Yöresel Konya ve Erzincan Mutfağından Zülbiye Tarifi

Yöresel Konya ve Erzincan Mutfağından Zülbiye Tarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı ayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek...

Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı ayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek İsimlerini ve tariflerini Türk Aşçı Haberleri olarak ilginç yemek isimlerinden "Zülbiye Tarifini" sizlerin sofralarına taşımak ve  sizlerle paylaşmak istedik.
 
Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekler. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak yemeklerden "Zülbiye" nasıl yapılır? "Zülbiye" nereye ait bir yemektir? "Zülbiye" tarifini biliyormusunuz? Yöresel Yemeklerimizden "Yöresel Konya ve Erzincan Mutfağından Zülbiye" tarifinde kullanılan malzemeler nelerdir?  
 
Erzincan Mutfağında ve Yöresel Konya Mutfağından  bol soğanlı et yemeği...
 
Yöresel Konya ve Erzincan Mutfağından Zülbiye Tarifi
Zülbiye Kullanılan Malzemeler
 
*     Yarım Kilogram Dana Kuşbaşı
*     15 Adet Arpacık Soğanı
*     2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     2 Çorba Kaşığı Domates Biber Salçası
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     Yarım Çay Kaşığı Kimyon
*     Yarım Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kekik
*     Tuz
 
ANADOLU MUTFAĞIİlginç Yemek İsimlerinden Zülbiye Yapılış Tarifi
Yarım kilogram kuşbaşı eti, 1 çorba kaşığı tereyağı koyduğumuz tencerede hızlıca kavuruyoruz. 
Biraz tuz ekleyip 4 su bardağı su ekledikten sonra sonra yumuşayana kadar pişiriyoruz. 
Etler pişerken yaklaşık 15 adet arpacık soğanını soyup yıkıyoruz. 
 
Bir tavaya 2 çorba zeytinyağı koyup soyduğumuz arpacık soğanlar bir kaç dakika kavuruyoruz. 
Soğanların üzerine 2 çorba kaşığı domates biber salçası ekleyip, bir kaç dakika kavurduktan sonra yumuşayan etlerle ile karıştırıyoruz. 
Tencereye biraz daha su ekleyip, pul biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz attıktan sonra soğanlar yumuşayana dek beraber pişiriyoruz. 
Lezzetli soğanlı et servise hazırdır.
 
Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “İlginç Yemek İsimlerinden Zülbiye Nasıl Yapılır” "Yemelere Doyamayacağınız Çok Kolay Tencerede Soğanlı Et (Zülbiye Kebabı) Nasıl Yapılır?" ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler