Kebab Tarifleri

Türk mutfağında kebab nedir? En iyi kebablar nasıl yapılır? Osmanlı saray mutfağından hangi kebablar yapılırdı? Evde kebab yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Anadolu mutfağından kebaplar yapmak istermisiniz? İste sizlere en iyi orijinal kebab tariflerini bulabileceğiniz yemek arşivi… 


Sofralarınızı Taçlandıracak: Ev Yapımı Beyti Kebap Sırrı

Sofralarınızı Taçlandıracak: Ev Yapımı Beyti Kebap Sırrı

Evde hazırlanan beyti kebap, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden birini kendi evinizde yeniden yaratmanıza olanak tanır. Bu tarif, dana etinin ince dokusu ve baharatların...

Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları

Adıyaman'ın Gastronomi Harikası: Besni Tava'nın Sırları

Besni Tava, misafir sofralarını şenlendirecek bir seçenektir. Adıyaman'ın bu eşsiz yemeğini sofranıza taşımak isterseniz, işte meşhur kebab tariflerinden Besni Tava'nın tarifi ve...

En Eski Mutfak Hazinelerinden

En Eski Mutfak Hazinelerinden "Ayva Kebabı" Tarifi

Gaziantep mutfağı, tarih boyunca birçok farklı kültürden etkilenmiş ve bu etkileşimlerle zengin bir lezzet çeşitliliği sunmuştur. Gaziantep yemekleri, kullanılan özgün..

Evde Yapılabilecek Kebab Çeşitleri Ve Özellikleri...

Evde Yapılabilecek Kebab Çeşitleri Ve Özellikleri...

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kebap tarifleri, çeşitliliği ve zengin tatlarıyla bilinir. Bu makalede, evde kebap yapımının farklı..

En Meşhur Kırgız Kebapları Hangileridir?

En Meşhur Kırgız Kebapları Hangileridir?

Kırgız Mutfağının Zenginliği: Kırgızistan'ın zengin kültürel geçmişi, mutfağında da kendini gösterir. Kırgız kebapları, bu geleneksel zenginliğin bir yansımasıdır. Ünlü Kırgız..

Kıymalı

Kıymalı "Çökertme Kebabı" Nasıl Yapılır?

Çökertme Kebabında Hangi Malzemeler Kullanılır? Evde Çökertme Kebabı Yapmanın Püf Noktası Nelerdir? Çökertme Kebabı Tarifi: Et, Kızarmış Patates ve Domates Sosu İle

Dünya Mutfaklarında En Meşhur Kebab Çeşitleri

Dünya Mutfaklarında En Meşhur Kebab Çeşitleri

Kebab, birçok kültürde kendine özgü tarzlar ve çeşitlerle karşımıza çıkar. Kebabın kökeni genellikle Orta Doğu'ya dayandırılır, ancak zaman içinde çeşitli kültürler bu yemeği..

En Meşhur Kebablardan Fırında Soğan Kebabı Tarifi

En Meşhur Kebablardan Fırında Soğan Kebabı Tarifi

Evde fırında Soğan Kebabı nasıl yapılır? Evde Soğan Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En iyi kebab tariflerinden fırında soğan kebabı yapmanın püf noktaları neler..

Yapay Zeka Nefis

Yapay Zeka Nefis "Adana Kebabı"nı Nasıl Yaptı?

Orijinal Adana kebabının eti nasıl hazırlanır? Adana kebabı nasıl yapılır? Adana kebabının özellikleri nelerdir? En iyi kebab çeşitlerinden Adana kebabı yaparken nelere dikkat edilir?

Fahrettin Usta'dan Ütüyle Balaban Kebabı Tarifi

Fahrettin Usta'dan Ütüyle Balaban Kebabı Tarifi

Balaban Kebabı nedir? Balaban Kebabı nasıl yapılır? Balaban Kebabının ustası kimdir? Fahrettin usta Ütüyle Kebab yapmaya ne zaman başladı? Fahrettin usta nereli?

Sebze Kebapları Nelerdir? Meyve Kebapları Nelerdir?

Sebze Kebapları Nelerdir? Meyve Kebapları Nelerdir?

Sebzelerden Ve Meyvelerden Yapılan Kebaplar Nelerdir?Meyvelerden yapılan kebab çeşitleri nelerdir? Sebzelerden yapılan kebap çeşitleri nelerdir? Hangi meyvelerden..

En Meşhur Patlıcanlı Kebaplar 'dan Patlıcan Kebabı Tarifi

En Meşhur Patlıcanlı Kebaplar 'dan Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? evde Patlıcan Kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabı yapmanın özellikleri özellikleri nelerdir? Patlıcan Kebabı..

Kebabın Önemi Nedir? En Ünlü Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebabın Önemi Nedir? En Ünlü Kebap Çeşitleri Nelerdir?

Kebabın Türk mutfağında özel bir yeri vardır. Hem tarihsel hem de kültürel bir mirasın temsilcisi olan kebap, Türk kültürünün ve yaşam tarzının ayrılmaz bir parçasıdır. Kebap Çeşit..

Kebap Nedir? Kebab Yapmanın Püf Noktaları

Kebap Nedir? Kebab Yapmanın Püf Noktaları

Kebap, özellikle Orta Doğu, Kafkaslar, Akdeniz ve Güney Asya bölgelerinde popüler olan bir yemek türüdür. Genellikle etin (sığır, kuzu, tavuk gibi) belirli bir şekilde marine edilip ızga..

Șef Mazlum Sevinç; Kuzu Küşleme Nasıl Yapılır?

Șef Mazlum Sevinç; Kuzu Küşleme Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemeklerden Kuzu Küşleme nasıl yapılır? Evde Kuzu Küşleme yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Kuzu Küşleme yapmak..

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemeklerden Sultan Kebabı nasıl yapılır? Evde Sultan Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En sevilen kebab tariflerinden Sultan Kebabı yapmanı

Tel Kebabı Nasıl Yapılır?

Tel Kebabı Nasıl Yapılır?

Evde tel kebabı yapmak için nelere ihtiyaç vardır? Tel kebabı yapmanın püf noktası nelerdir, Tel kebabı yaparken nelere dikkat edilir? Tel kebabı'nın özellikleri nelerdir, Tel kebabı yapımında hangi ürünler...

Evde Pratik Şiş Kebabı Tarifi

Evde Pratik Şiş Kebabı Tarifi

Bu güne kadar Evde Pratik Şiş Kebabı yaptınımı? Evde Pratik Şiş Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Evde en kolay Şiş Kebabı yapmanın püf noktası nelerdir? Türk aşçı haberleri ve mutfak haber

Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?

Evde Yapılabilecek En Kolay Kebap Tarifleri Nelerdir?

Evde kebap nasıl yapılır? Evde yapılabilecek en meşhur kebaplar hangileridir? Evde kebap yaparken nelere dikkat edilir? Evde kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk mut..

Şehzade Kebabı Nasıl Yapılır?

Şehzade Kebabı Nasıl Yapılır?

Şehzade Kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Şehzade Kebabı yaptınımı? Evde Şehzade Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Şeflerin özel fırın kebaplarından

En Pratik Tepsi Kebabı Tarifi

En Pratik Tepsi Kebabı Tarifi

En Pratik Tepsi Kebabı nasıl yapılır? En meşhur kebap tariflerinden En Pratik Tepsi Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin özel kebap tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

Fırında Kuzu Eti Tarifi...

Fırında Kuzu Eti Tarifi...

En eski kuzu yemeklerinden Fırında Kuzu Eti Tarifi yapmanın püf noktası nelerdir? En farklı iftar ve sahur menülerinden olan Fırında Kuzu Eti Tarifi yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Geleneksel Türk mutfağında

Domatesli Kebab Tarifleri

Domatesli Kebab Tarifleri

Evde kebab nasıl yapılır? Evde kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen domatesli kebaplar hangileridir? En meşhur kebab çeşitlerinden domatesli kebab tarifl..

En İyi Yöresel Kebap Tarifleri

En İyi Yöresel Kebap Tarifleri

Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde En İyi yöresel kebaplar nasıl yapılır? En muhteşem kebap tariflerini yapabilmek için hangi malzemelere gereklidir? Evde En İyi yöresel kebap tariflerini yapabilmek için..





Evliya Çelebi'nin Domuz eti dışında birçok et çeşidini yediği görülür: 
Sudan'da deve etini yediği gibi zürafa etini de dener. Ev sahibinin sunduğu zürafa kebabını "inşallah helal"dir temennisiyle yiyip çok beğenir. Kırım'da avladıkları "fil kadar" yaban mandasının kebabı [VII 2-3] ve Defterzade Mehmed Paşa'nın hizmetindeyken avlanan keklik, turaç, sülün gibi kuşlar ve ahu kebabları da yediği etler arasında sayılabilir [II 190]. 
 
Osmanlı Saray Mutfağında ve Seferlerde Evliya Çelebi;
Dolmacı ve kıymacı ve köfte kebabcıların kullandıkları etlere sinek konmaması için sık balık ağından özel çadırlarda saklanıyordu. Evliya, Paşa'nın mutfağında pişen nefis yemekler için "bir vüzera sofrasında görmedim" diyor [II 190-191].
 
Orduda İaşe ve Gelenekler
Melek Ahmed Paşa'nın Bitlis Hanı'yla savaşmak için topladığı orduda üç bine yakın sılk çadırı ve burada çalışan aşçılar vardı. Savaştan önceki günlerde orduya katılan birliklerin komutanlarına ziyafetler verilmiş, askerlere yemek yedirilmişti [IV 126] Savaştan hemen önce de kurban kesilmişti [IV 141].
 
Kazanılan savaşlardan sonra askerlere ziyafet vermek gelenekti. Evliya Çelebi, İstanbul fethinden sonra verilen ziyafet sırasında, Fatih Sultan Mehmed'in çaşnigirbaşı gibi kemerine peştemal takarak askerlerine üç gün üç gece hizmet ettiğini anlatıyor [I 44]. Lehistan'a karşı yapılan savaştan sonra Melek Ahmed Paşa, Tatar askerleri memleketlerine dönmeden önce onlara koyun kebabı, pilav, zerde, çorba, yahni ve ekmekten oluşan bir yağma ziyafeti vermiş [V 87]. Altı bin sahan içinde çayıra konulan yemeklere hücum eden askerler, tıkabasa karınlarını doyurduktan sonra kalpaklarına da yemek doldurup götürmüşler. 
 
Melek Ahmed Paşa, "Tatar ba'de ' t -ta'am yağmayı öğrenmişlerdir" demesinden Tatarların daha önce yağmayı bilmedikleri anlaşılıyor [V 88]. Ölen askerler için gaziler helvası yapılırdı. Marmaris'e yakın Sönbeki adasının açıklarında meydana gelen deniz çarpışmasından sağ kurtulanlar, o gece gaziler helvası pişirip ölenlerin ruhuna Yasin-i şerifler ve gülbang-ı Muhammedıler çektiler [IX 121]. Bu geleneğin Osmanlı döneminin sonuna kadar sürdüğü anlaşılıyor.