Karadeniz Pidesini Abd’ye Sevdirdi

Karadeniz Pidesini Abd’ye Sevdirdi

Mesleğe 40 sene önce Giresun’un Espiye ilçesinde ağabeylerinin yanında başladığını belirten Nurettin Kukul...

Karadeniz Pidesini Abd’ye Sevdirdi
 
ABD’ye geldiği 2005 yılından beri New York’un hemen yanı başındaki Paterson kentinde Karadeniz pidesi ve lahmacun yapan Nurettin Kukul’un müdavimleri arasında Türklerden çok yabancılar bulunuyor.
 
Giresunlu Nurettin Kukul, pizza ve fast foodları ile ünlü ABD’de 'Karadeniz pidesini' sevdiren adam olarak anılıyor. Yaklaşık 22 senedir New York’un hemen yanı başında bulunan Paterson şehrinde pide imalatı yapan Kukul’un işlettiği 'Pide 28' isimli salonunun müdavimlerini Türklerden çok yabancılar oluşturuyor.
 
Mesleğe 40 sene önce Giresun’un Espiye ilçesinde ağabeylerinin yanında başladığını belirten Nurettin Kukul, "Pide bizim aile mesleğimiz. Türkiye’de herkes bu mesleği yapıyor. Ağabeylerimin Karadeniz sahil yolunun Espiye geçişinde 3 farklı isimle faaliyet gösteren işletme ile Trabzon, Rize, Artvin istikametine seyahat edenlere hizmet vermektedir" dedi.
 
1995 yılından beri ABD’de pide ve lahmacun yaparak müşterilerine hizmet verdiğini anlatan Nurettin Kukul, "Bu ülkeye geldiğimde ne yaparım diye düşünmedim. Günde bin adet simit imal ederek iş yaşamıma başladım. Simit üretimi gece işi olduğu için memleketimdeki mesleğimi yapmaya karar verdim. Her ne kadar ABD fast food ve pizzaları ile ünlü olsa bile pide ve lahmacunun lezzetini tadanların vazgeçemeyeceğini düşünüyordum. Bölgemizde Karadenizliler ve özellikle Giresunlular yoğun şekilde yaşadığı için çok tuttu" dedi.
 
Fast food ve pizzacılarla rekabet içinde olmadıklarını vurgulayan Nurettin Kukul, "Onlarla bizim dünyamız tamamen apayrı. Biz her gün ürünlerimizdeki malzemeleri taze kullanıyoruz. Tereyağımız Türkiye’den geliyor. Seçkin bir müşteri kitlesine sahibiz. ABD’liler pideye hayran kalıyor" ifadelerini kullandı.
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı ve Türk Mutfağında pidelerin yeri ve önemi kelimelerle anlatılamaz. Osmanlı Yemek Kültüründe mutlaka her mahallede bir fırın vardı ve evlerde hazırlanan içler fırınlara gönderilirdi. Ayni zamanda Geleneksel Türk Mutfağında pideler törensel yemeklerden biridir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler