Gastronomi Kariyer Semineri 3

Gastronomi Kariyer Semineri 3

Şefler tarafından düzenlenen Gastronomi Kariyer Seminerinde aşçılık mesleğinin kariyer basa makları, sektörün avantajları, zor lukları hakkında bilgi verilm..

Gastronomi Kariyer Semineri 3 
Puzzle Şefler tarafından başlatılan kariyer seminerleri rüzgarı esmeye devam ediyor. İlk adımı Antalya'da atılan kariyer seminerlerinin  3.durağı Sakarya'da gerceklestirildi.
 
22.05.2019 tarihinde Sakarya Karasu Karadeniz Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde  Rüştü EKMEN (Executive Chef, Uluslararası  Gastronomi Kulüp Başkanı) Sinan TÜRETKEN (Club Asteria Belek Hotel Sous Chef) Kerem Yahya GÖRGEL (W.A.C.S Juri Üyesi ve Montenegro İnternational Restaurant Executıve Chef) şefler tarafından düzenlenen Gastronomi Kariyer Seminerinde aşçılık mesleğinin kariyer basamakları, sektörün avantajları, zorlukları hakkında bilgi verilmesinin yanısıra mutfak adabı çerçevesinde mesleki gelişim süreci işlendi.
 
Gastronomi Kariyer Semineri 3 Yüksek katılımla gerçekleştirilen Seminerin sonunda Turuncu Bayrak Kampanyasına destek için “Afiyet Olsun İsraf Olmasın” Sloganıyla öğrencilerin; şeflerin ve bölüm hocalarla birlikte bir video çekilerek sosyal medyada yayınlandı. 
 
Puzzle Şefler tarafından yapılan açıklamada "Bizler ve bizler gibi bu sektöre hizmet eden tüm aşçılar ve şeflerin desteklediği bu projenin Gıda israfına farkındalık yaratmak amacıyla "AFİYET OLSUN İSRAF OLMASIN" sloganı öncülüğünde Turuncu Bayrak;
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türes (Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği) ve birçok kurum kuruluş tarafından da desteklenen bir proje olup;  
 
Gastronomi Kariyer Semineri 3 işletmelerde gıda israfının önüne geçebilmek amacıyla başlatılmış işletme ve doğa dostu bir sistemdir.
Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Platformu tarafından belli kriterleri yerine getiren işletmelere Turuncu Bayrak verilerek bilinçli tüketici, bilinçli işletme ve bilinçli çalışanlarla israfın önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Geleceğin şef adayları olan öğrencilerimizde bu konuda farkındalık yaratmak adına bu hareketi her alanda yaymaları ve toplum olarak sahiplenilmesi gerektiği söylendi."
 
Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER) başkanı sayın Şef Hatice AKMAN  ve  Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü sayın Canan BAŞARAN'ın da Katılıp destek verdiği seminerlerin devamının geleceğini böyle organizasyonlara öğrencilerin ve sektörün ihtiyacı oldugunu vurguladılar.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler