri neler...

İyi Bir Şef Kendini Sürekli Geliştirerek Mutfağa Yenilikler Getirmeli<

İyi Bir Şef Kendini Sürekli Geliştirerek Mutfağa Yenilikler Getirmeli

Yemek workshoplarına katılmalı ve yemek yapma sanatına şahit olmalı. Yediklerimizin ruh dünyamıza bile etki ettiğini varsayarsak, “Bize zarar...

Şaşakaldım Tavuk Tarifi<

Şaşakaldım Tavuk Tarifi

En iyi yöresel lezzetlerden Şaşakaldım tavuk tarifini Türk mutfağı şeflerinden Harun Aksu ‘nun videolu yemek tarifini mutfaklarınıza getirdik. En farklı tavuk yemeklerinden...

Geleneksel Lezzetleri Kullanmaya Özen Gösteririm...<

Geleneksel Lezzetleri Kullanmaya Özen Gösteririm...

Türk ve Asya yemek kültürünün sentezini misafirlerimize sunuyoruz ve her iki mutfağın da geleneklerini, tekniklerini ve tariflerini uyguluyoruz...

Muğla Mutfağında Karışık Otlu Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?<

Muğla Mutfağında Karışık Otlu Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında videolu börek tariflerinden Şükriye Ersoy Karışık Otlu Tepsi Böreği tarifini mutfaklarınıza getirdik. Özellikle ev...

Girit Usulü ve Kuzu Etli Şevketi Bostan Nasıl Yapılır?<

Girit Usulü ve Kuzu Etli Şevketi Bostan Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde de farklı çeşitleri bulunan Girit Usulü ve Kuzu Etli Şevketi Bostan yapabilmek için hangi malzemelere...

Gastronomi Danışmanlığı...<

Gastronomi Danışmanlığı...

Restoran Nasıl Açılır? Yeni restoran ve alakart otel restoranı açmak isteyenlere Gastronomi Danışmanlığında Pazara giriş stratejileri geliştirme program 'lar yapabilmek için nelere...

Şam Tatlısı / Şambali<

Şam Tatlısı / Şambali

Şambali Tatlısının Hikayesi Ve Şambali Tatlısının Nereden Geldiğine Dair: Şambali İçin Şöyle Bir Hikaye Rivayet Ediliyor. Balkanlardan Göçler İle Gelenler Revani Tatlısı...

Efsane Lezzet Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?<

Efsane Lezzet Deve Tabanı Turşusu Nasıl Yapılır?

Mutfak çalışanlarının en becerikli ve akıllı olanları müteferrika bile olabiliyordu. Osmanlı saray mutfağında yine en dikkat çeken konulardan bir tanesi...

En İyi Vegan Yemeklerinden Deve Tabanı Nasıl Yapılır?<

En İyi Vegan Yemeklerinden Deve Tabanı Nasıl Yapılır?

Vejeteryan Mutfaklarının'da Hayran Olduğu En İyi Muğla Yemeklerinden Deve Tabanı Yöresel Mutfaklarımızda En Sevilen Ot Yemekleri...

En İyi Muğla Yemeklerinden Yumurtalı Kazayağı Kavurması <

En İyi Muğla Yemeklerinden Yumurtalı Kazayağı Kavurması

Kazayağı Nedir? Kazayağı Nerelerde Yetişir? Sevilen Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Yemek Kültüründe Bilinen En İyi Vegan Yemeklerinden Kaza...

Kalp Ve Tansiyona İyi Geliyor

Kalp Ve Tansiyona İyi Geliyor "Su Teresi Salatası"

Yöresel Mutfaklarımızda En İyi Salata Tariflerinden Su Teresi Salatası... Doğada kendiliğinden yetişen bu su bitkisinin kalp ve tansiyona iyi geldiği bilin...

O. Güldemir, Nevin Halıcı' nın Türk Mutfağı kitabını anlattı<

O. Güldemir, Nevin Halıcı' nın Türk Mutfağı kitabını anlattı

Sayın Osman GÜLDEMİR ve Nevin HALICI hocamıza Türk mutfağına katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarından başarılar dileriz. Oğlak yayın..

Antep mutfağında Ciğer Kebabı ve Pirpirim Piyazı <

Antep mutfağında Ciğer Kebabı ve Pirpirim Piyazı

Pratik ve Lezzetli Bir Esnaf Yemeği, Pirpirim Piybazı... Eskiden ciğer kebabının arasına Antep mutfağında kuyruk yağı yerine ciğere daha çok lezzet

Futbolcuları Kırk Bin Lira Dolandıran Aşçıbaşı Kim?<

Futbolcuları Kırk Bin Lira Dolandıran Aşçıbaşı Kim?

Türkiyede Aşçılık Kurumları ve mutfak sanatlarının vermiş olduğu Aşçılık Eğitimlerinde "iş ahlakı" konusunada değinilmeli. Aşçı çok para istiyordu...

Yeni Restoran Nasıl Açılır?<

Yeni Restoran Nasıl Açılır?

Restoran danışmanlığı, mutfak danışmanlığı, menü danışmanlığı, adım adım yeni restoran açma planlarınızda menü planlaması ve restoran menülerinizi oluşturma…

Muğla Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Muğla Gastronomi Ve Mutfak Sanatları "Basın Açıklaması"

Fast food ürünleri Vitamin, mineral ve posa yönünden çok fakirdir. Bu durum sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Vücudu...

Masterchef Programını Protesto Ediyoruz !!!<

Masterchef Programını Protesto Ediyoruz !!!

Masterchef programında Şef Somer Sivrioğlu tarafından ERMENİSTAN milli Yemeği olan “topik” mezesi anlatılarak, reklamı yapılmış ve yarışma...

İncir Uyutması...<

İncir Uyutması...

Geleneksel Türk Mutfağında En Farklı Tatlı Tariflerinden ve Osmanlı Ve Türk Tatlılarından İncir Uyutması. Muğla yemek kültürü sadece yemekleri, içecekleri değil tabi...

Leğen Böreği Nasıl Yapılır?<

Leğen Böreği Nasıl Yapılır?

Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Hamur İşi Tariflerinden Leğen Böreği Nasıl Yapılır? En Eski Hamur Börek Tariflerinden ve En İyi Lezzetlerden Muğla Yemek...

Şef Zeki Açıköz’den En Pratik Yeni Nesil Aşure Tarifi...<

Şef Zeki Açıköz’den En Pratik Yeni Nesil Aşure Tarifi...

Yeni nesil Modern Türk mutfağında en pratik aşure nasıl yapılır? Evde En kolay aşure yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Yeni nesil aşure..

Mis Gibi Pekmezli Aşure'nin Tadına Doyamayacaksınız<

Mis Gibi Pekmezli Aşure'nin Tadına Doyamayacaksınız

Geleneksel Türk mutfağından Pekmezli Aşure nasıl yapılır? Pekmezli Aşure yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evinizde Pekmezli...

Türüf & Truffle <

Türüf & Truffle

Türüf/Truffle bir mantar çeşidi, görünen; siyah yaz trüfü ya da Tuber Aestivum. Ülkemizin, bir çok bölgesinde rastlanabilir ama, yüksek aromalı ve etkili lezzette olanları çoğunlukla...

Şef Arda Türkmen; San Sebastian Nasıl Yapılır?<

Şef Arda Türkmen; San Sebastian Nasıl Yapılır?

Kısa zamanda popüler bir tatlı haline dönüşen san Sebastian nasıl yapılır? En İyi Kek Tariflerinden San Sebastian’ı evimde yapabilirmiyim?

En İyi Filetolar Nasıl Yapılır? En İyi Fileto Nasıl Çıkarılır?<

En İyi Filetolar Nasıl Yapılır? En İyi Fileto Nasıl Çıkarılır?

Balık Filetosu Nasıl Çıkarılır? Tavuk Filetosu Nasıl Çıkarılır? Bonfile Nasıl Çıkarılır? Antrikot Nasıl Çıkarılır? Tavuk Göğsü Nasıl Çıkarılır? Pirzola Nasıl Çıkarılır? Somon Fileto...

Antalyanın Meşhur Serpme Böreği Evde Nasıl Yapılır?<

Antalyanın Meşhur Serpme Böreği Evde Nasıl Yapılır?

En iyi hamur işi tariflerinden Antalya'nın meşhur serpme böreği nasıl yapılır? Bugüne kadar evinizde çıtır çıtır hamur işi tariflerinden meşhur...

"Sorgül" Topraktan Sofraya Tandır Ekmeğine Dönüştü...

Girişimci Kadınlarımız tarafından "Topraktan Tabağa: Yaşayan Toprak, Yerel Tohum Projesi" kapsamında Sorgül'ün 3. sezon hasadı tamamlandı...

Düğlek Nedir?

Düğlek Nedir? "Dülek"

Kavunun Anadolu’ya gelişi ise Romalı misyonerlerce 15. Yy da olduğu düşünülüyor. Sıcak iklimleri seviyor. Özellikle toprağın ısınması ile toprakla buluşması isteniyor bu..

Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır?<

Bayram Kömbesi Nasıl Yapılır?

Türk mutfağı şeflerimizden Jale Balcı ‘nın yemek arşivinde nefis bayram lezzetlerinden özel kömbe tarifi. Evde bayram kömbesi yapmak için şeflerin özel kömbe tariflerinden...

Türk Mutfağını ve Türk Pasta Sanatını Dünyaya Tanıtıyor!<

Türk Mutfağını ve Türk Pasta Sanatını Dünyaya Tanıtıyor!

Özellikle Türk mutfağını çok seviyorum. Mutfak sanatlarında ’Kek sanatçısı’, ’kek kraliçesi’ gibi bu tarz tabirlerle yaklaşı 'yorlar. Pastacılık eğitimI..

Şef Avni Sap Gazipaşa Barco Blanco'yu Hizmete Açtı... <

Şef Avni Sap Gazipaşa Barco Blanco'yu Hizmete Açtı...

Gazipaşa haberlerde Barco Blanco "Gazipaşa" olarak yer alan turizm tesisi ile bağlantıya geçen Avni şef ve eşi Çiğdem Özen şef Gazipaşa’ya...

Osmanlı Mutfağı Öğreniyorum Ders Tanıtımı Nedir?<

Osmanlı Mutfağı Öğreniyorum Ders Tanıtımı Nedir?

Osmanlı mutfak kültürü ve çeşitli kaynakları açıklayabilmek, Osmanlı mutfağında kullanılan pişirme tekniklerini tanımlaya 'bilmek, Osmanlı yemekle..

Evde Peynir Nasıl Yapılır?<

Evde Peynir Nasıl Yapılır?

Yöresel peynirlerden Antep peyniri nasıl mayalanır? En iyi peynirlerden olan Antep peyniri evde yapılabilir mi? Antep peyniri hangi sütten yapılır? Peynir hangi mevsimde...

Şaka Gibi, Ama Gerçek!!!

Şaka Gibi, Ama Gerçek!!! "Dilicek Salatası"

Muğla mutfağında Dilicek Otu nasıl kullanılır? İşte özel bilgileri Türk mutfağı şeflerimizden Ula Aşığı Sn. Timur Kocabıçak’ın kaleminden sizlere özel...

Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor...<

Türk Mutfağı ABD'de Sanal Etkinliklerle Tanıtılıyor...

Türkiye’nin tanınmış gastrono -mik şehirleri arasında bir lezzet köprüsü kurmak amacıyla, gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinin sunumlarını, mutfak ve sanat..

Nefis İftar Lezzetlerinden Kırma Tavuk Kebabı...<

Nefis İftar Lezzetlerinden Kırma Tavuk Kebabı...

Osmanlı saray mutfağından Şef Yunus Emre Akkorun kaleminden iftar menüleri için nefis mi nefis evde kırma tavuk kebabı tarifini sizin için derle...

Evde Haşhaşlı Burma Çörek...<

Evde Haşhaşlı Burma Çörek...

Evde "Haşhaşlı Burma Çörek" hakkında Şeflerin Özel Çörek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Muhsin Ertürk" den Özel Evde iftar ve Sahur Menülerinden...

Evde Kadayıflı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?<

Evde Kadayıflı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

En Kolay Evde "Kadayıflı Bülbül Yuvası" hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalan 'mak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Harun Aksu" dan..

Yöresel İftar Yemeklerinden Evde Şeyh-ül Mahşi Tarifi;<

Yöresel İftar Yemeklerinden Evde Şeyh-ül Mahşi Tarifi;

Evde İftar Ve Sahur Menüleri 'nden "Şeyh-ül Mahşi" Nasıl Yapılır? En lezzetli iftar yemeklerinden Evde "Şeyh-ül Mahşi" Yapabilmek İçin..

Evde Ramazan Simidi<

Evde Ramazan Simidi

Ramazan Simidi diğer adıyla Halep Kahkesi Ramazan ayının vazgeçilmez bir lezzetidir. Yılda sadece bir ay yapılan Ramazan Simidi gerçekten çok lezzetli ve yapıp yemeye değer.

Yöresel İftar Lezzetlerinden Evde

Yöresel İftar Lezzetlerinden Evde "Kölük Aşı" Tarifi

En lezzetli iftar lezzetlerinden evde "Maltıhalı Aş" yapabilmek için hangi malzemeler gerekli 'dir? Daha önce evinizde iftar menülerinde Kölük Aşı...

Evde Ispanaklı Şöbiyet Böreği<

Evde Ispanaklı Şöbiyet Böreği

Evde En Kolay "Ispanaklı Şöbiyet Böreği" hakkında Şeflerin Özel Börek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Harun Aksu" dan Özel Evde iftar ve Sahur..

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?<

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Bu nefis tarif ile evinizde harika pideler yapacaksınız. iftar sofralarımızın bereketi evde ramazan pidesi sizler için tam ölçülü tarifiyle. Nefis pideyi ister iftar için ister sahur için...

Şef Güven Girgin; Evdekal Ekmeğini Kendin Yap<

Şef Güven Girgin; Evdekal Ekmeğini Kendin Yap

Alanya Türkler bölgesinde bulunan gurup oteller zincirinde unlu mamuller şefliği yapan Güven girgin şeften covid-19 koronavirüs sebebiyle..

Birlik Ve Beraberliği En İyi Başaran Toplumlardanız<

Birlik Ve Beraberliği En İyi Başaran Toplumlardanız

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde yaşanan kriz etkilerini her geçen gün iyiden iyiye hissettirirken, sektörlerden biri yeme-içme sektörü oldu...

"MUGAFED" Korona Tedbirleri Hakkında Basın Açıklaması

Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu "MUGAFED" Başkanı Salih Güney aşçılık camiasına açıklama yaptı. sağlık bakanlığının Korona Tedbir...

Bana Göre Bu Yılın En Çok Öne Çıkan Şefi Fatih Tutak<

Bana Göre Bu Yılın En Çok Öne Çıkan Şefi Fatih Tutak

Time Out İstanbul Dergisi Yeme-İçme Ödülleri, dün sahiplerini buldu. Jüri üyeleri arasında yer aldığım ödüllerde bu yılın en çok öne çıkanı, bana göre Fatih Tutak ve restoranı Turk...

Sağlık Bakanı Koronavirüs İle İlgili Milli Eğitimde Tedbirleri Açıkladı !!!<

Sağlık Bakanı Koronavirüs İle İlgili Milli Eğitimde Tedbirleri Açıkladı !!!

Koronavirüsle ilgili milli eğitimde son durumu nedir? okullar ve üniversitelerde ne gibi tedbirler alındı? Türkiye'de Coronavirüs şüphesi ile ilgili tüm Tedbir...

Şef Volkan Çalan

Şef Volkan Çalan "Anneleri" Yarıştırdı...

Volkan Çalan, Seyit Çetinkaya, Orhan Ayar, Fatih Okur, Özhan Özsaraç ve İbrahim Özçelik’in jurilik yaptığı yarışmada veliler kendi kültürlerine ait yemekleri hazırlayarak jurinin beğe...

Şef Serdar Urhan; Boruda Kadayıf Yoğun İlgi Görüyor.<

Şef Serdar Urhan; Boruda Kadayıf Yoğun İlgi Görüyor.

Yöresel Mutfaklarımızdan Antep mutfağında görüntüsüyle ve lezzetiyle dikkat çeken tatlının yapımında önce ince telli kadayıfı açıyor ardından, kadayıfın üzerine bol fıstık...

İngiliz Medyasından Türk Mutfağına Yoğun İlgi...<

İngiliz Medyasından Türk Mutfağına Yoğun İlgi...

Sekizinci British Kebab Awards İş, Siyaset, Sanat ve Spor Dünyasından İsimleri Bir Araya Getirdi. İngiltere'de bulunan Türk Mutfağı başta kebap olmak üzere zenginliğiyle İngil...

Şef İskan Özdemir'den Şırnak'ta Örnek Davranış...<

Şef İskan Özdemir'den Şırnak'ta Örnek Davranış...

Sosyal medyada ilçe birinciliklerinin paylaşımını gören Özdemir, okul idaresi ile iletişime geçerek öğrencileri iş yerine davet etti. Burada çocuk...

Çin Tuzu Neden Yasaklanmalı? Çin Tuzunun Zararları Nelerdir?<

Çin Tuzu Neden Yasaklanmalı? Çin Tuzunun Zararları Nelerdir?

Çin tuzu nedir? Patatesten köfte harcına, sosisten et ve tavuk dönere birçok gıdaya katılabilen Çin tuzu vücudu ve sağılığı nasıl etkiler? İnsanların bilmeden...

Şef Rafet İnce; Başarılı Bir Mutfak Şefi Olmak İçin...<

Şef Rafet İnce; Başarılı Bir Mutfak Şefi Olmak İçin...

Gastronomi kültürünün bir sanat olduğu bilinciyle hareket ederseniz yaptığınız işten keyif alırsınız. Çalışanlarınız da sizinle beraber olmaktan mutlu olur...

Türk Mutfağı Diye Popülerlik Uğruna

Türk Mutfağı Diye Popülerlik Uğruna "Yemek Terörü" Yapanlar Çoğalıyor!!!

Türk mutfağı çedar peyniri istila 'sı altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı ola...

Denizli Mutfağının Genc Aşçılar Ödülleri Topladı  <

Denizli Mutfağının Genc Aşçılar Ödülleri Topladı

Öğrencileri verdikleri eğitimle arayan değil aranan eleman olmaları için çaba sarf ettiklerini belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ali Erdem Atlı...

Hollandalı Genç Şeflerde Yeni Trend Türk Mutfağı...<

Hollandalı Genç Şeflerde Yeni Trend Türk Mutfağı...

Hollandalı 7 öğrenci 15 gün boyunca Türk yemeklerini yapacak. Eğitimleri süresince Hollandalı öğrencilere Türk şefler tarafından Türk mutfağının eşsiz lezzetleri..

Şef Bilge Erk; Türk Milli Takımına Genç Yeni Aşçılar Seçilecek...<

Şef Bilge Erk; Türk Milli Takımına Genç Yeni Aşçılar Seçilecek...

"Kadim Anadolu’nun değerleri ve mutfağı özü korunarak dünyayla buluşmalı." Bu uğurda mücadele eden Türk aşçılar, gıda fuarında gelenekten..

Mutfak Mirası Alanya Sevda Erdoğmuş İle Anfaş'a Damga Vurdu...<

Mutfak Mirası Alanya Sevda Erdoğmuş İle Anfaş'a Damga Vurdu...

Standımızda anadolu mutfağının unutulmaya yüz tutmuş nadiren bilinen lezzetli yemekleri var. Bu yemeklerimizi yaparken arşivimizde..

Türk Mutfakları Dünya İle Yarışabilir Durumda<

Türk Mutfakları Dünya İle Yarışabilir Durumda

TAFED olarak yaptığımız birçok etkinlikte biz de Türkiye’ye özgü ürünleri kullanılmasını, Türk yemeklerinin yapılmasını amaçladık. Bunu da başardığı -mızı düşünüyoruz....

Rus Şef Vorontsova; Türk Mutfağının Tüm Zenginliklerini Keşfetmek...<

Rus Şef Vorontsova; Türk Mutfağının Tüm Zenginliklerini Keşfetmek...

Geleneksel Türk Mutfağı kültürüne ilgi duymaya başladı. Zamanla "hobi" olarak başladığı Türk mutfağında şefliğe kadar yükselen...

İşte Böyle Başlar Bizim Şef’in Ustalığa Uzanan Lezzet Yolculuğu...<

İşte Böyle Başlar Bizim Şef’in Ustalığa Uzanan Lezzet Yolculuğu...

İşte final! Tam bir lezzet şöleni. Tepside sona yaklaşırken üç kardeş tatlı bir kavgaya tutuşur 'du her seferinde. Bütün istekleri daha..

Dünya Helal Zirvesine İstanbul'da Yoğun İlgi...<

Dünya Helal Zirvesine İstanbul'da Yoğun İlgi...

Helal Gıda Sektörü trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştı. Türkiye hızla büyüyen sektörde önemli bir merkez olma yolunda. Dünyanın en büyük organizas -yonlarından biri olan Helal...

Bir Avuç Mutluluk  İçin Toplandılar

Bir Avuç Mutluluk İçin Toplandılar "UMED"...

Osmanlı ve Türk Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağının Beyaz Melekleri "UMED" (Uluslararası Mesleki Eğitim Derneği)... Minik kalplere birlikte dokunalım”. Yöresel Mutfak...

Alanya Avokado 'sının Lezzeti Türk Şeflerinin Menüsünde... <

Alanya Avokado 'sının Lezzeti Türk Şeflerinin Menüsünde...

Akdeniz Bölge Başkanı ve Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Şinasi Karanlıkoğlu, Alanyalı Aşçılar Hakan Kıraç, Haşim Hüseyin Sönmez, Eshabil Karaman...

Şanlıurfa Mutfağının yöresel lezzetleri yarıştı...<

Şanlıurfa Mutfağının yöresel lezzetleri yarıştı...

Kendine has yemek kültürü ve mutfak lezzetleri ile Dünya mutfağında yer edinmeyi hak eden Şanlıurfa'nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla büyükşehir belediyesi tarafı...

Bir Tutam Mutfak, Bir Tutam Hayat Söyleşisi...<

Bir Tutam Mutfak, Bir Tutam Hayat Söyleşisi...

Biliyorsunuz ki “Bir Osmanlı Yemek Yazması Kitabüt Tabbahin”, “Bir Aşçının Dünlüğü” ve “Kelimelemeler” gibi gastronomi sahasında birçok eser Oğlak Yayınları...

En Komik, En Neşeli, En Şaşırtıcı Ve En Eğlenceli Videolar... Mutlaka İzle!!!<

En Komik, En Neşeli, En Şaşırtıcı Ve En Eğlenceli Videolar... Mutlaka İzle!!!

En İyi Hediye, En İyi At Binme, En Eğlenceli Kediler, En İyi Kamyon Şoförü, En İyi İşportacılar, En Neşeli Ürün Tanıtımı Ve Daha Neler....

Konyada Aşçılar Ve Sektör Temsilcileri Biraya Geldi...<

Konyada Aşçılar Ve Sektör Temsilcileri Biraya Geldi...

Konya mutfağında etliekmek ve fürun kebabı şüphesiz çok önemli ancak Konya mutfağının sadece bu ürünlerden ibaret olmadığını ve yüzlerce muhteşem lezzete sahip...

Bunuda Yaptılar!!!

Bunuda Yaptılar!!! "Anne Sütünden" Peynir Olurmu?

Kadın sütünden 3 çeşit peynir elde ettiler. Bunu gören şefler, olaya ilgi gösterdi. Peynir öyle çeşitlendi ki; eşek, fare, geyik, maymun sütünden Peynir yapılır oldu. Bazı kad..

Nefis Ve Lezzetli En İyi Yemek Videoları...<

Nefis Ve Lezzetli En İyi Yemek Videoları...

Hazırlamış olduğumuz Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar ve Yöresel Yemeklerden bu nefis ve lezzetli en iyi yemek videolarını beğenilerinize sunarak...

Gastronomide Çığır Açacak Bir Çalışma<

Gastronomide Çığır Açacak Bir Çalışma

Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yatmaz, "Moleküler gastronomi yöntemleri ve 3D baskı cihazlarıyla üretilen işlenmiş...

Mutfak Mirası Alanya Mutfağına Sahip Çıkıyor<

Mutfak Mirası Alanya Mutfağına Sahip Çıkıyor

Culinary Heritage Europe siste minin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu Alanya'da başlayacak. 14-15-16 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca Alanya'da sürecek tur...

Adıyaman Gastronomi Günleri Sona Erdi...<

Adıyaman Gastronomi Günleri Sona Erdi...

Kaybolmakta olan Adıyaman yemek kültürünü arşivlemek, turizme nasıl kazandırılacağını planlamak, tanıtıcı programlar yapmak bunlardan sadece bir kaçı” ifade...

Ortaköy Feriye Yeniden Meze Festivali İle Coştu...<

Ortaköy Feriye Yeniden Meze Festivali İle Coştu...

Zengin mezelerin, sokak lezzetlerinin, ünlü şeflerle deneyim atölyelerinin, müzik ve muhabbetin bir arada yaşandığı Yeniden Meze Festivali, yöresel lezzetleri tatmak ve kültü...

233,6 Metre Kebap İle Guinnes Rekoru Adana'da Kırıldı!<

233,6 Metre Kebap İle Guinnes Rekoru Adana'da Kırıldı!

'şişte et pişirme' rekoru 2,5 metrelik 100 parçadan oluşan 250 metre uzunluğundaki mangalda hazırlanan tek şişe yaklaşık 500 kilo parça et dizildi. Adana'da kuşbaşı olarak...

3. Adana Lezzet Festivali 6 Ekim'de Sona Eriyor...<

3. Adana Lezzet Festivali 6 Ekim'de Sona Eriyor...

Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden ünlü şeflerin festivale renk katacağını belirten Demirtaş, "Fransa, İspanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek'ten şeflerin...

Şef Rüzgâr Sünbül; Şef Aşçılar Derneği Olarak Kahramanmaraş’tayız…<

Şef Rüzgâr Sünbül; Şef Aşçılar Derneği Olarak Kahramanmaraş’tayız…

Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar ve Yöresel Yemekler yayın ilkelerimiz de önceliktedir. Bu konuda...

Şef Umut Karakuş; Yeni Nesil Sokak Lezzetleri...<

Şef Umut Karakuş; Yeni Nesil Sokak Lezzetleri...

Her ay bir mutfak kültüründen beslenen, o halk ve mutfak kültüründen bir ürünü dürüme çeviren, “Dünyayı bir dürüme sığdıracağız” sloganıyla yürüyen bir lezzet dükkanı...

Hayata Sarıl Lokantasında Şeflerimiz Pişirmeye Devam Ediyor...<

Hayata Sarıl Lokantasında Şeflerimiz Pişirmeye Devam Ediyor...

Radisson Hotel Group Sorumlu İşletme Projeleri kapsamında @lokantahayatasaril da şeflerimiz yeni başlangıçlar için pişirmeye dev...

Başkan Gökhan Tufan'dan

Başkan Gökhan Tufan'dan "Taşpakon" Teşkilatlarına Teşekkür...

Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu (WICS) Aşçılar Derneği ev sahipliğinde "Delicious Uzbekistan" için...

Dünyaca Ünlü Şefler İkinci Kez Gastroantep’te...<

Dünyaca Ünlü Şefler İkinci Kez Gastroantep’te...

Türk gastronomi profesyonelleri düzenleyecekleri birbirinden farklı panellerle festivale renk katacak. GastroAntep Uluslar arası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde...

Türk Şeflerin Nefis Lezzetleri Cnr Food İstanbulu Büyüledi<

Türk Şeflerin Nefis Lezzetleri Cnr Food İstanbulu Büyüledi

Gastronomi sanatının her alanda sergilendiği CNR Food İstanbul’da, 7 Bölge 7 Şef Anadolu Lezzetleri etkinliği düzenleyen Tafed, 7 Bölgenin yöresel lezzetlerini yaparak..

Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ’in

Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ’in "Taşpakon" Başkanı Sn. Gökhan Tufan'a Cevabı...

Sn. Gökhan Tufan; Makamınızın Önemi Ve Sorumluluğunuzun Bilincindemisiniz? Bu açıklamayı yapmamı gerektiren..

Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...<

Peşkeş Çekilmeye Çalışılan Baklava Rekorunun Gerçek Hikayesi...

Gaziantep derneğiyle Ankara’da toplantı yaptık. Yanımda olacak larını söylediler. Tüm bu zamana kadar "....do" firmasının konuy..

Şef Özlem Mekik; İspanyol ve Türk Mutfağının Kışkırtıcı Lezzetleri...<

Şef Özlem Mekik; İspanyol ve Türk Mutfağının Kışkırtıcı Lezzetleri...

Yeni özel tadım mönüsünde yer alan soğuk brokoli çorbası, steak tartar, levrek cheviche, yaz enginar salatası, linguine, karides, dana kaburga ve baharatlı ızgara tavuk lezzetleri ile Fauchon Paris keyifli...

Şef Levent Demirçakmak; En Lezzetli ve Nefis Kurban Kavurması Nasıl Yapılır? <

Şef Levent Demirçakmak; En Lezzetli ve Nefis Kurban Kavurması Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefinin Tarzı ile...

Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf Noktaları<

Şef Hamdi Basatlı; Nefis Ve Lezzetli Bayram Kavurması Yapmanın Püf Noktaları

Kavurma yapmanın püf noktaları nedir? Yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır? Kavurma yapılırken nelere dikkat etmelidir? İşin...

Mengen Aşçılık Festivalinde Mangalda Rekor Deneme...<

Mengen Aşçılık Festivalinde Mangalda Rekor Deneme...

Festival kapsamında 111 metrelik mangalda, 2 ton tavuk kullanılarak rekor denemesi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde yakılan mangalda şişlere...

Şef Deniz Ahmet Köse Türk Mutfağı Lezzetlerini Özel Misafirlerine Sergiledi...<

Şef Deniz Ahmet Köse Türk Mutfağı Lezzetlerini Özel Misafirlerine Sergiledi...

Türk mutfağına uyarlayarak yeni tabaklar ortaya çıkarmasıyla meşhur şef tarafından gerçekleştirilen özel tadım etkinli..

Şef Mahmut Dolmacı; Ne Kadar Roma Oyunu Oynanırsa Oynansın Baklava Rekoru Şahsıma Aittir!<

Şef Mahmut Dolmacı; Ne Kadar Roma Oyunu Oynanırsa Oynansın Baklava Rekoru Şahsıma Aittir!

Baklava Rekorunu Ben ve baklavacı arkadaşlarım kırdık

Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...<

Şef Zeki Açıköz; Anadolu Kıpır Kıpır...

Anadolu'nun gastronomi potansiyeli 'ni ortaya koymak ve turizmde hak ettiği değeri görmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleş..

Edirne Tava Ciğerinin Yoldaşı 'Arnavut Biberi Hasadı' Başladı. Arnavut Biberinin Tarihi ve Faydaları...<

Edirne Tava Ciğerinin Yoldaşı 'Arnavut Biberi Hasadı' Başladı. Arnavut Biberinin Tarihi ve Faydaları...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Edirne Tava Çiğeri Yapılış..

Şef Kadir Yılmaz, Türk Mutfağının Zenginliğini Alman Tv Kanalında Anlattı<

Şef Kadir Yılmaz, Türk Mutfağının Zenginliğini Alman Tv Kanalında Anlattı

Osmanlı Saray Mutfağı’nın önde gelen temsilcilerinden Matbah Restaurant, yaba..

Şef Ramin Nuriyev; Azarbaycan Mutfağı Nedir? Geleneksel Mutfak Kültürü müz İçinde Azerbaycan Mutfağı Ve Mutfak Kültürü Nelerdir? <

Şef Ramin Nuriyev; Azarbaycan Mutfağı Nedir? Geleneksel Mutfak Kültürü müz İçinde Azerbaycan Mutfağı Ve Mutfak Kültürü Nelerdir?

Osmanlı Saray Mutfağının..

Malatya Mutfağına Ait Olan Uykuluk Yani

Malatya Mutfağına Ait Olan Uykuluk Yani "Keşhe Kebabı" Diyarbakırda Ciğercilere Rakip

Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağında Uykuluk "Keşhe" ızgarada....

Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir; Osmanlı Ve Türk Mutfağının Tanıtımı Hakkında “Umman” dan Takipçileri İle Canlı Yayında Sohbet Etti...<

Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir; Osmanlı Ve Türk Mutfağının Tanıtımı Hakkında “Umman” dan Takipçileri İle Canlı Yayında Sohbet Etti...

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi,

Şef Musa Dağdeviren; Kebap Ve Lahmacunla Bach Ve Vivaldi...<

Şef Musa Dağdeviren; Kebap Ve Lahmacunla Bach Ve Vivaldi...

En ünlü şeflerin bile havalı restoranlarını kapatıp dürümcü, hamburgerci açtığı koşullarda çok da kârlı sayılmayan..

Şef Ayvaz Akbacak; Milli Sokak Yiyeceklerimizden Kokoreç 'in Vejeteryan Versiyonu Benden...<

Şef Ayvaz Akbacak; Milli Sokak Yiyeceklerimizden Kokoreç 'in Vejeteryan Versiyonu Benden...

Sağlıklı beslenme üzerine çok çalışmalar yaptım türkiyede..

Şef Murat Aslan; Zincir İşletmelerde Şefin Sorumlulukları Nelerdir...<

Şef Murat Aslan; Zincir İşletmelerde Şefin Sorumlulukları Nelerdir...

Tahmin edersiniz ki, zincir işletmelerde mutfak yönetimi sanıldığı kadar kolay değildir..

Şef Ebru Baybara Demir; Yaşayan Toprak Ve Yerel Tohum Projesinde İkinci Hasad Yapıldı<

Şef Ebru Baybara Demir; Yaşayan Toprak Ve Yerel Tohum Projesinde İkinci Hasad Yapıldı

Mardin'de "Topraktan Tabağa: Yaşayan Toprak, Yerel Tohum.

Dünyaca Ünlü Şefler Diyarbakır da Türk Kadayıfına Hayran Kaldılar <

Dünyaca Ünlü Şefler Diyarbakır da Türk Kadayıfına Hayran Kaldılar

Diyarbakır’ın eşsiz lezzetleri ile zengin tarihi ve kültürel değerlerini dünyanın seçkin şefleri ile gastronomi yazarla..

Şef Maksut Aşkar ile

Şef Maksut Aşkar ile "Neolokal" Dünyanın En İyi 100 Restoranı Listesinde...

Yeni Anadolu mutfağı ile öne çıkan, İstanbulluların artık daha çok yabancı turis..

Şef Ahmet Hocaoğlu Dünyanın En Ünlü Şeflerini Lezzet Şöleni İle Şaşırttı<

Şef Ahmet Hocaoğlu Dünyanın En Ünlü Şeflerini Lezzet Şöleni İle Şaşırttı

Dünyaca ünlü şeflere geleneksel Türk mutfağı ve Mardin mutfağından tarihi lezzetler..

Şef Özlem Mekik; Öğretmeyi Ve Öğrenmeyi Seviyorsanız İşiniz Kolay <

Şef Özlem Mekik; Öğretmeyi Ve Öğrenmeyi Seviyorsanız İşiniz Kolay

Tarihe geçen bir tatlının reçetesinin sahibi olarak tarihe geçecek olmanın mutluluğu..

Şef Ebru Baybara Demir; Hasat Şenliğimize Bekliyoruz! <

Şef Ebru Baybara Demir; Hasat Şenliğimize Bekliyoruz!

Kadın çiftçimiz ve 4 kadın ziraat mühendisimiz ile başlattığımız, Sorgül Buğdayının gelecek kuşaklara aktarılması, gıda..

Gaziantep Gastronomisi Dünyaca Ünlü Şefleri Ağırlıyor  <

Gaziantep Gastronomisi Dünyaca Ünlü Şefleri Ağırlıyor

Gaziantep, Türkiye'nin en büyük gastronomi etkinliğini düzenle yen ve Dünya'nın en önemli gastronomi destinasyon..

Şef Ayvaz Akbacak; İyi Yemek Yapmak İyi Şef Olmak Anlamına Gelmez!!!<

Şef Ayvaz Akbacak; İyi Yemek Yapmak İyi Şef Olmak Anlamına Gelmez!!!

Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen ve Geleneksel..

Şef Fehmi Samancı: Yöresel Ve Mevsimler Ürünlerin Kullanılmaya Başlanması Çok Güzel Gelişme...<

Şef Fehmi Samancı: Yöresel Ve Mevsimler Ürünlerin Kullanılmaya Başlanması Çok Güzel Gelişme...

Tabii her iyi şef iyi bir eğitmen olmayabilir. Bilmek kadar öğretebilmek de önemli. Ora..

Şef Mehmet Altaş: Yöresel Lezzetleri Menülerimize Kazandırıyoruz <

Şef Mehmet Altaş: Yöresel Lezzetleri Menülerimize Kazandırıyoruz

Türk mutfağının dünya mutfağı ile harman lanmasının bir sonucu Biz de Türk insanının

Şef Maksut Aşkar; Seni Alan Yaşadı Diyorsunuz Ama Halen Bekârım…<

Şef Maksut Aşkar; Seni Alan Yaşadı Diyorsunuz Ama Halen Bekârım…

Modern Türk Mutfağı, Gelenek sel Türk Mutfağı Füzyon Mutfağı Ve Akdeniz Mutfağından..

Şef Aydın Demir; Genç Mutfak Şeflerimiz...<

Şef Aydın Demir; Genç Mutfak Şeflerimiz...

Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültü ründe çalışmaları ile bilinen..

Sous Vide Kuzu Sırtı Tarifi “Şef Özgür Üstün”<

Sous Vide Kuzu Sırtı Tarifi “Şef Özgür Üstün”

Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Şef Özgür Üstün” ün kaleminden..

Şef Emre İnanır; Modern Türk Mutfağı Lezzetleri<

Şef Emre İnanır; Modern Türk Mutfağı Lezzetleri

Özellikle mantarlı yoğurt, taze enginar, Girit Ezme, reyhan ve levrek, kefal kurutması, hurde balık, zahter salatası yenidünya kebabı, güllaç yufkasında levzine, zencefilli irmik ve yoğurt...

Geleneksel Türk mutfağında Küşle me Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Pişirilir?<

Geleneksel Türk mutfağında Küşle me Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Pişirilir?

Yöresel tatların isimleri kimi zaman bir gariptir. Mesela küşleme ne demek? Yiyenlere “ben et yememişim” dedirten küşleme nerenin yemeği? Peki ya iyi bir küşleme...

Şeflerdeki Gerginlik Senaryolarına Aşçılık Camiasından Tepkiler Büyüyor !!! <

Şeflerdeki Gerginlik Senaryolarına Aşçılık Camiasından Tepkiler Büyüyor !!!

Aşçılık camiasındaki bir çok sef tarafından “hoş olmayan davra nışlar” seklinde yorumlan..

Şef Özay Akar; Gelecek Yüz yılın Şeflerine Güveniyoruz...<

Şef Özay Akar; Gelecek Yüz yılın Şeflerine Güveniyoruz...

Gelecek yüzyılın şefleri nasıl olacak sorusuna verdiği cevap ta, seminere katılan mutfak sanatları ve gastronomi..

Kolunu Kıyma Makinesine Kaptırdı, Ama Umudunu Kaybetmedi… <

Kolunu Kıyma Makinesine Kaptırdı, Ama Umudunu Kaybetmedi…

Birbirinden lezzetli pastalar üreterek aşçılık mesleğini tek koluyla devam ettiren Avcı *azmi ve çalışkanlığıyla...

Şef Volkan Çalan: Mukarnas Hotelde 19 Mayıs Kutlamaları Coşkusu <

Şef Volkan Çalan: Mukarnas Hotelde 19 Mayıs Kutlamaları Coşkusu

Mutfak ve servis personelleri 19 mayısta yerli *ve yabancı turist lere 19 mayıs coşkusu..

Bocuse d‘Or 14–16 Kasım’da Sirha İstanbul‘da<

Bocuse d‘Or 14–16 Kasım’da Sirha İstanbul‘da

Dev organizasyona iki yıllık gastronomi maratonu boyunca 60‘dan fazla ülke katılıyor. 1987 yılından bu yana 15 ülke tak..

Reyhan Şerbeti Tarifi “Şef Sevda Özkara”<

Reyhan Şerbeti Tarifi “Şef Sevda Özkara”

Osmanlı Şerbetlerinden "nefis ve ferah Reyhan Şerbeti Tarifi" ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine teşekkür ederiz...

Fransız Şef Bruwier ‘den Büyük İtiraf: Türk Mutfağının Zenginliği Emsalsizdir!  <

Fransız Şef Bruwier ‘den Büyük İtiraf: Türk Mutfağının Zenginliği Emsalsizdir!

Türk mutfağı çok zengin. Zaman içerisinde kaybolmuş olarak görüyorum. Eski tarifl..

Şef Mazlum Demir: İngiltere ’nin En İyi Şefi<

Şef Mazlum Demir: İngiltere ’nin En İyi Şefi

İngiltere’de yabancısı olduğu egemen kültüre, kendi rengini yitirmeden uyum sağlayan, şimdi ise o kültürün pek...

Şef Aytekin Erdoğan - Gaia Amsterdam<

Şef Aytekin Erdoğan - Gaia Amsterdam

OSMANLI haber güvercini göğüsü, kayısı reçeli, safran, siyah kinoa (ıspanak tohumu) çin lahanası ve Türk kahvesi.

Şef Hüseyin Ceylan: Lezzetin Püf Noktaları<

Şef Hüseyin Ceylan: Lezzetin Püf Noktaları

Baba ve amca lokantalarında perçinlenen bir aşçılık hikayesi nde piştikçe pişiyor... 8-9 yaşların da iken lezzetle pişirip afiyet..

Şef Pınar İshakoğlu: Kişiye Özel Lezzetler<

Şef Pınar İshakoğlu: Kişiye Özel Lezzetler

Birgün profesyonel aşçı olmayı hayal etmek mi? Orada bir durak sıyor. Maaile yükselen “Bu iş sa na göre değil, usta mı olacak..

Leylak Şerbeti Tarifi<

Leylak Şerbeti Tarifi

Şerbet, şarap ve şurup, aynı kelime kökünden gelmektedir ve Türkçeye Arapça “şerben” (içmek) kelimesinden geçmiştir. Şerbetin Batı’ya yayılışı ise..

Osmanlı Dönemi Yemekleri<

Osmanlı Dönemi Yemekleri

Osmanlı döneminde her türlü önemli olay yemekle kutlanırdı: Düğünler, sünnetler, ramazan, bir çocuğun okula başladığı gün, loncalarda kalfaların ustalığa..

Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi<

Tavuklu Özbek Pilavı Tarifi

Ünlü gezgin Evliya Çelebi 17. Yüzyıldaki Seyahatnamesinde safranlı, dutlu, narlı, ödağaçlı, amberli, köfteli, fıstıklı, dövülmüş bademli ve üzümlü pilav...

Diş Kirası Geleneği Nedir?<

Diş Kirası Geleneği Nedir?

Diş Kirası Asırlık Gelenek Osmanlı’nın en güzel Ramazan-ı Şerif âdetlerinden olan Diş Kirası için zenginler adeta birbiriyle yarışırlardı. İftara katılanlar..

Lezzet Akademisi “şampiyonu”<

Lezzet Akademisi “şampiyonu”

Lezzet Akademisi şampiyonunu seçti! Yapılan değerlendirmeler ve puanlamalar sonunda sevilen yarışmanın, birincisi belli....

Göbeklitepe'de Çiğ Köfte Kuyruğu<

Göbeklitepe'de Çiğ Köfte Kuyruğu

Çiğ Köfte Nedir? Çiğ Köftenin Tarihi Nereye Kada Dayanır? Çiğ Köfte Nasıl Yapılır? Geleneksel Türk Mutfağında Çiğ Köft..

Şef Tevfik Alparslan Ve Şef Esat Özata’nın  Gastronomi Röportajı<

Şef Tevfik Alparslan Ve Şef Esat Özata’nın Gastronomi Röportajı

Şef Berk Kısıkçılar, Şef Aylin Yazıcıoğlu, Şef Kaan Sakarya, Şef Derin Arıbaş, Şef Bengi Kurtcebe, Şef Esen Hünal ve Şef Ferhat..

Edirne Ciğer Festiva linde Acı Biber Yeme Yarışması<

Edirne Ciğer Festiva linde Acı Biber Yeme Yarışması

Edirne’li ustalar mutlaka süt dananın ciğerini tercih ediyor. Ciğerin günlük olması çok önemli. Yaprak inceliğinde...

Şeflerimizden Gelen Bazı Videolar

Şeflerimizden Gelen Bazı Videolar "Teşekkür Ederiz"

Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Mutfağı Tarihi, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı..

4. Ulusal Turizm Haftası Yarışmaları Nefes Kesti<

4. Ulusal Turizm Haftası Yarışmaları Nefes Kesti

Alanya Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4. Ulusal turizm haftası yarışmaları ALTİD, AKPAP işbirliği ve diğer..

Anadolu’dan Dünya’ya Sokak Lezzetleri<

Anadolu’dan Dünya’ya Sokak Lezzetleri

ünlü şef Hazer Amani’nin Anadolu’dan ve dünyadan sokak lezzetlerini buluşturduğu bir zamane büfesi. Amani...

İzmir Ve İstanbul’un Balık Tercihleri Bile Farklı<

İzmir Ve İstanbul’un Balık Tercihleri Bile Farklı

23 yılda tam 32 işletme. Kiminin sahibi, kiminin işletmecisi olmuş. Yolculuğun son durakları ise “Orası benim coğrafyam” ..

Gastronominin Sıfır Noktası Göbeklitepe<

Gastronominin Sıfır Noktası Göbeklitepe

Sevgili arkadaşım Şef David Hertz ile geçirdiğimiz 6 muhteşem gün sonunda yaptığımız ekmekler gezdiğimiz sığınma kampları, projelere yönelik atölye ve arazi ziyaretlerden ve dünkü...

Nusret Takipçilerini Duygulandırdı<

Nusret Takipçilerini Duygulandırdı

Zaman zaman eski fotoğraflarını yayınlanan Nusret Gökçe'den nostaljik bir paylaşım daha geldi. "Başarının Yenilmez Kombinasyonudur" Nusret yıllar önce çekilen fotoğrafına...

Nevşehir Gastronomi Festivali Başladı<

Nevşehir Gastronomi Festivali Başladı

NEVÜ Kültür ve Kongre merkezinde başlayan ve üç gün sürecek olan etkinliğin açılışına; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Tüm Aşçılar ve Pastacılar...

İçimizdeki İrlandalılar

İçimizdeki İrlandalılar "Seyfi Ali ERSAHİN"

Daha düne kadar Babam veya Üstadım. Oda olmazsa Şefim diye söz ederler ve gıçları sıkıştığında hemen arayıp sorunları için yardım isterlerdi. Bu adı geçen çok tanıdığımı sandığım...

Nusret, Amerikada sucuklu yumurta yedirmeye hazırlandı<

Nusret, Amerikada sucuklu yumurta yedirmeye hazırlandı

Osmanlı ve Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden tarihi lezzet miraslarımızdan...

Kıbrıslı Kadınların Sevgililer Günü İzlenme Rekorları Kırıyor !!!<

Kıbrıslı Kadınların Sevgililer Günü İzlenme Rekorları Kırıyor !!!

8 Mart Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tarihçesi İle Ne

Sofradan Şeker Ve Tuz Kalkıyor<

Sofradan Şeker Ve Tuz Kalkıyor

Hedefimiz her yıl besinlerdeki tuz kullanımı yüzde 4, şekeri yüzde 5 azaltılması. Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Eylem Planı ile ekmekteki tuz oranını yüzde 25, pul biberde yüzde 22, salçada yüzde...

Matbah, Tabbahin ve Kütüp <

Matbah, Tabbahin ve Kütüp

Tam aşçılık: Şiir, resim, temsil ve musikî gibi sanati nefîsenin fevkinde hem zarif hem de tabâbet...

Avrupa Şampiyonu Pasta<

Avrupa Şampiyonu Pasta

Şef Metin Taşçı, şampiyon pastayı ortaya çıkarırken başarının detaylarda gizli olduğunu belirterek “Benim tek amacım vardı; o da Bursa'nın adını dünyaya duyurmak. Bunun için çok çalıştım...

Tek Koluyla Girdiği Yarışmada Bronz Madalya Aldı<

Tek Koluyla Girdiği Yarışmada Bronz Madalya Aldı

34 yaşındaki Hamza Taşdemir, 15. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali'ne damga vurdu. Tek koluyla, 'Artistlik Pastacılık' dalında girdiği yarışmada...

Glutensiz Şef’ten Tarif Aldılar<

Glutensiz Şef’ten Tarif Aldılar

şef Süleyman engin çölyaklılara yardıma devam ediyor. Glütensiz tarifleri ile tanınan ve her fırsatta...

Seyahatnameden Notlar<

Seyahatnameden Notlar

Evliya Çelebi, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını yansıtan bir ayna olan bu yemek kültürünü, renkli bir dille anlatır. İstanbul ve saray mutfağındaki yemeklerle yetişmiş olan Evliya...

Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor !<

Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor !

Şeflerimizin bu güne kadar bize yollamış oldukları bazı videolar aşağıdaki gibidir. Yayınlan...

Mutfağımızda Yenilebilen Çiçekler<

Mutfağımızda Yenilebilen Çiçekler

Geleneksel Türk Mutfağında Çiçeklerin Yeri Türk mutfak tarihine bakıldığında çiçeklerin Selçuklular döneminden beri kullanıldığı (Orta Asya Döneminde de muhtemelen kullanılmış olabilir..

Türkiyede Bulunan Üzüm Çeşitleri<

Türkiyede Bulunan Üzüm Çeşitleri

Türkiyede Bulunan Üzüm Çeşitleri, Sofralık Ve Şaraplık Üzüm Çeşitleri Sofralık Üzüm, Ata Sarısı Üzümü, Pembe Gemre Üzümü, KaleciK Karası Üzümü, Samancı çekirdeksizi, Bornova Misketi

Şef Ebru Baybara Demir - Zeytinyağı<

Şef Ebru Baybara Demir - Zeytinyağı

Mardin'in Derik ilçesi. Dünya'da Suriye' nin Afrin şehrinden sonra en kaliteli yağlık zeytinlerin bulunduğu yer Burada her şey hala eski yöntemlerle üretiliyor. Bu videoları gören herkes işin...

Türk Mutfağı Nedir? Hangi Türk Mutfağı?<

Türk Mutfağı Nedir? Hangi Türk Mutfağı?

Sadece yemek çeşitleri değil, sofra kültürü, örf ve adetler, ata erkil aile yapısı, hepsinde “onur ve misafirperverlik” çok önemlidir. Özellikle belirtmek isterim ki hiç birisinde bizim ülkemizdeki...

Şef İbrahim Selam Şimdi Adalet İstiyor !!!<

Şef İbrahim Selam Şimdi Adalet İstiyor !!!

Türk polisine, Türk savcılarına, Türk hakimlerine, Türk adaleti ne, Cumhurbaşkanına ve Devlet Bahçeliye seslenen ünlü şef...

Ülkemin Sosyete Şefleri Mutfak Değerlerimiz Nerede?<

Ülkemin Sosyete Şefleri Mutfak Değerlerimiz Nerede?

Osmanlı ve Türk mutfağını dünya çapında savunan ve tanıtan has aşçıbaşı Ahmet Özdemir; Ülkemin Sosyete Şefleri, Yanlış Yoldasınız !!! Bizim mutfağımızın gelecek nesilleri sizi affetmeyecek!

Kendinizi Mesleki Geleceğimize İyi Hazırlayınız!<

Kendinizi Mesleki Geleceğimize İyi Hazırlayınız!

Bu mirası geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Mutfak kültürümüzün derinliklerini, hem teorik hem de pratik olarak öğrenmeye, anlamaya ve yaşatmaya hazır olmalısınız..

Yaşasın Türk Mutfağı Yöre Yemekleri !!!<

Yaşasın Türk Mutfağı Yöre Yemekleri !!!

Master Chef'lere inat yaşasın Türk mutfağı yöre yemekleri diyen ünlü şef Fatih DEMİR Uşak yöre yemeği “Gümnü” yü tanıtırken Türk aşçı haberlerine yaptığı açıklamada; ilgili televizyon..

Beyran Tarifi<

Beyran Tarifi

gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen...

Mor Soğanı Kağıdağ’ da İncelediler<

Mor Soğanı Kağıdağ’ da İncelediler

Dünyada sadece üç yerde yetişen ve balık soğanı olarak da bilinen, Coğrafi İşaret Tescilli “Kapıdağ...

Eurootfood Projesi Türk Mutfağının Dünyadaki Tanıtımı İçin Önemli <

Eurootfood Projesi Türk Mutfağının Dünyadaki Tanıtımı İçin Önemli

Geçtiğimiz yıllarda da oda üyelerime çok iyi projeler hazırlamış ve uygulamıştım. İlerleyen günlerde de Uşak halkımızla

Hatay’da Eşler Yarışıyor !<

Hatay’da Eşler Yarışıyor !

Hatay Büyükşehir Belediyesi, “Hatay’da Eşler Yarışıyor” yemek yarışması düzenledi. Hatay mutfağındaki 600’ün...

Yılın Gastronomi Şehri “Bolu”<

Yılın Gastronomi Şehri “Bolu”

Bolu Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformunun “Şehir Ödülleri Türkiye 2018” proje yarışmasında, “Yılın Gastronomi Şehri” ödülünü aldı. Bolu Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformunun “Şehir

İki Lezzeti Bir Arada Tatma Keyfi Tescillendi<

İki Lezzeti Bir Arada Tatma Keyfi Tescillendi

Şanlıurfa'da bir tatlı imalatçısının baklava ile kadayıfın karışımından elde ettiği ve "Kadlava" adıyla...

Türk Mutfağını Dünyaya Tanıtma Çabası Diyorlar!!!<

Türk Mutfağını Dünyaya Tanıtma Çabası Diyorlar!!!

Tarihini, mesleki geçmişini, kültüründeki konu ile ilgili; bireysel, kurumsal, yöresel, bölgesel ve devlet olarak yapılan çalışmaları iyi araştırıp incelemek ile ezber etmek..

Osmanlı Medeniyetinin Temel Belirleyicileri - Prof. Dr. Arif BİLGİN<

Osmanlı Medeniyetinin Temel Belirleyicileri - Prof. Dr. Arif BİLGİN

Unutmayınızki; ilgili Dernek ve Federasyonlardan katkı bedeli olarak Ödeme yapmanız karşılığında Herhang...

Güvercin Başlı Balık Görenleri Hayrete Düşürdü<

Güvercin Başlı Balık Görenleri Hayrete Düşürdü

Çin'de bir balıkçı, yapısıyla güvercini andıran kafaya sahip bir balık yakaladı. Güvercin başlı balığı görenler...

Türk Yemek Tarihi | Tarihin Arka Odası <

Türk Yemek Tarihi | Tarihin Arka Odası

Murat Bardakçı'nın hazırlayıp Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile birlikte sunduğu Tarihin Arka...

19. Yüzyıl Osmanlı Saray ve İstanbul Mutfak Kültürü<

19. Yüzyıl Osmanlı Saray ve İstanbul Mutfak Kültürü

Osmanlı saray mutfaklarında çalışanlar arasında nasıl bir iş bölümü olduğuna ve mutfağın mekansal...

Türkiye’den Uzanan El Hayatını Değiştirdi<

Türkiye’den Uzanan El Hayatını Değiştirdi

Endonezya'da meydana gelen sel felaketinde tüm ailesini kaybeden Vildan, Türkiye'nin açtığı yetimhane...

'Domates' Meyve Midir Yoksa Sebze Mi?<

'Domates' Meyve Midir Yoksa Sebze Mi?

sofralarımızın vazgeçilmezi kırmızı elmas olarak tanımlanan Domates'in bir meyve midir yoksa sebze...

Bolu Mutfağına Önemli Bir Eser Kazandırıldı<

Bolu Mutfağına Önemli Bir Eser Kazandırıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yüksek lisans öğrencileri...

Kahraman Cuneydi İstanbulda: Hiç Korkmadım !!!<

Kahraman Cuneydi İstanbulda: Hiç Korkmadım !!!

Kudüs direnişinin sembolü Filistinli Cuneydi: Hiç korkmadım, fotoğrafta kimin korktuğu ortada. Esenler...

Göcek'in Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak<

Göcek'in Ot Yemekleri Festivalle Tanıtılacak

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, ot yemeklerinin tanıtılması amacıyla ilkbaharda "Göcek 2. Ot Yemekleri Festivali" düzenlenecek

Mardin'de Konaklayan Turist Sayısında Son 2 Yılda Büyük Artış Oldu.<

Mardin'de Konaklayan Turist Sayısında Son 2 Yılda Büyük Artış Oldu.

Farklı din, dil ve medeniyetteki insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla barış ve hoşgörünün sembolü olan...

Filistinli Muhammed'den down sendromluların işlettiği kahveye ziyaret<

Filistinli Muhammed'den down sendromluların işlettiği kahveye ziyaret

İsrail askerlerinin gözaltına aldığı Down Sendromlu Filistinli Muhammed Et Tavil, Üsküdar'da down...

Lokantaya Sığmayan 34 Metrelik Lahmacun Caddeye Taştı<

Lokantaya Sığmayan 34 Metrelik Lahmacun Caddeye Taştı

Elazığ'da dünyanın en uzun lahmacununu yapan Engin Altunbaş, 34 metrelik lahmacunla Guinness Dünya...

Mesir Macununun Helvası Da Üretildi<

Mesir Macununun Helvası Da Üretildi

478. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde piyasaya sürülecek tahinli helvada, mesir macununda...

Gaziosmanpaşa Karalahana ve Mısır Ekmeği Festivali<

Gaziosmanpaşa Karalahana ve Mısır Ekmeği Festivali

Festival kapsamında 5 bin kişiye Karalahana çorbası ve mısır ekmeği dağıtıldıGaziosmanpaşalılar Karadeniz ...

Kamu Aşçıları Kazan Kaldırdı<

Kamu Aşçıları Kazan Kaldırdı

Kamu Aşçılar Derneği öncülüğünde, Devlet Personel Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 aşçı...

Türklerin Soy Ağacının İl İl Listesi! Hangi Türk Boyundansınız? <

Türklerin Soy Ağacının İl İl Listesi! Hangi Türk Boyundansınız?

Anadolu’yu Türk yurdu yapan Oğuz Boylarını iyi anlamak gerekir.İşte Anadolu’nun dört bir yanına...

Gazze'de 430 Yıllık Osmanlı Evi Restoran Oldu<

Gazze'de 430 Yıllık Osmanlı Evi Restoran Oldu

Gazze'de Osmanlı döneminden kalan 430 yıllık tarihi binada "Hanımın Yeri" adlı restoran açıldı. Kentin...

Göçmen Mutfağı, Sinoplularla Buluştu <

Göçmen Mutfağı, Sinoplularla Buluştu

Sinop’ta 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Sinop Valiliği İl Göç...

Türkiye'de İlk Defa Üretildi! Dünyanın En Küçüğü<

Türkiye'de İlk Defa Üretildi! Dünyanın En Küçüğü

Faydası saymakla bitmeyen bu ürün Türkiye’de ilk defa Eskişehirli İlhami Dayar tarafından 3 dönümlük bir alana...

"Tavas Baklavası" Tescillendi

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçeyle özdeşleşen lezzetlerden "Tavas baklavası"nın coğrafi...

Tavukla Yaratıcı Tarifler<

Tavukla Yaratıcı Tarifler

Bin kişinin 450 özgün tavuklu lezzet tarifi ile başvurduğu yarışmanın kazananı kendi ifadesiyle krallara layık...

Türkiye

Türkiye "Dünya Turizm Örgütü-Unesco" Toplantısının Ev Sahibi Olacak

Kudüs'ün korunmasının önemine vurgu yapan Kurtulmuş, "Kudüs'ün çok kültürlü, çok dinli tarihi kimliğinin ve...

Bursa Siyahı Dünyayı Geziyor<

Bursa Siyahı Dünyayı Geziyor

Sadece Bursa'da yetişen bu ürün, 2017 sezonunda Kanada, Çin, Katar, İsveç, Malezya, İtalya, Rusya, Almanya...

Türkiye'nin İlk Zencefil Üretimini Yaptı<

Türkiye'nin İlk Zencefil Üretimini Yaptı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir üretici Türkiye'nin ilk zencefil üretimini gerçekleştirdi. Gazipaşa...

Kızıltepe'de 'Hamsi Festivali' Yapıldı<

Kızıltepe'de 'Hamsi Festivali' Yapıldı

"Biriz, beraberiz, kardeşiz" sloganıyla Kızıltepe'nin otogar alanında düzenlenen festival, renkli görüntülere...

Adana'da Kebap Şalgam Festivali Heyecanı<

Adana'da Kebap Şalgam Festivali Heyecanı

Başlangıcı en az 50 yıl önceye dayanan kentin Büyüksaat civarındaki Kazancılar çarşısı'nda sabahın ilk ışıkları...

Dünyaca Ünlü Şefler Şanlıurfa Mutfağında Buluştu<

Dünyaca Ünlü Şefler Şanlıurfa Mutfağında Buluştu

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının ortaklaşa olarak düzenlediği

İstanbul'da Yaşayan Etiyopya Kültürü<

İstanbul'da Yaşayan Etiyopya Kültürü

Kurdukları dernek ve vakıflar aracılığıyla sık sık bir araya gelen İstanbullu Afrikalılar, bir yandan Türk toplumuna...

Antakya Gastronomi Projesi<

Antakya Gastronomi Projesi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin açılış programında Türkiye'de bulunan ve kayıtlı olan Suriyelilerin en dikkat çekici özelliğinin..

5 Asırdır Kullanılıyordu! Unesco'nun Listesine Girdi<

5 Asırdır Kullanılıyordu! Unesco'nun Listesine Girdi

UNESCO, Doğu Karadeniz’de halk arasında “kuş dili” olarak ifade edilen “ıslık dili”ni “Acil Koruma Gerektiren...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_16<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_16

Şerhte keklikten söz edilmezken, altı adet kaz ile 10 adet ördek kayda geçmişti.Tarçın ve "Osmanlı saray Mutfağı" Sıradan divan yemeklerindeki et ve tavuk rakamları fazlasıyla yüksek olması...

Mutfak Hikayesi Gelecekle Buluşuyor<

Mutfak Hikayesi Gelecekle Buluşuyor

“Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” projesi kapsamında şehrin yiyecek ve içecek sektörü...

Zahter balı Antep baklavasıyla buluştu<

Zahter balı Antep baklavasıyla buluştu

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca ve baklava ustası kuzeni Mustafa Yıldırım, yöreye özgü...

Minik Ellerden Çerkez Mantısı<

Minik Ellerden Çerkez Mantısı

Çocuklara mutfak eğitimi vererek, sağlıklı ve lezzetli besinlerin nasıl hazırlandığını öğreten Ayten Usta...

En ‘Ballı’ Festival Mersin’in<

En ‘Ballı’ Festival Mersin’in

Mersin'in Erdemli ilçesinde Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından "1. Bal Festivali'' düzenlendi. Festivalde bu yıl İstanbul...

Adıyaman, Şanlıurfa Ve Elazığ Arasında 'Çiğ Köfte' Tartışması!<

Adıyaman, Şanlıurfa Ve Elazığ Arasında 'Çiğ Köfte' Tartışması!

Bakan Faruk Özlü'nün, Adıyaman çiğ köftesinin coğrafi işaretle tescillenmesiyle ilgili süreçte sona gelindiğini...

27 Aralık'ta 'yemek kartı boykotu' uyarısı<

27 Aralık'ta 'yemek kartı boykotu' uyarısı

Yemek kartı şirketlerinin komisyon oranlarını makul düzeye çekmesini istediklerini belirten TÜRES Genel...

Urla’da Zeytinyağı Müzesi Açıldı<

Urla’da Zeytinyağı Müzesi Açıldı

Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Levent Köstem tarafından uzun yıllar süren uğraş sonucunda açılan Köstem Zeytinyağı...

Çölyak Hastalığı Meclis Komisyonu Şanlıurfa’da<

Çölyak Hastalığı Meclis Komisyonu Şanlıurfa’da

Çölyak hastalığının teşhis aşamasının, sebeplerinin, sonuçlarının ve hastalara sağlanabilecek yardımların araştırılarak...

Şile'de 5. Geleneksel Tohum Takas Şenliği düzenlendi<

Şile'de 5. Geleneksel Tohum Takas Şenliği düzenlendi

Şenlikte heyecanlı oldukları gözlenen çocuklara ekmek pişirme atölyesi, sebzeli pizza yapımı,doğal sirke yapımı...

Çölyaklılar Maltepe’de Buluştu <

Çölyaklılar Maltepe’de Buluştu

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Maltepe Belediye Başkanı...

Antalya'da Muhtarlar En İyi Menemeni Yapmak İçin Yarıştı <

Antalya'da Muhtarlar En İyi Menemeni Yapmak İçin Yarıştı

KUMLUCA Toptancı Hali'nde düzenlenen Domatexpo Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı'nın son...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_15<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_15

Osmanlı saray Mutfağında; birbirinin ardından tek tek sunuluyor olsaydı, bütün böreklerin, etlerin...

Marka Olma Hedefindeki Çaltı Sarımsağı İçin Tanıtım Festivali<

Marka Olma Hedefindeki Çaltı Sarımsağı İçin Tanıtım Festivali

Isparta Belediyesi, sarımsakta iddialı olan Gelendost ilçesine bağlı Çaltı köyünde 1. Sarımsak Festivali...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_13<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_13

Osmanlı saray Mutfağında Ziyafet, börek ve çömlek aşı ikramının ardından balık kavurması ve balık çorbasıyla sona ermişti. Elimizdeki defterde sıralanan muhtelif ziyafetleri karşılaş..

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_12<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_12

Osmanlı saray Mutfağında ikramının ardından balık kavurması ve balık çorbasıyla sona ermişti. Elimizdeki defterde sıralanan muhtelif ziyafetleri karşılaştırdığımızda, sosyopolitik yapıda..

Çavuşoğlu okula TIR'la uçak getirtti<

Çavuşoğlu okula TIR'la uçak getirtti

Türkiye’nin alanında ilk ve tek tematik meslek lisesi olan Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik...

Osmanlı Mutfağında Sebze Yemekleri <

Osmanlı Mutfağında Sebze Yemekleri

Osmanlı mutfağı bir yandan geleneksel yapısını korurken, öte yandan tat yelpazesini yeni sebzelerle genişletmeye...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_10<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_10

Osmanlı saray Mutfağında Onlara sunulan şurba-i makiyan kırk tavuktan, paşaların çorbası ise on dört tavuktan yapılmıştı. Mutfak Tarihimizde Saray Mutfağından Dipnotlar 'da ancak...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_09<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_09

Aslında padişahın içmesi; içecek olarak yalnız bulunduğundan, başka bir içeceğin olmadığından dolayı söz konusu olan bir olgu gibi görünmektedir. Ancak D’Ohsson eseri...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_08<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_08

içecek olarak yalnız bulunduğundan, başka bir içeceğin olmadığından dolayı söz konusu"Osmanlı ve Türk Mutfağı"

19. Yüzyıl Osmanlı Saray ve İstanbul Mutfak Kültürü<

19. Yüzyıl Osmanlı Saray ve İstanbul Mutfak Kültürü

Osmanlı saray mutfaklarında çalışanlar arasında nasıl bir işbölümü olduğuna "Osmanlı Saray Mutfağı"

İshak Paşa Sarayı Hakkında Mimari ve Tarihçe<

İshak Paşa Sarayı Hakkında Mimari ve Tarihçe

Osmanlı Devletinin sayısız saraylarından biri olan İshak Paşa Sarayı, zamana karşı yıkılmamış ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır. Osmanlının en ünlü yapıtlarından biri olan

Sümela Manastırı Efsanesi ve Tarihi, Maçka – Trabzon<

Sümela Manastırı Efsanesi ve Tarihi, Maçka – Trabzon

Sümela Manastırı MS 365-395 tarihleri arasında inşa edildiği söylenmektedir. Trabzon’un Maçka ilçesi, Altındere...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_07<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_07

Başta Padişah olmak üzere kullanılan bütün porselen tabaklar; özel bir topraktan yapılan"Osmanlı Saray Mutfağı" hamurun gizli bir teknikle işlenmesi sonucu yemeklere konulması.

Yeniyerel Sohbetler | Prof. Dr. Arif BİLGİN<

Yeniyerel Sohbetler | Prof. Dr. Arif BİLGİN

Geçmişini Bilmeyenin Geleceği Olmaz ! Eskisi Olmayanın Yenisi De Olmaz ! Mesleki Tarihini "Osmanlı Saray Mutfağı" Mesleki Tarihini Ve Zenginliğini Öğren Gelecegine Sahip Çık !

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_06<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_06

Mutfak denilince ilk akla gelen “aşçılar”dır. Aşçılar Acemi oğlanlardan seçilerek "Osmanlı Mutfağı" görevlendirilirler, çeşitli aşamalardan geçerek aşçı Unvanına sahip olurlardı.

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_05<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_05

Osmanlı Saray Mutfağında Fatih Sultan Mehmet’in sofrasında Karidye (karides), balık yumurtası (beyzai mahi) kurutulmuş kurutulmuş balık (çiroz) kekikli morina baliği, ve istiridye varken...

Osmanlıdan Günümüze Toplumsal Değişim <

Osmanlıdan Günümüze Toplumsal Değişim

"Osmanlı Saray Mutfağında" Sizi siz yapan kültürünüzden asla vazgeçmeyin ve her zaman tüm yaşamınızda onları öncelikte tutun. Siz olmayı becerebildiğiniz takdirde her şeyi...

Gerçek “Füzyon” Mutfağının Has

Gerçek “Füzyon” Mutfağının Has"ı Osmanlı ve Türk Mutfağı‘dır

Aksi takdirde papağan gibi bildiginiz bir kaç konuyu anlatır durursunuz. Sizlere "Osmanlı Saray Mutfağında" Sizlere Tavsiyem önceki makalelerimi biraz daha dikkatli okuyunuz..

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_04<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_04

Mutfak Tarihimizde Saray Mutfağından Dipnotlar 'da Osmanlıda sefer zamanı özel vergiler çıkartılarak maliyetin bir kısmını halktan alınırdı. Daha sonra bu vergiler devlet için çok tatlı..

Osmanlı ve Türk Mutfağı | Tarihin Arka Odası<

Osmanlı ve Türk Mutfağı | Tarihin Arka Odası

"Osmanlı Saray Mutfağı" Murat Bardakçı'nın hazırlayıp Erhan Afyoncu ve Pelin Batu'yla birlikte sunduğu Tarihin Arka Odası'na Arif Bilgin konuk oldu. Programda mutfak tarihi...

Osmanlı Medeniyetinin Temel Belirleyicileri - Prof. Dr. Arif BİLGİN<

Osmanlı Medeniyetinin Temel Belirleyicileri - Prof. Dr. Arif BİLGİN

"Osmanlı Saray Mutfağı" “Sizi siz yapan kültürünüzden asla vazgeçmeyin ve her zaman tüm yaşamınızda yaşamınızda onları öncelikte tutun. Siz olmayı becerebildiğiniz takdirde her şeyi...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_03<

Osmanlı ve Türk Mutfağından Dipnotlar_03

Osmanlı saray mutfağında en fazla koyun eti tüketilmekteydi. rağbet gören koyunlar ise Romanya’dan eflak ve bağdan koyunları kıvırcık cinsi başta gelmekte idi..!

Mevlânâ ve Mevlevîlik | Tarihin Arka Odası<

Mevlânâ ve Mevlevîlik | Tarihin Arka Odası

Murat Bardakçı'nın hazırlayıp Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile birlikte sunduğu Osmanlı saray mutfağı... Sizi siz yapan kültürünüzden asla vazgeçmeyin ve her zama..

Türk Yemek Tarihi | Tarihin Arka Odası<

Türk Yemek Tarihi | Tarihin Arka Odası

Murat Bardakçı'nın hazırlayıp Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy ile birlikte sunduğu "Osmanlı saray mutfağı" İngiliz yemek tarihçisi Priscilla Mary Işın. Bu hafta Türk yemek tarihi..

Osmanlı'da Harem | Tarihin Arka Odası<

Osmanlı'da Harem | Tarihin Arka Odası

Türkiye’nin önde gelen sanat tarihçilerinden Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un konuk olduğu "Önemli olan Popüler olmak değil bilgili olmaktır." "Osmanlı saray mutfağı"

Osmanlı 'da Padişahlar | Tarihin Arka Odası<

Osmanlı 'da Padişahlar | Tarihin Arka Odası

Murat Bardakçı'nın hazırlayıp Erhan Afyoncu ve Pelin Batu'yla birlikte sunduğu "Osmanlı saray mutfağı"... Tarihin üzerinde hiç durulmamış ve az bilinen birbirinden ilginç konuları farklı bir..

Türk Mutfağının Tarihi | Tarihin Arka Odası<

Türk Mutfağının Tarihi | Tarihin Arka Odası

“Fatih Sultan Mehmed hayatında bir kez olsun domates yedi mi?”, “Yavuz Sultan Selim "Osmanlı saray mutfağı"

Mutfağımızı ve Ülkemizi Tanıyınız, Dostlarınıza Paylaşarak Tanıtınız !!!<

Mutfağımızı ve Ülkemizi Tanıyınız, Dostlarınıza Paylaşarak Tanıtınız !!!

Ama Bu Bilgilerin üzerine "Sizlerde" bir şeyler koyarak Mutfağımıza Kazandırmalı, Zamanla Bizlerden...

Gerçeğini Bilmeden Geliştiremezsiniz !!!<

Gerçeğini Bilmeden Geliştiremezsiniz !!!

Bir vilayetimizin bile tarihimizden gelen mutfak zenginliği günümüzde özenilen bazı ülke mutfaklarının...

Türkiye’de Gastronomi Turizmi Üzerine Genel Bir  Değerlendirme<

Türkiye’de Gastronomi Turizmi Üzerine Genel Bir Değerlendirme

Türkiye sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle potansiyel bir turizm cennetidir. Ancak, çoğunlukla yabancı ziyaretçi profili, gezi-eğlence (deniz- güneş-kum) ağırlıklıdır...

TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir<

TÜRK Şefleri Sosyal Çalışmaları İle Dünyaya Örnektir

Ama en ilginç olanı Avrupa’nın merkezinde dünyada ilk kez bir aşçıbaşı tarafından yapılan böyle bir...

Turizmde Toplam Kalite Yönetimi Ve Ahilik İlişkisi<

Turizmde Toplam Kalite Yönetimi Ve Ahilik İlişkisi

Toplam kalite yönetimi anlayışı üretim sektöründeki genişlemesini hizmet işletmelerinde dolayısıyla turizmde de devam ettirmektedir. Turizm sektörü, kendisini kalite geliştirmenin...

Osmanlı ve Türk Mutfağından<

Osmanlı ve Türk Mutfağından

4 çeşit makarnaları ile, bir hayvandan çıkan 7 çeşit steak le, patates kızartması ile dünyada statü kazanan mutfaklar varken ve dünya kamuoyunda bizden daha ciddi anlamda da anılırken..