Düğün Aşı Nedir?

Düğün Aşı Nedir?

Şimdiki zamanda tabaklarda sunum yapılsa da, en doğal hali yufka ekmeğine dökülerek lokma lokma yenilmesidir. Hayatımızdan çıkaramadığımız lezzetli düğün pilavı...

Düğün Aşı Nedir?Düğün Aşı Nedir?
Şef Mustafa Polat
 
*   Anadolu düğünlerinin vazgeçilmez kara kazan yemeklerinden olan törensel yemeklerden etli bulgur pilavı. Hayatımızdan çıkaramadığımız lezzetli düğün pilavını, Anadoluda köy düğünlerinde mutlaka yersiniz.
 
*   Bu pilavın özelliği, mutlaka kuzu eti ve kuyruk yağı ile pişmesidir.
 
*   Köz haline getirilmiş odun yada tezek ateşine konulan Bakır kazanların içerisinde daha önceden kemikleri ile beraber doğranmış kuzu etleri sotelenir.
 
*   Daha sonra soğuk su ilave edilerek kaynatılır.. 
 
*   Etler pişmeye yakın, kuyruk yağı ile beraber yoğrulmuş bulgur ilave edilir.. kısa bir süre kaynatılır ve suyu çekmeden ocakta alınıp dinlenmeye bırakılır.. sadece tuz ilave edilir.
 
*   Şimdiki zamanda tabaklarda sunum yapılsa da, en doğal hali yufka ekmeğine dökülerek lokma lokma yenilmesidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler