Maalesef Konya Mutfağı'na Yazık Oluyor..

Maalesef Konya Mutfağı'na Yazık Oluyor..

Ateşbaz-ı Veli gibi bir şaha ve yemekleriyle, menüleriyle muhteşem bir başkent mutfağına sahip Konya Mutfağı'na yazık oluyor...

Maalesef Konya Mutfağı'na Yazık Oluyor..
Nevin Halıcı
 
Konya Mutfağı'nda batırık da varmış, bizler bilememişiz. Ayrıca sacarasına fındık serpilerek, kıvrım baklavası haline gelirmiş yine bilememişiz. Kış mevsiminde Konya'nın gurmeleri asla patlıcanlı orta yemezler, yine bilememişiz.
 
Dün akşamki Master Şef Programı'nda oldukça iyi bir Konya tanıtımı yapılmasına rağmen yemekler maalesef kim tarafından hazırlandı ise bu şekilde idi. 
 
Yine, hafta içindeki Turgay Başyayla'nın programında kim hazırladıysa patlıcanlı orta, sebzeleri piştikten sonra üzerine parça halinde etler konularak servis edildi.
 
Bu yemeklerde yapımcılara yardımcı olan kişilerin uygulamaların doğruluğuna dikkat etmesi gerekli... 
 
Antep, Hatay, Afyon yaratıcı şehirler ağına girmişken ; Ateşbaz-ı Veli gibi bir şaha ve yemekleriyle, menüleriyle  muhteşem bir başkent mutfağına sahip Konya Mutfağı'na yazık oluyor.
 
Türk Aşçı Haberleri Not:
İlgili Yapıcı Eleştiri Nevin Halıcı Hocamızın Sosyal Ağından Alınmıştır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler