‘Trakya Mutfağını Araştırın’

‘Trakya Mutfağını Araştırın’

Türkiye'nin uluslararası alanda saygınlığı olan Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Nilhan...

‘Trakya Mutfağını Araştırın’
Türkiye'nin uluslararası alanda saygınlığı olan Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Nilhan Aras, Dr.Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşide bulundu...
 
Türkiye'nin uluslararası alanda saygınlığı olan Metro Gastro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Nilhan Aras, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile 'Mutfak Kültürü ve Girişimcilik' konulu söyleşiye katıldı.
 
Yiyecek İçecek ile Seyahat Konaklama Hizmetleri alanında eğitim öğretim faaliyeti gerçekleştiren Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  rehberlik ve  mesleki gelişim etkinlikleri ile uluslar arası alanda rol model kişileri konuk etmeye devam ediyor. Çalışma  öğrencilerin meslek alanında motivasyonlarını sağlamak için  rol model kişileri, bilgilendirme ve söyleşi amaçlı okulda ağırlarken aynı zamanda kariyer plan-lamalarına da katkı sunmayı amaçlıyor.
 
Genel Yayın Yönetmenliğini Ayşe Nilhan Aras'ın yaptığı Türkiye'nin ve Dünya'nın çeşitli mutfak kültürü ödüllerini almış Metro Gastro Dergisi nin Editörü Ayşe Nilhan Aras'ın mesleki başarıları nasıl elde ettiğini sunumu ile başlanan söyleşi de öğrencilerle deneyimleri Türk mutfak kültürü ve geçmişi üzerine elde ettiği bilgilerini aktardı. 
 
Türk mutfağının coğrafyadan çok etkilendiğini anlatan Aras, “Ülkemizin coğrafyası gereği mutfağımıza o kadar çok zenginlik yansımış ki Dünya mutfağı ile kıyaslamak mümkün değil. Her bölge ayrı bir mutfak kültürünü yansıtıyor ve bir de bunun birleşimi bir Türk mutfağı sizlere mesleki açıdan değer katıyor” dedi.
 
 
"Yiyecek İçecek Kültürü Artık Mesleki Açıdan Çok Önemli Olmaya Başladı"
Mutfak Kültürün alanında önemli bir noktaya gelmesinin tesadüfü olmadığını anlatan Nilhan Aras şöyle devam etti:
 
“Araştırıyorum, soruyorum, sorguluyorum ve farklılık yaratmaya çalışarak bunu kamuoyuna sunuyorum. Sizler çok şanslısınız çünkü işin içinden geliyorsunuz. Bugün ülkemizce veya uluslar arası alanda tanınmış tüm genç şeflerimize bakıyorum onlarda kendi alanlarında farklılık yaratmaya çalışıyorlar ve bu farklılıkları ile bir yerlere geliyorlar. Sizler daha bu yaşlarda turizm eğitimi aldığınız için şanslı sayılırsınız. Sizler ne yaparsanız yapın farklı olmaya çalışın. Araştırın, yabancı dilinizi geliştirin, yarışmalara katılın ve farklı olmaya çalışın.”
 
Aras, “Sizler hem mutfak bilginiz var hem de araştırmacı yanınızı ortaya koyar, bilgileri biriktirir ve doğru kişilerle görüşürseniz bu alanda çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Ülkemiz ve Trakya mutfak kültürleri üzerine araştırma yapmak sizlere çok değer katacaktır. Hiç zaman kaybetmeden çok önemli işler başarabilecek araştırmalara şimdiden girebilirsiniz” şeklindeki açıklamalarıyla öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
 
Okul Müdürü Uz Plaket Ve Çiçek Takdim Etti
Edirne Dr.Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Şeref Uz, İstanbul'dan gelen konuğu Ayşe Nilhan Aras'ı ikinci okullarında ağırlamaktan,başarılı sunumdan duyduğu  memnuniyeti dile getirerek  teşekkür etti, çiçek ve  plaket takdim etti. 
 
Sunum sonunda Ayşe Nilhan Aras Edirne'nin yiyecek içecek kültüründe önemli olan badem ezmesi, kurabiye, et ürünleri ve tava ciğer gibi yiyeceklerini  de tadarak Edirne mutfak kültürü ve yiyecek içecekleri üzerine incelemelerde bulundu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler