Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?

Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?

Ceviche ne demektir? ceviche hangi ülke mutfağına aittir? cebiche tekniği nerelerde kullanılır? perunun milli yemeği sayılabilecek bir...

Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?
 
Türk aşçı haberleri olarak araştırdık. Ceviche ne demektir? ceviche hangi ülke mutfağına aittir? Özellikle avangart mutfağı ve fine dinning mutfaklarda şeflerin en çok sorduğu soru Ceviche & cebiche pişirme tekniği nerelerde kullanılır?
 
Ceviche ilk çıkış yeri olan perunun milli yemeği sayılabilecek bir yemektir.  Peru Mutfağında Balığın veya diğer deniz ürünlerinin narenciye (ağırlıklı olarak da misket limonu) suyuyla marine edilmesi, ısıya gerek olmaksızın, sudaki asitle pişmesine dayanır. v ile b sıklıkla birbirlerinin yerine kullanılan harfler olduğu için, adi cebiche diye de geçer.
 
Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?
Uluslararasi mutfaklarda ve Modern Türk Mutfağında bir çok cesedini bulduğumuz Ceviche ‘nin tek malzemesi balık ve limon suyu değildir elbette. acı biberden taze kişnişe, yeşil soğandan sarımsağa akla gelen ve deniz ürününe yakışacak çeşitli malzemeler katılabilir. ama temeli balığın limon suyundaki asitle pişmesi, şeffaf çiğ balık halinden çıkıp mat bir görünüm almasıdır.
 
Peru’da marul, haşlanmış tatlı patates ve mısırla ve marine edildiği suyu süzülüp servis edilirken, Meksika ve Guatemala’da soğuk bir çorba gibi, kaselerde ve oldukça sulu şekilde, üzerine kıyılmış soğan ve acı biber serpilerek sunulur, yanında mısır cipsiyle birlikte. 
 
Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?
Sili’de de çorbamsı bir formdadır ama etler didik didik edildiği için görüntüsü biraz iştah kapatıcıdır, artık balıklardan yapılmış hissi verir, fazla baharat da kullanılmadığı için daha az lezzetlidir. baharatla, keskin tatlarla hiç arası olmayan Arjantin’de ise ceviche ‘nin esamisi okunmaz.
 
Latin Mutfağında En İyi Lezzetlerden Basit Bir Ceviche & Cebiche Tarifi'de Yazalım Da Tam Olsun:
 
Beyaz etli herhangi bir balıktan (levrek, dülger vs.) ince filetolar kestirin, onları da ince uzun şeritle halinde doğrayıp, fazla derin olmayan bir kaba koyun. Balıkların üzerini örtecek kadar limon suyu ekleyin. 
 
Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?
Limonun tadı biraz keskin olduğu için, dilerseniz misket limonu veya limon, misket limonu ve dilediğiniz başka narenciye sularıyla karıştırabilirsiniz. Sonuçta maksat balığı asitli bir sıvının içinde bekletmek olduğundan, nar suyu bile eklenebilir. 
 
Güzelce karıştırıp, üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletin, mümkünse arada birkaç kez karıştırın ki balık limon suyuyla iyice temas etsin. Ertesi gün yiyeceğiniz zaman dolaptan çıkarıp, suyun az bir kısmını bırakacak şekilde süzün (ne kadar limon suyu bırakacağınız damak zevkinize kalmış). 
 
Ceviche Ne Demektir? Cebiche Nasıl Yapılır?
ince doğranmış kırmızı soğan, minik minik doğranmış kırmızı veya yeşil acı biber, tuz, bolca doğranmış kişniş koyup güzelce karıştırın, hazırdır. Latin Amerikalıların pek onaylamayacağı bir şey olsa da ben bolca zencefil de ekliyorum hatta, hiç fena olmuyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler