Menüde

Menüde "TL" İbaresi Olmayan Restoranlara 50 Bin Lira Ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, en fazla denetimin Antalya, İstanbul ve Kocaeli'de yapıldığını belirtti. Türkiye genelinde menü uygulamasına uymayan 6 binden fazla işletmeye toplam..

 
Antalya'da Menü Denetimleri Sıkılaştırıldı: "TL" İbaresi Olmayan İşletmelere 50 Bin Lira Ceza
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, Antalya'da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, menülerde "TL" ibaresi olmayan işletmelere 50 bin lira ceza kesiyor. Ticaret Bakanlığı ekipleri, kafe, restoran ve benzeri yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmelerde menü denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Ürün ve hizmet ücretlerinin menülerde yazılı olmasının zorunlu hale gelmesiyle birlikte, 81 ilde denetimler daha da sıkılaştırıldı.
 
Yoğun Denetim Altında İller
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, en fazla denetimin Antalya, İstanbul ve Kocaeli'de yapıldığını belirtti. Türkiye genelinde menü uygulamasına uymayan 6 binden fazla işletmeye toplamda 16 milyon TL’den fazla para cezası kesildi. Antalya'da denetim yapan Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, masalarda menülerin olup olmadığını kontrol ederek, fiyatların hangi para biriminde yazıldığını denetliyor. Özellikle turistik bölgelerde, ürünlerin menüdeki fiyatlarının TL ve döviz cinsinden yazılması da inceleniyor. Bu denetimlerin amacı, turistlerden fazla ücret alınmasının önüne geçmek.
 
Örnek Denetim: Akça Alan Mahallesi
TÜRKİYE gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Serik ilçesi Akça Alan Mahallesi Sanayi Sitesi girişinde bulunan bir restoran, gelen şikayetler üzerine denetlendi. İncelemeler sonucunda her masada menü bulunmasına rağmen, menülerdeki fiyatların karşısında "TL" ibaresinin olmadığı tespit edildi. Bu eksiklik nedeniyle işletmeye 50 bin lira para cezası kesildi. İşletmeye, menülerdeki eksiklikleri gidermesi için süre verildi ve bu sürenin sonunda tekrar bir denetim yapılacağı belirtildi.
 
Ürün Sayısına Göre Artan Cezalar
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, hizmet verilen her ürünün menüde yer alması gerektiğini belirten denetim ekipleri, menü bulunmaması halinde 2 bin 172 lira para cezası uyguluyor. Bu cezalar, sunulan ürün sayısına göre katlanarak artıyor. Örneğin, 10 ürün hizmeti sunan bir işletme, masalarda ve işletme girişinde menü bulundurmazsa 21 bin 720 lira ceza ile karşı karşıya kalıyor.
 
Antalya'da menü denetimleri bu şekilde sıkılaştırılarak, işletmelerin kurallara uyması sağlanıyor. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, tüm işletmelere bu kurallara dikkat etmelerini öneriyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler