Mantar Hasadı Yüz Güldürüyor

Mantar Hasadı Yüz Güldürüyor

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tarımsal üreticiye verilen çeşitli hibe ve destek...

Mantar Hasadı Yüz Güldürüyor
MERSİN Büyükşehir Belediyesi girişimi ile alternatif tarım ürünleri ile tanışan Mersinli üreticiler, Geleneksel Türk Mutfağı, Modern Türk Mutfağında nefis yemeklerde kullanılan İstiridye Mantarı'nda hasada başladı. Hasattan sağlanan kazançla yüzü gülen çiftçiler, yılda 4 ekimde 6 ton verim elde etmeyi hedefliyor.
 
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tarımsal üreticiye verilen çeşitli hibe ve destek kapsamında başlanan İstiridye Mantarı projesi ile daha ilk kazançta çiftçinin yüzü güldü. Tarsus'un çiriştepe ve Kaleburcu mahallelerinde üreticilere ücretsiz şekilde kurulan örnek 'İstiridye Mantarı üretim Sistemleri' çadırlarında ilk hasat başladı. 
 
 
Her biri 7 tonluk kompostlarda 70'er metrekare alanda kurulu tesislerde ilk hasat yüzde 70'e varan verimle üreticinin umudu oldu. İlk kesimde 980 kilogram hasat yapan üreticiler, ikinci kesimde 280 ve üçüncü kesimde 280 kilogram hasat elde etti. Yılda 4 defa ekim yapılabilen mantarda 70 metrekare alanda üretim yapan çiftçilerin yılda 6 tona kadar verim elde etmesi bekleniyor.
 
 Projeden yararlanan üretici çiriştepe Mahalle Muhtarı Yaşar Can, "Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle kurulan tesiste öncü olduk. Bugün de ilk hasadımıza başladık. Proje çok başarılı bir proje ve iyi düşünülmüş. Burada elde edilen başarıdan dolayı mahallemizde bu projeye karşı istek de oldukça fazla. 
 
Kendim de Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın bize verdiği tesisten iki tane daha kurmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız da aynı şekilde kendi tesislerini kurmak için sabırsızlıkla bekliyor. Şu anda verim oldukça güzel. Bu kadar verim beklemiyorduk. çok iyi bir ivme kazandık ve dolayısıyla maddi getirisi de yüksek olacak" dedi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler