Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Nefis

Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Nefis "Dana Pirzola Duxelle"

Geleneksel Türk mutfağı şeflerimizden son zamanlarda birbirinden güzel özel yemek tarifleri ciddi rağbet görüyor. Özellikle modern Türk mut...

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Özel Yemeklerinden "Dana Pirzola Duxelle"
 
Geleneksel Türk mutfağı şeflerimizden son zamanlarda birbirinden güzel özel yemek tarifleri ciddi rağbet görüyor. Özellikle modern Türk mutfağında yenilikçi şeflerimiz tarafından en iyi yeni lezzetler ortaya çıkarılmakta. 
 
Türk mutfağı açısından sevindirici olan bu yemeklerin yine Türk mutfağı yemek arşivini yazılmış olmasıdır.
 
Türk mutfağında Şeflerin özel yemek tariflerinden Dana Pirzola Duxelle nasıl yapılır? Evinizde yada restoranınızda Şef Mehmet Yalçınkaya’nın özel yemeği olan Dana Pirzola Duxelle yapmak istermisiniz? 
 
İşte sizlere Şef Mehmet Yalçınkaya’nın nefis yemek tariflerinden ve kendi kaleminden olan olan "Dana Pirzola Duxelle" tarifi…
 
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Özel Yemeklerinden "Dana Pirzola Duxelle"
En İyi Et Yemeklerinden "Dana Pirzola Duxelle" Nasıl Yapılır?
Modern Türk Mutfağında "Dana Pirzola Duxelle İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     Dana Pirzola 400-500Gr
*     Taze Kekik
*     Biberiye 
*     Tereyağı
 
Dana Pirzola “Duxelle” Üst Malzemeler: 
*     Yeşil Elma 
*     Pancar 
*     Kuşkonmaz
*     Patates
*     Kereviz Sapı
*     Fındık 
*     Yerfıstığı
 
Dana Pirzola “Duxelle”:
*     İstiridye Mantarı
*     Porçini Mantarı
*     Sarımsak
*     Taze Kekik 
*     Karabiber Tuz
 
Dana Pirzola “Duxelle” Sos Malzemesi:
*     Yıldız Anason
*     Nar Ekşisi
*     Bal
*     Beyaz Biber
*     Esmer Şeker
*     Et Suyu
*     Kuru Üzüm
 
Dana Pirzola “Duxelle”  Yapılışı Tarifi;
Üst malzemeler’i fine brunoise şeklinde kesip fırın tepsisine, fırın kağıdı yerleştirip bütün sebzeleri tuzlayıp 90 derece fırında 40 dk kurutun. fındık, yerfıstığı ve pankoyu bir tavada altın rengi olana dek kavurun.
 
“Duxelle” için bütün mantarları saplarını temizleyip kabuklarını soymadan ve yıkamadan rondodan iyice ufak olana kadar çekin ardından sarımsağı ekleyin, sonra kuru ve kızgın bir tavada bu karışımı soteleyin en son ocaktan aldığınızda taze kekik ve tuzunu karabiberini ekleyin.
 
Sos malzemeleri’ni bir sos tenceresine alıp bütün sos malzemelerini ekleyip kıvamı yoğun olana dek orta ateşte çektirin.
 
Kızgın bir döküm tavada etimizi tuzlayıp, karabiber ekleyip ve yağladıktan sonra kızgın tavada mühürlenir ve sonrasında biberiye taze kekik ve tereyağı ile mantolama işedi uygulanır.
 
-etimizin üzerine yaptığımız duxelle mantarı sürün.
-kuruttuğumuz ve kavurduğumuz üst malzemeleri mantarımızın üzerine eşit bir şekilde dizin.
Afiyet olsun…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler