Artık Sıra Bizde Projesi İle Mardin Yemekleri Tanıtılacak

Artık Sıra Bizde Projesi İle Mardin Yemekleri Tanıtılacak

Gastronomi haritamızda tescilli yemekler ve coğrafi işaretler ile gündem oluşturan mardin mutfağında; profesyonel mutfak ile Turizm Fakültesi öğrenci..

Artık Sıra Bizde Projesi İle Kadim Mardin Yemekleri Tanıtılacak... 
 
MAÜ ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle Mardin mutfağı tanıtılacak
Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve proje ortağı olan MARSEV "Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor. "Artık Sıra Bizde Projesi" kapsamında Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile uygulama protokolü imzaladı.
 
MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, yaptığı açıklamada, üniversitenin Turizm İhtisas Üniversitesi olma yolunda başarılı hamleler yaptığını, imzalanan uygulama protokolü ile üniversitenin turizm eğitimi alanında yeni bir çıkış yakalayacağını belirtti. Özcoşar, "Her geçen gün artan sayıda destinasyon gastronomik değerlerini ön plana çıkarmaktadır. 
 
Artık Sıra Bizde Projesi İle Kadim Mardin Yemekleri Tanıtılacak...
Biz de bölgenin gastronomi değerlerini turist çekim gücü oluşturacak bir niş pazar olarak kullanılmasına öncülük yapmak istiyoruz. Kadim kültürümüze ait, unutulmaya başlanmış geleneksel yemeklerimiz profesyonel yaklaşımlarla yeniden canlandırılıp, Mardin için yeni bir tanıtım ve çekim konusu haline gelecektir." dedi.
 
Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca "Tarımsal Altyapının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ele alınarak projenin desteklendiğini ifade eden MÜA Turizm Fakültesi Proje yürütücüsü Doçent Dr. Serhat Harman da proje kapsamında verilecek olan eğitimler, düzenlenecek festival ve yarışmalar ile çoğu unutulmaya yüz tutmuş, bir kısmı sadece kitaplarda kalan Mardin'e özgü geleneksel yemeklerin önemli bir kısmının profesyonel mutfağa girmesine, gastronomi turizminin geliştirilmesine ve yerel mutfağın tanınırlığının arttırılmasına katkı sağlayacağını bildirdi.
 
Artık Sıra Bizde Projesi İle Kadim Mardin Yemekleri Tanıtılacak...
Türkiye Gastronomi haritamızda tescilli yemekler ve coğrafi işaretler ile gündem oluşturan mardin mutfağında;
 
Proje kapsamında kurulacak olan iki profesyonel mutfak ile Turizm Fakültesi öğrencilerinin daha kaliteli mutfak eğitimi alacaklarına dikkat çeken Harman, Mardin'in yerel ürünlerinin kullanıldığı, çok kültürlülüğünü yansıtan yemeklere bağlı olarak değişik, gastronomik değeri yüksek ve diğer bölgelerden farklı yemekler bulunduran Mardin'in, oluşturulan bu proje ile gastronomi turizminde gastronomik değerlerinin korunması sağlanacağını aktardı.Harman, Mardin'in yeni bir çekim aracı olarak kullanılarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını anlattı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler