Eskişehir'de Geleneksel Aşure ve Yemek Günü Yapıldı

Eskişehir'de Geleneksel Aşure ve Yemek Günü Yapıldı

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nca bu yıl 18'incisi düzenlenen Geleneksel Aşure ve...

Eskişehir'de Geleneksel Aşure ve Yemek Günü Yapıldı
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nca bu yıl 18'incisi düzenlenen Geleneksel Aşure ve Yemek Günü etkinliğinde vatandaşlara aşure ve yemek dağıtıldı.
 
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı'nca bu yıl 18'incisi düzenlenen Geleneksel Aşure ve Yemek Günü etkinliğinde vatandaşlara aşure ve yemek dağıtıldı. Geleneksel Aşure ve Yemek Günü, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı binasında yapıldı. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, etkinlikte yaptığı konuşmada, muharrem ayında, çok önemli hadiselerin olduğuna işaret etti.
 
Hazreti Adem'in tövbesinin bu ayda kabul edildiğini anımsatan Çakacak, şöyle devam etti: 
"Hazreti İbrahim'in ateşten kurtulduğu, İsmail Peygamberin doğduğu, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i ikiye yarıp kurtulduğu ve Firavun ile ordusunun sulara gömüldüğü, Yunus Peygamberin balığın karnından kurtulduğu, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulduğu mübarek bir aydır muharrem ayı.
 
Bazı peygamberler için kurtuluş veya müjde günü sayılan muharrem ayı, peygamberimizin sevgili torunu, ciğerparesi, Hazreti Hüseyin Efendimizin ve çoğu Ehl-i Beyt'ten 72 kişinin Kerbela'da önce açlık ve susuzlukla işkenceye maruz kaldığı, ardından da hunharca şehit edildiği bir felaket, musibet ve matem ayı olmuştur. Kerbela olayı, tüm Müslümanların ortak acısıdır."
 
Çakacak, Hazreti Hüseyin'in şehadetinin tüm Müslümanların kalbinde aynı sızıyı oluşturduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: 
"Aradan asırlar geçmiş olsa bile her muharrem ayı geldiğinde kabuk bağlayan yaralarımız yeniden kanar. Bu acı ve zulüm dolu olayı izah edecek, onu mazur gösterecek hiçbir insani ve islami gerekçe olamaz.
 
Bu nedenledir ki Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt'in bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlık karşısındaki onurlu mücadelesi bütün Müslümanların gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına zulmü reva görenleri ise insanlığın ortak vicdanında mahkum etmiştir. Gün birlik günüdür, gün Hacı Bektaşı Veli'nin deyimiyle bir olma, iri olma, diri olma günüdür, gün dayanışma, paylaşma ve sevgi günüdür."
 
Etkinliğe, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Müftüsü Bekir Gerek, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur'un yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler