En İyi Vegan Yemekleri

Vegan mutfağı nedir? En iyi vejeteryan yemekleri nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Vegan yemekleri var mı'dır? Vegan yemeklerinin özellikleri nelerdir? Vegan ne demek? vejeteryan yemek ne demek? Nasıl Vegan olunur? vejeteryan olmanın özellikleri nelerdir? En ünlü vegan yemekleri hangileridir? vejeteryan olmak Sağlıklı beslenmeye engel midir?  Vejeteryan beslenme bağışıklık sitemini etkiler mi?


İnsanlar Neden Vegan Yada Vejeteryan Olur?

İnsanlar Neden Vegan Yada Vejeteryan Olur?

İnsanlar, kronik hastalıkların riskini azaltmak, kilo yönetimi, sindirim sistemi sağlığını iyileştirmek ve genel bir iyilik hali elde etmek için bitki bazlı bir diyeti tercih edebilirler...

Vegan Mutfağının En Önemli Özellikleri Nelerdir?

Vegan Mutfağının En Önemli Özellikleri Nelerdir?

Vegan mutfak, hayvansal ürünlerin hiçbirini kullanmamayı temel alır. Bu, et, süt, yumurta ve bal gibi gıdaların yanı sıra, hayvansal kaynaklı katkı madde 'lerini veya işlem görmüş ürü..

Vegan Yemeği Ne Demektir? En İyi Vegan Yemekleri

Vegan Yemeği Ne Demektir? En İyi Vegan Yemekleri

Vegan yemekler, sebzeler, meyveler, tahıllar, tohumlar, baklagiller ve yemişler gibi bitkisel kaynaklı gıdalarla hazırlanır. Vegan beslenmeyle ilgili son yıllarda artan bilinç..

Evde Nefis Zeytin Kavurması Nasıl Yapılır?

Evde Nefis Zeytin Kavurması Nasıl Yapılır?

En sevilen meyve çeşitlerinden zeytin Kavurmasının özellikleri nelerdir? zeytin Kavurması için hangi malzemeler gerekir? Ağız Sulandıran yöresel mutfaklardan Nefis Zeytin Kavurması Tarifi

Bir Vegan Klasiği Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Bir Vegan Klasiği Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Evde Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır? En iyi ve en sevilen vegan yemeklerinden Zeytinyağlı Taze Fasulye yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi ve en sevilen vegan yemekle..

Belediye Sosyal Tesislerinde Glütensiz Menü Dönemi

Belediye Sosyal Tesislerinde Glütensiz Menü Dönemi

Lezzetli menüleri, kaliteli ve ekonomik hizmet anlayışından taviz vermeden Bayraklı’da ilçe sakinlerine hizmet veren Bayraklı Belediyesi sosyal tesislerinde güncel menüye..

Vegan Şef Ümran Kırık: Vegan Mutfağının Püf Noktaları

Vegan Şef Ümran Kırık: Vegan Mutfağının Püf Noktaları

Vegan mutfağı yayılmaya başladı” Öğrencilere kendi işletmesinde hazırladığı ürünlerden kimilerini uygulamalı olarak anlatan Kırık, “Benim vegan mutfağı üstüne bir..

Vejetaryen Ve Vegan Mutfağın 'da Acılı

Vejetaryen Ve Vegan Mutfağın 'da Acılı "Lahana Kebap"

Gastronomi de tıpkı sinema, müzik ve modern sanatlar gibi değişime, trendler yaratmaya çok açık bir alan... Pandemi öncesinde başlayan ve dünya çapındaki restoranlarda..

En İyi Vegan Yemeklerinden Pancar Kebabı Tarifi

En İyi Vegan Yemeklerinden Pancar Kebabı Tarifi

Pancar Kebabı nasıl yapılır? En farklı vegan yemeklerinden Pancar Kebabı yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır? Modern Türk mutfağında yeni nesil yemeklerden olan Pancar..

En İyi Vegan Yemeklerinden

En İyi Vegan Yemeklerinden "Pazı Kavurması"

Karadeniz’de çokça tüketilen ve "pezik" de denilen pazı kavurmasını siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Tam mevsiminde Karadeniz usulü pazı kavurması nasıl yapıl..

Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?

Ispanaklı tart tarifi yemek yarışmalarında adını sık duyduğumuz bir lezzet. Hem doyurucu hem de pratik olan ıspanaklı tart ikindi çayı yanına sevilerek tüketiliyor...

 Pesketeryan Diyet...

Pesketeryan Diyet...

İnsanlar Neden Pesketeryan Diyetini Seçiyor? Pesketeryan Nedir? İnsanların pesketaryen bir diyet yemeyi seçmelerinin birkaç nedeni vardır. İşte ana olanlardan bazıları.

Şef Ali Açıkgül' Den Kiraz Yaprağı Sarması

Şef Ali Açıkgül' Den Kiraz Yaprağı Sarması

En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Kiraz Yaprağı Sarması Nasıl Yapılır? Malatya mutfağında hangi ürünler ne öne çıkıyor? Unutulmuş tat’ ne ifade..

Pirinç Dürüm

Pirinç Dürüm

Pirinç dürüm nedir? Pirinç dürüm nasıl yapılır? Son zamanların yeni trendi Çiğ beslenme (raw food) çeşitleri 'nden pirinç dürüm evde yapılabilir mi? En iyi vejeter..

Filizli Aş Nasıl Yapılır?

Filizli Aş Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağı Yemek Arşivinde en sevilen yemeklerden Filizli Aş nasıl yapılır? En sevilen yöresel mutfaklarımızda Filizli Aş yapabilmek için kullanılan malzemeler...

Işgın Nedir? Işgın Yemeği Nasıl Yapılır?

Işgın Nedir? Işgın Yemeği Nasıl Yapılır?

Işgının Yöresel Adları Nelerdir? Işgının Yetiştiği Yerler, Işgının Mevsimi Ne Zamandır? İşte çok sevilen ışkın yemeği tarifi. Işgın Yemeği Nasıl Yapılır...

Amacımız Vegan Yeme-İçme Sektörünü Daha Cazip Hale Getirmek

Amacımız Vegan Yeme-İçme Sektörünü Daha Cazip Hale Getirmek

Aynı şekilde restoranımızda da bu durum geçerli. Vegan yeme-içme sektöründe markamızı önemli bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla...

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Muğla yemek kültüründe en sevilen sebze yemeklerinden Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır? En sağlıklı Muğla yemeklerinden Fırında karnabahar kızartması...

Bakla Ekşilemesi Nasıl Yapılır?

Bakla Ekşilemesi Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda vegan mutfaklarında da en iyi vegan yemekleri arasına girmiş olan Bakla Ekşilemesi yapmanın özellikleri nelerdir? Evinizde Bakla Ekşilemesi yapabil...

Pırasa Köftesi

Pırasa Köftesi

Muğla mutfak kültüründe Pırasa Köftesi nasıl yapılır? Mücver tariflerine de benzeyen Pırasa Köftesini evinizde yapmayı denediniz mi? yöresel mutfaklar 'ımızdan vegan yemekleri..

Muğla Mutfak Kültüründe

Muğla Mutfak Kültüründe "Hardal Ekşilemesi"

Hardal ekşilemesi yemeği için yöresel lezzet taşıyıcılarımızın özel tecrübelerinden faydalan 'mak istermisiniz? Evinizde en meşhur Muğla yemek...

Karışık Dağ Otu Kavurması

Karışık Dağ Otu Kavurması

En iyi Muğla yemeklerinden olan Karışık Dağ Otu Kavurmasının yanında kuru soğan tercihimiz. Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivine girmesi gereken Karışık Dağ Otu Kavurması...

Muğla mutfağında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?

Muğla mutfağında karnabahar kızartması nasıl yapılır? En iyi yöresel lezzetlerimizden Karnabahar Kızartmasının püf noktaları nelerdir? Yöresel...

En İyi Vegan Yemeklerinden Fırında Kabak Nasıl Yapılır?

En İyi Vegan Yemeklerinden Fırında Kabak Nasıl Yapılır?

Hem hafif, hem sağlıklı sevilen kabak yemekleri arasında bulunan Fırında kabak Muğla mutfak kültüründe ve Muğla sofralarında popülerliği...





Vegan mutfağı nedir? En iyi vejeteryan yemekleri nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Vegan yemekleri var mı'dır? Vegan yemeklerinin özellikleri nelerdir? Vegan ne demek? vejeteryan yemek ne demek? Nasıl Vegan olunur? vejeteryan olmanın özellikleri nelerdir? En ünlü vegan yemekleri hangileridir? vejeteryan olmak Sağlıklı beslenmeye engel midir? Bilinmeyen vejeteryan soruları, Vejeteryanların en çok sorduğu sorular nelerdir? Anadolu Mutfağında, Modern Türk Mutfağı ve Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Vegan Yemekleri varmıdır? 
 
Vejeteryan beslenme bağışıklık sitemini etkiler mi? Vegan beslenme Kansızlık yapıyor mu?
Vejetaryanlik Sağlık açısından riskli değil mi? Vegan ve vejeteryanler balık yer mi? 
 
Vejeteryanlik Nedir? vejeteryan Beslenme Tipleri Nelerdir?
 
Vegan kelimesi, 1944 yılında Elsie Shrigley ve Donald Watson tarafından vejeteryan (vegetarian) kelimesinden türetilmiş. Veganizm, et ve süt ürünleriyle birlikte hayvan kaynaklı yumurta, bal, deri, süet, yün ve ipek gibi ürünleri de reddeder.” Veganlığın temelinde çevreyi koruma, sağlıklı beslenme, dini inanışlar gibi sebepler olsa da; en büyük neden, hayvanlara saygı... Günümüzde çiftliklerde hayvanların çok kötü şartlarda yetişmekte, eziyet görmekte ve bazılarının çok cani yöntemlerle öldürülmekte olduğu sır değil.
 
Öte yandan vegan beslenme, dikkat edilmezse kalsiyum, protein, B12 vitamini ve D vitamini gibi bazı eksikliklere yol açabilir. Ancak iyi dengelenmiş bir vegan diyeti, son derece sağlıklı. Hatta bu tip vegan diyetin, çocuklar için bile uygun olduğu ortaya konmuş. Veganlığın bir yaygın çeşidi de, çiğ veganlık (raw veganism) olarak biliniyor. Çiğ veganlıkta hayvansal ürünlerle beraber, yüksek ısıda pişmiş her türlü yiyecek reddediliyor.
 
Peki veganlar ne yiyorlar? İnek sütü yerine soya sütü, peynir yerine tofu veya soya sütüyle yapılmış peynir, ymurta yerine nişastalı ve patates/kabak püreli karışımlar, yoğurt yerine de vegan maya ve soya sütüyle yapılan vegan yoğurdu yiyorlar. Vegan ürünlerin tadını diğerlerinden ayırmak çok zor, ayrıca bu ürünler çok lezzetliler. 
 
Yurtdışında veganlar için çok çeşitli ürün bulmak kolay; vegan burgerler, pizzalar, dondurmalar, kurabiyeler ve pastalar herhangi bir markette bulunabiliyor. Ancak veganlık Türkiye’de pek yaygın olmadığından, organik ürün satan marketler dışında bu ürünleri bulmak kolay değil.
 
Veganlıkta Su Önem Arz Ediyor
Vegan beslenme piramidine göre her şeyin temeli su… Günde en az 8-10 bardak su tüketmek gerekiyor. 3-5 porsiyon sebze ve 2-4 porsiyon meyve yenebiliyor. Tahıllara gelince, onlar da 6-11 porsiyon kısıtlama olmadan tüketilebiliyor.
 
Et, süt, peynir yerine tüketilen besinlerin 2-3 porsiyon ve orta miktarda, aynı şekilde baklagillerin de yine orta miktarda 2-3 porsiyon yenmesi öneriliyor. Diğer beslenmelerdeki gibi, yağlar, tatlılar ve yemişler çok az miktarda olmak koşuluyla, arada bir öneriliyor.
 
Birçok ünlü, vegan tarzı yaşamı benimsemiş. Bunlardan bazıları Pamela Anderson, Joaquin Phoenix, Daryl Hannah, Alanis Morissette, Bryan Adams, Sinead O’Connor, Carrie Anne Moss, Natalie Portman ve Tobey Maguire.