Zıpkınkurt' tan 'Trans Gourme Tour' Projesi

Zıpkınkurt' tan 'Trans Gourme Tour' Projesi

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ile Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile yürütülen “Trans Gourme Tour” Projesi’nin, Edirne’ye hem turist hem gastronomi anlamında ivme

Zıpkınkurt' tan 'Trans Gourme Tour' Projesi Edirne'ye İvme Kazandıracak"
ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ile Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile yürütülen “Trans Gourme Tour” Projesi’nin, Edirne’ye hem turist hem gastronomi anlamında ivme kazandıracağını söyledi.
 
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Edirne turizmini geliştirmeye ve turizmin katma değerini artırmaya yönelik çalışmaları çerçevesinde ETSO ile Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile yürütülen “Trans Gourme Tour” Projesi ortakları, ETSO’da basın toplantısı düzenledi.
 
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, toplantının ilkini Harmanlı’da ikincisini de Edirne’de yaptıklarını belirtti. Zıpkınkurt, projenin kente bir çok açıdan ivme katacağını belirterek, “Amacımız yöresel lezzetleri, tatları iki ülke insanlarının tatması veya sürdürülebilir olması. Bu tatlar bildiğiniz gibi yöresel ve köylerimizde büyüklerimizin yaptığı tatlar. 
 
Bunu her yıl oda başkanımızla beraber bir ayağını Bulgaristan’da bir ayağını Edirne’de yapma kararı aldık. Şehrimize ciddi anlamda hem turist hem gastronomi anlamında ivme kazandıracağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde bunlarla alakalı çalışmalar da yapıyoruz, saray mutfağının gelişmesi anlamında. Dört yıldır odamızın gastronomi ile ilgili ciddi çalışmaları var. Dört yıldır odamız bu işe ciddi emek harcadı. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız sürecek” dedi.
 
“Türk mutfağına hayran kalıyorlardı”
Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mako Arnaudov, basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Bu fikrin hayata geçmesi bize çok şeyler kazandıracak. İki devletin çok zengin bir tarihi geçmişi olduğundan sadece bizlere değil tüm dünyaya da gösterecek çok şeyleri vardır. Ben Avrupa’dan Türkiye’ye çok misafir getirdim. Burada yiyecek mekanlarında tatlı yemeklere hayran kaldıklarını ve nasıl hazırlandığını söylüyorlardı. 
 
Türk mutfağına hayran kalıyorlardı. Bulgaristan şarapları içinde aynısını söyleyebiliriz. O nedenle projemize uluslar arası gurme adını verdik. Amacımız sadece iki ülke faaliyetlerini burada gerçekleştirmek değil, bu faaliyetleri sınır dışına da taşımak, turist getirmek, bu faaliyetimizi zenginleştirmek amacındayız” şeklinde konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler