Köklü Gıda Şirketi Tamtad Konservecilik Neden İflas Etti?

Köklü Gıda Şirketi Tamtad Konservecilik Neden İflas Etti?

Tire İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 06/02/2024 tarihinde iflas başvurusunda bulunduğu..

 
İzmir'in Köklü Gıda Şirketi Tamtad Konservecilik İflas Etti...
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, 1958 yılında İzmir'de kurulan ve 66 yıl boyunca Türkiye başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Tamtad Konservecilik, ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını ilan etti. Pandemi sonrasında artan maliyetler ve yüksek faiz oranlarıyla mücadele eden şirket, mali darboğazı aşamayarak iflas sürecini başlattı.
 
Tire İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tamtad Konservecilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 06/02/2024 tarihinde iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi. Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, şirketin iflas kararını 07/12/2023 tarihinde saat 12:12'de almıştır. Bu kararla birlikte tasfiye süreci başlatılmış olup, alacaklıların ve hak sahiplerinin bir ay içinde alacaklarını bildirmeleri gerekmektedir. İlk alacaklılar toplantısının 27/03/2024 tarihinde Tire Adliyesi'nde yapılacağı duyuruldu.
 
Tamtad Konservecilik, yıllar boyunca Türk gıda sektöründe önemli bir yere sahip olmuş, kaliteli ürünleriyle hem iç pazarda hem de uluslararası alanda tanınmış bir marka olmuştu. Şirketin iflası, sektördeki ekonomik zorlukların boyutunu ve pandemi sonrası yaşanan mali sıkıntıların etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler