Gastroway Mezopotamyanın Son Durağı Diyarbakırda Dünyaca Ünlü Şefler Mutlu...

Gastroway Mezopotamyanın Son Durağı Diyarbakırda Dünyaca Ünlü Şefler Mutlu...

Mutfak Sanatları Merkezi Erikçe’den tura başlayan gastronomi profesyonelle..

Gastroway Mezopotamyanın Son Durağı Diyarbakırda Dünyaca Ünlü Şefler Mutlu...
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde Sözen Organizasyon tarafından düzenlenen Gastroway, dünyaca ünlü şefleri Mezopotamya’da bir araya getirdi.
 
Gastroway’in bu yılki durağı Mezopotamya oldu. Her yıl dünyaca ünlü şefleri Türkiye’de bir araya getiren Gastroway bu yıl 16-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Sözen Organizasyon tarafından düzenlenen Gastroway’in Mezopotamya kapsamında bu yılki durakları; Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır oldu. Etkinliğe dünyanın dört bir yanından şefler ve gastronomi basını katıldı.
 
Gastroway’e katılan ünlü şefler arasında; 
Albert Raurich, Andrea Aprea, Oscar Calleja, Mohamad Orfali, Yoshizumi Nagaya, Andre Lima de Luca, Remy Havetz, Joanna Artieda, Pere Planaguma ve Bega Rodrigo yer alırken; etkinliği dünya basınından; Cathy Chao, İgor Cubillo, Meropi Papadopoulou, Vincent Vadakan, Ailin Aleixo, Argot Murelius ve Andras Jokuti takip etti.
 
ANADOLU MUTFAĞIGastroway’in ilk durağı Gaziantep oldu. 
Mutfak Sanatları Merkezi Erikçe’den tura başlayan gastronomi profesyonelleri UNESCO Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep’in yöresel mutfak zenginliğine yerinde şahit oldular ve başarılı şef Doğa Çitçi’nin menüsünden eşsiz bir kahvaltı deneyimi yaşadılar. Şefler daha sonra kiraz tarlalarını, Hamam Müzesi’ni ve Emine Göğüş Mutfak Müzesi’ni ziyarette bulundu.
 
Şefler Gaziantep’te ikinci gün ise Ayıntap Baklava’da, baklava yapımının inceliklerini yerinde inceledi. 
Ardından Orkide Pastanesi’nde, geleneksel Gaziantep lezzetlerinden oluşan zengin kahvaltı menüsünün tadını çıkaran misafirler, yine burada gerçekleştirilen Katmer Workshop’a katıldı. Şefler Gaziantep’ta daha sonra Zeugma Mozaik Müzesi’ni Almacılar Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı’nı gezerek, Gaziantep’in dünyaca ünlü lezzet durağı, İmam Çağdaş’taki öğle yemeğinin ardından ise Tahmis’te Melengiç Kahvesi tadımı yaptı.
 
Gaziantep’teki son akşam yemeğinde ise ünlü şefler ve basın Şef Doğa Çitçi’nin muhteşem sunumları ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Berk ve Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay’ın da katılımları ile Mutfak Sanatları Merkezi’nde keyifli bir akşam yemeği geçirdi.
 
Gaziantep’te son durak ise Hışvahan oldu. 
Tarihi Hışvahan Otel içinde yer alan restoranda  yöresel Gaziantep lezzetlerinden seçkilerin yer aldığı kahvaltı ile Gaziantep’e veda eden konuklar ikinci destinasyonumuz olan Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.
 
ANTEP MUTFAĞIGastroway Mezopotamya bünyesinde ikinci şehir olan Şanlıurfa turu tüm hızıyla devam etti. 
Şefler Elçi Konağı’nda gerçekleştirilen yemek sonrası Şanlıurfalı aşçılar tarafından geleneksel peynirli helva yapımına şahit oldu. Şehirde ikinci günün ardından ise Cevahirhan’daki kahvaltı sonrası Harran’a doğru yola çıkıldı.
 
Şeflerin bir durağı da 12 bin yıllık insanlık tarihe tanıklık eden Göbeklitepe oldu. Konuklar daha sonra Şanlıurfa’nın dünyaca ünlü kültürel bir değeri olan sıra gecesi etkinliği ile unutulmaz bir akşam yemeği tecrübesi yaşadı.
 
Gastroway Mesopotamya’nın bir sonraki durağı ise Mardin oldu. 
Ekip binlerce yıllık bir kültür mozaiği olan Mardin’i gezmeye, 4. yy. Roma İmparatorluğu döneminden kalma Dara Antik Kenti ve zindanlarından başladı.
 
Sonrasında Midyat’ın güneyinde bulunan ve kaynağını doğal plato ve tepelerin eteğinden alan Beyazsu Deresi kenarında yenilen serinletici öğle yemeği sonrası, Süryani kültüründe çok önemli bir sembol olan Deyrüzzaferân Manastırı ve Mor Hananyo Kilisesi’ni ziyaret etti.
 
Gastroway Mezopotamya’da son durak Diyarbakır oldu. 
Sabahın erken saatlerinde Alaaddin Kahvaltı’da yapılan kahvaltı sonrası, Türk kahvelerini içmek üzere Hasanpaşa Han’ın yola çıkıldı. Diyarbakır turunda yazar ve şeflerden oluşan misafir kadrosu, Hancı restorandaki öğle yemeğinin ardından bölgenin önemli kültürel lokasyonlarından olan Dengbej Evi’ni ziyaret etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler