Şeflerin Özel Yemek Tarifleri

Şeflerin Özel Yemek Tarifleri nelerdir? Şeflerin Özel Yemek Tariflerini nerede bulabilirim? Şeflerin Özel Yemek Tariflerinin bir listesini bulabiliriyim? Şefler nasıl yemek yapar? Şef yemeklerinin özellikleri nelerdir? Evimde Şefler gibi yemek yapabilir miyim? En iyi şef yemekleri hangileridir? Şeflerin özel yemeklerinde hangi malzemeler kullanılır? Şeflerden yemek yapmasını nasıl öğrenirim?


Evde Ekşili Köfte Nasıl Ypılır? Püf Noktası Nelerdir?

Evde Ekşili Köfte Nasıl Ypılır? Püf Noktası Nelerdir?

Ekşili köftenin tarih boyunca süregelen lezzet yolculuğunu sofralarınıza taşıyacak. Bu geleneksel tarif, her bir lokmasında Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitli..

Evde Nefis Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Evde Nefis Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Annelere özgü bu geleneksel tarif, mutfakta nostaljik bir yolculuğa çıkmanızı ve unutulmaz lezzetleri yeniden keşfetmenizi sağlayacak. Anadolu klasiği olan taze...

Evde Çakallı Menemeni Lezzetini Yakalayın: Özel Tarif

Evde Çakallı Menemeni Lezzetini Yakalayın: Özel Tarif

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan menemenin, Samsun’un meşhur Çakallı versiyonunu evinizde nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatıyoruz. Mene..

Günde Tek Öğün Beslenme İçin Tok Tutan 10 Yemek Tarifi

Günde Tek Öğün Beslenme İçin Tok Tutan 10 Yemek Tarifi

Tek öğün beslenme tercih edenler için gün boyu tok tutacak ve enerjik hissettirecek yemek tariflerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tek öğün beslenme stratejisi..

Evde Şeflerden İlhamla

Evde Şeflerden İlhamla "Tencerede Kuzu" Tarifi

Evde şef tadında bir yemek hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan tencerede Kuzu tarifi, yumuşacık eti ve eşsiz aroması ile sofraların 'ızın yıldızı olmaya aday. ..

En İyi Balık Çorbası Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nelerdir?

En İyi Balık Çorbası Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nelerdir?

Geleneksel Türk mutfağında ve eski istanbul mutfağında "balık çorbası nasıl yapılır? Balık çorbasının özellikleri nelerdir? Balık çorbasının faydaları nelerdir? Püf noktası nelerdir?

En Sevilen Iğdır Yemekleri 'nden

En Sevilen Iğdır Yemekleri 'nden "Bozbaş Yemeği" Tarifi

Bozbaş Yemeği nasıl yapılır? En sevilen Iğdır yemeklerinden Bozbaş Yemeği için hangi malzemeler gereklidir? En sevilen besleyici kış yemekleri 'nden Bozbaş yapmanın..

Taş Köfte Nedir? Evde Taş Köfte Nasıl Yapılır?

Taş Köfte Nedir? Evde Taş Köfte Nasıl Yapılır?

En ünlü ığdır yemeklerinden Taş Köfte yemeğinin püf noktası nelerdir? En sevilen köfte tariflerinden Taş Köfte yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Et, dövme taşında..

Şaşırtcı Yılbaşı Menüleri Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilir?

Şaşırtcı Yılbaşı Menüleri Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilir?

Yılbaşı menüleri genellikle çeşitlilik ve zenginlik bakımından dikkat çeker. Çeşitli başlangıçlar, ana yemekler, yan yemekler ve tatlılar bu menülerin olmazsa olmazlarıdır. Yılbaşı menüleri..

Shurpa Nasıl Yapılır? Shurpa Yapmanın Püf Noktaları

Shurpa Nasıl Yapılır? Shurpa Yapmanın Püf Noktaları

Shurpa, Orta Asya ve özellikle Türkmenistan mutfağında önemli bir yere sahip geleneksel bir çorbadır. Bu lezzetli ve besleyici çorba, genellikle kuzu veya sığır eti kullanılarak hazırlanır..

En Meşhur Kırgız Yemekleri 'nden Kuurdak Nasıl Yapılır?

En Meşhur Kırgız Yemekleri 'nden Kuurdak Nasıl Yapılır?

Kuurdak, Kırgızistan'a özgü geleneksel bir yemektir. Bu yemek, genellikle koyun eti, soğan ve bazen de patates kullanılarak yapılan, basit ama lezzetli bir yemektir. Kuur...

Kore Mutfağında Bibimbap Nasıl Yapılır? Bibimbap Nedir?

Kore Mutfağında Bibimbap Nasıl Yapılır? Bibimbap Nedir?

Bibimbap, Kore mutfağının en ünlü ve sevilen yemeklerinden biridir. Bu renkli ve besleyici yemek, çeşitli sebzeler, et (genellikle sığır eti) ve genellikle bir yumurta ile servis edilen..

Dünyada En Meşhur Kıymalı Yemekler Ve Özellikleri

Dünyada En Meşhur Kıymalı Yemekler Ve Özellikleri

Geleneksel Türk Mutfağında ve Meşhur Dünya Mutfaklarında Kıyma'dan İle Yapılan 15 Çeşit Yemek Ve Özellikleri Nedir? Kıyma, malzemenin eşit şekilde dağılmasını sağladığı için..

Nefis Osmanlı Tariflerinden

Nefis Osmanlı Tariflerinden "Bezelyeli Tavuk Tandır"

en iyi lezzetlerden olan ve Şeflerin özel yemek tariflerinden Bezelyeli Tavuk Tandır için hangi malzemeler kullanılır? En lezzetli tavuk yemeklerinden Bezelyeli Tavuk Tandır yapmanın püf ..

Konya'nın

Konya'nın "Coğrafi İşaret" Tescilli Ürünleri Nelerdir?

Konya'nın Coğrafi İşaret tescilli ürünleri nelerdir? Konya'nın Coğrafi İşaret tescilli ürünler listesi nedir? Konya'nın tescilli yemekleri nedir? En zengin yöresel mutfaklarımızdan..

Şef Yunus Emre Akkor'dan Nefis

Şef Yunus Emre Akkor'dan Nefis "Oruk Kebabı" Tarifi

Oruk Kebabı nedir? Oruk Kebabı hangi yöresel mutfağımıza aittir? Evde Oruk Kebabı yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Bilinen şeflerin özel yemek tariflerinden Oruk..

Balık Yemeği Yapmanın Püf Noktası Nelerdir?

Balık Yemeği Yapmanın Püf Noktası Nelerdir?

Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak şeflerin özel yemek tariflerinde Balık Yemeği Yapmanın Püf Noktası Nelerdir? Balık Yemeği Çeşitleri Nelerdir? Şefler...

Yumurtalı Yemeklerin Özellikleri Nelerdir?

Yumurtalı Yemeklerin Özellikleri Nelerdir?

Yumurtalar, besleyici değerleri, kolay ulaşılabilirlikleri ve mutfakta sundukları çok yönlülük nedeniyle dünya genelinde popüler bir gıda maddesidir. Yumurtalı..

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinin Özellikleri Nelerdir?

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinin Özellikleri Nelerdir?

Profesyonel şeflerin yemek tarifleri, evdeki sıradan yemek tariflerinden birkaç farklı özellik taşır. İşte şeflerin yemek tariflerinin bazı belirgin özellikleri. Şefler, tariflerini oluşturu..

Tembel İskenderi Tarifi...

Tembel İskenderi Tarifi...

Tembel İskenderi nedir? Evde Tembel İskenderi nasıl yapılır? En pratik yemek tariflerinden Tembel İskenderi için neler gereklidir? Özel yemek tariflerinden Tembel İskenderi yapmak istermisiniz?

Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

Soğan Reçelli Dolgulu Kara İncir & Küflü Peynir Kreması

Günümüzde geleneksel tarifler haricinde modern Türk mutfağı 'na kazandırılan yenilikçi lezzetler içeren tatlı tariflerinde bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Nilay Lale'nin özel tarif..

En farklı ramazan lezzetleri 'nden Süt Helvası nasıl yapılır?

En farklı ramazan lezzetleri 'nden Süt Helvası nasıl yapılır?

En eski osmanlı ve Türk tatlılarından Süt Helvası yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Şeflerin özel tatlı tariflerinden Süt Helvası yapabilmek..

Şef Ömür Akkor; Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

Şef Ömür Akkor; Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

En farklı pilav tariflerinden Özbek Pilavı nası yapılır? En eski pilav çeşitlerinden Özbek Pilavı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evde Özbek Pilavı yapmayı denediniz mi?

"Gingembre" Cimcam (Zencefil Suyu) Nasıl Yapılır?

Bir çok isimle adlandırılan zencefil suyu "Baharatlı su" olarak çevrilebilecek bir Dioula terimidir . Zencefil suyuna atıfta bulunur. Bu içecek ayrıca gnamakoudji, gnama...





Şeflerin Özel Yemek Tarifleri nelerdir? Şeflerin Özel Yemek Tariflerini nerede bulabilirim? Şeflerin Özel Yemek Tariflerinin bir listesini bulabiliriyim? Şefler nasıl yemek yapar? Şef yemeklerinin özellikleri nelerdir? Evimde Şefler gibi yemek yapabilir miyim? En iyi şef yemekleri hangileridir? Şeflerin özel yemeklerinde hangi malzemeler kullanılır? Şeflerden yemek yapmasını nasıl öğrenirim?
 
Şefliğe Soyunmadan Evvel Bu Testi Çözün
Arda Türkmen
Sizin de içinizde yanıp tutuşan bir şef olma dürtüsü mü var? “Zaten arkadaşlarıma bütün yemekleri ben yapıyorum, elim de çok lezzetli” diyenlerden misiniz?
 
Yaptığınız işten sıkıldınız ve mutfakta kendinizi daha mutlu mu hissediyorsunuz? Önce testi çözün, ardından nerede eğitim alacağınıza karar verin
 
1. Sosyal, aktif, gezmeyi tozmayı seven bir insan mısınız? Yılbaşı, bayram, özel günler, sevgilinizin doğum günü vs. sizin için kaçırılmayacak günler mi? 

 
a) Sosyal kelebek benim yanımda masum kalır.

b) Her insan gibiyim. Her şey dozunda güzel. 

c) Az gezer tozarım, işime ve kariyerime odaklıyım.
 
2. Çalışma ortamında aradıklarım...
a) Mutlaka güler yüzlü, sevimli ve sempatik bir ortam isterim.

b) Hızlı, aktif ama bazen monoton da olsun. Ekip çalışması beklerim.

c) Şartlar ne getirirse ona uyarım, sıkıntı yok.
 
3. Kariyer hedefimde ... yılda yönetici olmak var.

a) 2

b) 5

c) 10
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI4. Yöneticimde aradığım vasıflar...

a) Nazik, kibar, düzgün, hitabiyeti bilen, karizmatik.

b) İşini takip etsin, kendini geliştirsin, paylaşsın.

c) Valla her gün bir şey öğrenmek için gözünün içine bakarım, bir dediğini iki etmem.
 
5. Yeme-içme sektörü ve mutfak deyince aklıma...

a) Çok zevkli ve eğlenceli bir iş geliyor. Sosyal tatmini de bambaşka.

b) Arkadaşlar gezip tozarken benim çalışmam, şeflerin de sandığım kadar güler yüzlü olmamaları geliyor.

c) Uzun mesai saatleri, fiziksel olarak yıpratıcı, bazen gergin, bazen kendini tekrar eden bir meslek.
 
6. Okuldan mezun olunca maaş beklentim ayda en az

a) 3500 TL

b) 1600 – 2000 TL arası

c) 1250 TL’den bile olsa başlarım. Maksat gerçek mutfağı ve hayatı öğrenmek
 
Sonuç
a’lar çoğunluktaysa:

Yol yakınken başka bir mesleğe doğru yönelin. Ayıp değil, günah değil. Her iş her insana göre olmayabilir. Belki de farklı bir işte daha başarılı olacaksınız ama muhtemelen o alan mutfak değil.

 
b’ler çoğunluktaysa:
Tam işte hendek işte deve durumu. Yani ya aşarsın ya düşersin. İşin zorluklarının biraz farkındasınız ama hâlâ yaşayarak, deneyimlenerek görüp beğenmeyeceğiniz yanları da var sektörün.

 
c’ler çoğunluktaysa:

Siz de benim gibi ‘gerekirse denize dalarım kum çıkarırım, gerekirse uzaya gider taş toplarım’ diyen mutfak âşıklarındansınız. Yolunuz, bahtınız, şansınız açık olsun!
 
Mutfağa giden yol bu okullardan geçiyor
 
Her şeyden evvel, bütün bu iç sesleri, dış sesleri, dürtüleri, gazlamaları bir kenara bırakın ve sadece şu dediğime kulak verin:
Profesyonel mutfaklar, uzun mesai saatleri, ağır fiziki çalışma ortamları, özel hayat tanımaz bir yaşam temposu ihtiva ederler. Eğer böyle bir hayat tarzını göze alamıyorsanız belki de profesyonel mutfaklar size göre değil. “Yine de gözü kararttım, üstteki testten de geçtim ama nereden başlamam lazım?” diyenlere, eğitim almalarını öneriyorum. İşte size, profesyonel mutfaklarda çalışmak için lisans ya da kurs statüsündeki okullardan bazıları:

 
Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü:
Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan bölüm, 2007’den beri mutfak teknikleri, gıda bilimi gibi konularda donanımlı mezunlar veriyor. 
Bilgi Üniversitesi Gastronomi Bölümü: Bu sene açılan bölüm daha çok yeni. Fakat başındaki isim Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman olunca, bir de üzerine eğitim programlarını Kendall School of Culinary Arts ile işbirliği içinde kurguladıklarını öğrenince insanın yeniden öğrenci olası geliyor.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü:
 
Geçen yıl, dünyaca ünlü ‘Le Cordon Bleu’ ile işbirliğiyle eğitime başlayan bölüm, oldukça heyecan verici bir programa sahip. 
Kadir Has Üniversitesi ‘Chef School’:
Bölüm bir lisans programı değil, uygulamalı bir sertifika programı. Modülleri piyasanın deneyimli ismi Hande Bozdoğan liderliğindeki bir ekip tarafından planlanıyor, yürütülüyor.
Beykent Üniversitesi Gastronomi Bölümü: 2012’de eğitim vermeye başlayan bölüm, ünlü şef Esat Özata’nın yetiştirdiği öğrencileri yakında profesyonel mutfaklara yollamaya başlayacak.

 
COĞRAFİ İŞARETLERİzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi Bölümü:
Özel okullar yokken bile vardı. Türkiye’de ‘aşçı’ denince akla gelen Bolu’nun medarı iftiharı. Piyasaya yıllardır en verimli şekilde şef yetiştiren okulların en başında gelir belki de
 MSA - Mutfak Sanatları Akademisi: 2004’te kurulan ve bugüne kadar bu işe hem hobi hem profesyonel olarak gönül verenlerin akademisi. Bu yola baş koymuş birçok mezun veren kurum, deneyimli eğitmen şef kadrosuyla da dikkat çekiyor.

 
USLA - Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi: 
Son yılların dikkat çeken adreslerinden birisi de USLA. Rekabet ettiği diğer okullar gibi onlar da düzenli, titiz ve profesyonel bir eğitim sunuyorlar öğrencilerine. Mutfak kadar, ağırlama hizmetleri eğitimleri de dikkat çekici.

 
EKS Mutfak Akademisi:
Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’in sahibi olduğu kurum, her türlü gastronomi temel altyapısını alabileceğiniz, ister profesyonel ister amatör eğitimlerle kendinizi geşliştirebileceğiniz programlar sunuyor.

 
Enstitü, Culinary Institute:
Hande Bozdoğan’ın sahibi olduğu ve kendilerini bir yemek eğitim ve üretim merkezi olarak adlandıran enstitü, yıllardır Tepebaşında sertifika programlarıyla mezun veriyor.
 
Bir ihtimal daha var...
Bundan 20 yıl önce de çok iyi aşçılar, harika yemekler servis eden mekanlar vardı elbet ancak böyle eğitimlerle mezun veren okullar yoktu. Daha doğrusu okullu aşçı parmakla gösterilecek kadar azdı ülkemizde. O yıllarda aşçılar, usta çırak ilişkisi şeklinde yetişirlerdi. Küçük yaştan mutfağa verilir, ustalarından öğrendikleri prensipler doğrultusunda işin alaylısı olarak geliştirirlerdi kendilerini.
 
Hâlâ okul için yeterli bütçesi olmayan ve çekirdekten yetişerek mutfak profesyoneli olan birçok şef var mutfaklarda. Yani okullu olmamak ayıp değil. Sıfırdan gelip başaran herkes saygıyı ve alkışı hak eder. Yeter ki öğrendikleriyle yetinmesin, kendini geliştirmek için hep uğraşsın, didinsin. Mutfakta öğrenmek bitmez.