Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Mantar Dolması

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Mantar Dolması

İşte sizlere yeni nesil Türk mutfağı yemek arşivine girecek yemeklerden biri olan mantar dolması tarifini Şef Arda Türkmen’ nin şahsına...

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden "Mantar Dolması" Nasıl Yapılır?
 
Geleneksel Türk mutfağın en iyi yemek tariflerinden mantar dolması nasıl yapılır? En lezzetli ve modern Türk mutfağı esintileri taşıyan mantar dolması yapabilmek için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere yeni nesil Türk mutfağı yemek arşivine girecek yemeklerden biri olan mantar dolması tarifini Şef Arda Türkmen’ nin şahsına has tarifi ile mutfaklarınıza getirdik.
 
Ünlü Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Mantar Dolması Nasıl Yapılır?
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Mantar Dolması
Yeni Nesil Modern Türk Mutfağında Mantar Dolması Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?
 
*     7-8 Adet Izgaralık Mantar
*     1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     100 Gram Ispanak
*     2 Diş Sarımsak
*     1 Tepeleme Yemek Kaşığı Sürülebilir Taze Peynir
*     Tuz, 
*     Karabiber
*     Toz Kırmızıbiber
*     Panko (Ekmek Kırıntısı)
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivine Giren En İyi Lezzetlerden Mantar Dolması Yapılış Tarifi:
 
Mantarların saplarını çıkarın. Mantarlarınızı mangala koyun ve sularını salana kadar pişirin.
 
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. İçerisine ince doğradığınız ıspanakları ilave edin. Ispanak hafif sönünce içerisine ince doğranmış sarımsağı ekleyin.
 
Ardından tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi ekleyip sotelemeye devam edin. Mangaldaki mantarların sularını ıspanaklı karışıma ilave edin.
 
Ispanaklar pişince karışımı bir kâseye alın, krem peyniri ekleyip iyice karıştırın.
 
Ispanaklı karışımla mantarların ortasını doldurun, üzerlerine panko serpin ve tekrar mangala alarak 10-15 dakika pişirip servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler