Yöresel Lezzetlerimizden

Yöresel Lezzetlerimizden "Kayseri Yağlaması"nı Mutlaka Denemelisiniz...

Geleneksel Türk Mutfağı; Yöreden yöreye farklılaşan ürünleriyle Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk...

Geleneksel Türk Mutfağı nedir? 
Dünyanın sayılı mutfaklarından (çin Mutfağı, İtalyan Mutfağı, Fransız Mutfağı, Meksika Mutfağı) biri olan Türk mutfağı, Türkiye’nin ulusal mutfağıdır. 
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yöreden yöreye farklılaşan ürünleriyle Osmanlı mutfağının mirasçısı olan Türk mutfağı, balkan ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş aynı zamanda bu mutfaklardan da etkilenmiştir.
 
Beslenme biçimleri içinde bulunduğu kültürel coğrafi ekolojik ekonomik ve tarihsel sürece göre şekillenen türk mutfağında Selçuklu mutfağı ve Osmanlı imparatorluğunun saraylarında gelişen yeni tatlar, bu kültürün zenginleşmesine önemli katkılar sağlamıştır.
 
Yöresel mutfaklarımız, yöresel yemeklerimiz ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Yöresel Lezzet "Kayseri Yağlaması" Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Yöresel Lezzetlerimizden "Kayseri Yağlaması"nı Mutlaka Denemelisiniz
 
şeflerin özel Yemek Tariflerinden "şef Yılmaz Seçim"
 
Kayseri Yağlaması Kullanılacak Malzemeler:
Kayseri Yağlaması Hamuru için:
 
*     250 ml ılık su
*     125 ml ılık süt
*     16 gr sıvı yağ
*     10 gr instant maya
*     5 gr tuz
*     5 gr şeker
*     617 gr un
 
Kayseri Yağlaması Kıymalı harcı için:
*     400 gr kıyma
*     1 adet kuru soğan
*     2 adet yeşil biber
*     3 adet domates
*     30 gr domates salçası
*     17 gr biber salçası
*     30 gr sıvı yağ
*     20 gr tereyağı
*     5 gr tuz
*     3 gr karabiber
*     3 gr pul biber
*     3 gr kimyon
*     50 ml su
 
Kayseri Yağlaması Üzeri için:
*     45 gr süzme yoğurt
*     3 gr sarımsak tozu
*     2 gr tuz
*     Su
*     10 gr tereyağı
*     3 gr pul biber
*     Maydanoz
 
Kayseri Yağlaması İşlem Basamakları:
-Mayayı, ılık su ve süt ile eritin. Şekeri ve yağı ilave edin.Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üstü kapalı şekilde yaklaşık 1 saat mayalanması için bırakın.
 
-Soğanı, iki adet domatesi ve biberi küp şeklinde doğrayın.Bir adet domatesi rendeleyin. Kıymayı tavaya alın.Kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
 
-Tavanın içerisine yağı ve soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin.Yeşil biberi ekleyin.Daha sonra baharatları, salçayı, domates rendesini ve küp doğranmış domatesleri ilave edin.Suyu da ekleyip; suyu yarıya inene kadar pişirin.
 
-Kabaran hamurdan bir bölümünü 12 eşit parçaya ayırın.12 parçayı da un ekleyerek açın (istediğiniz büyüklükte açın) ve teflon tavada pişirin.
 
-Tereyağını eritin ve pul biber ekleyin.Sarımsak tozu, yoğurt ve unu bir kapta çırpın.Kıvamına göre su ekleyin.Sunum için bekletin.Yağın sıcak yoğurdun soğuk olmasına dikkat edin.
 
-Her pişen yufkanın üzerine kıyma karışımından ekleyin Servis tabağına alın; sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edin.Tercihen maydanoz ekleyin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Yöresel yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler