Kekik Yağı...

Kekik Yağı...

Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır? Doğal bir antibiyotik olan kekik yağının özellikleri nelerdir? Nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir? Kekik Yağı Kaç Gün İçilir? Kekik Yağını Evde Nasıl Yapılır?  Doğal Antibiyotik Kekik Yağının Özellikleri Nelerdir? Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kaç Gün İçilir? Kekik Yağı Buharı Neye İyi Gelir? 
 
Kekik Yağı Ne Zaman Yapılır? Kekik Yağı Yaparken Nelere Dikkat Edilir?
 
İşte Kekik Yağının Faydaları Ve Kekik Yağı Hakkında Bilinmeyenler...
 
Kekik Yağı Nasıl Kullanılır, Neye İyi Gelir? Kekik Yağı Kaç Gün İçilir? Kekik Yağını Evde Nasıl Yapılır? Asırlardır dünyanın her yerinde kullanılan kekik, sevilen bir baharat olmasının yanı sıra sağlık için son derece faydalı olmasıyla da nam salmıştır. Şifalı bir bitki olan kekiğin beyaz ve kırmızı olmak üzere iki farklı renk çiçeğinin bulunduğu bilinmektedir. İdrar söktürücü özelliği ve kan şekerini düzenlemesi en çok bilinen özellikleri olan kekik, birçok kişi tarafından hem yemeklerde tercih edilmekte hem de kekik yağı olarak birçok farklı alanda kullanılmaktadır.
 
Kekik Yağını Evde Nasıl Yaparsınız? Doğal Antibiyotik Kekik Yağının Özellikleri Nelerdir?
 
Göz kararı ne kadar ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız o kadar kekik yapraklarını öncelikle ya robottan geçirin yada havanda ezerek parçalanmasını sağlayın. Daha sonra steril olan cam kavanozunuza kekikleri boşaltın üzerini geçene kadar sızma zeytinyağı, ya da badem yağını ekleyin.Diğer yanda bir tencerede su kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kapatın.
 
İçerisine kekikleri koyduğunuz yağlı karışımı kavanozu ile birlikte sıcak suyun içerisine oturtun.Bu işlem  yağın ısınmasını ve dolayısı ile kekiğin doğal yağlarını serbest bırakmasını sağlar.
 
Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır?
Daha sonra kavanozu sudan çıkarın ve güneş gören bir yerde 2 hafta kadar bekletin. 2 günde 1 tahta kaşıkla karıştırın. 2 hafta sonunda kekikleri bir süzgeç yardımı ile süzün ve yağı başka bir steril kavanoza dökün. Kekik yağınız hazır serin bir yerde saklayabilirsiniz. 
 
Mucizevi bir bileşen olan kekik yağının en etkili olduğu konu saçlar ve cilttir. Doğru miktarda kullanıldığı zaman birçok farklı rahatsızlığa iyi gelen kekik yağının bilinen en büyük özelliklerinden biri de doğal bir antibiyotik olmasıdır. Kekik yağı kullanımı sırasında son derece dikkat edilmesi gereken maddelerden biridir. Aşırı kullanım durumunda vücutta bazı problemlere sebep olabilir.
 
Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır?Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?
 
Pek çok sağlık sorununun tedavisine yardımcı olan kekik yağı birçok farklı alanda kullanılabilmektedir. Uyku zamanında güzelce temizlenmiş yüze bir pamuk yardımı ile uygulanan kekik yağı, doğal bir tonik etkisi yaratır ve cildinizin kimyasala maruz kalmadan derinlemesine temizlenmesini sağlar.
 
Aynı zamanda cilde uygulanan kekik yağı, siyah noktaların ve sivilcelerin giderilmesine; ciltteki kırışıklıkların azaltılmasına destek olur.
 
Kekik Yağı Kaç Gün İçilir?
 
Kekik yağı son derece güçlü bir maddedir. Tamamen saf kekik yağının tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Kekik yağını, bir su bardağı suya 1-2 damla damlatıp seyrelterek kullanmak en doğrusu olacaktır. Kekik yağının tüketimi 10 güne kadar normaldir. 10 günden fazla kekik yağı içmeden önce bir uzmana danışmanız doğru olacaktır.
 
Kekik Yağı Buharı Neye İyi Gelir?
 
Kekik yağının insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Kekik yağı buharının faydalarından bazıları ise şunlardır;
 
Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?
 
Kekik yağı eski çağlardan beri şifalı bir bitki kabul edilmektedir ve sağlığa olumlu etkilerinden faydalanılmaktadır. Kekik yağının sağlık etkileri yapısında bulunan uçucu yağlardan kaynaklanmaktadır. Kekik yağı COVID-19 ile gündemde fazlasıyla yer almaya başlamış ve satışları artmıştır. Bu durum insanlarda, kekik yağı ne işe yarar, kekik yağı faydaları nelerdir gibi konularda fazlasıyla merak uyandırmıştır.
 
Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır?
İşte Kekik Yağı Faydaları:
 
Enfeksiyonu Önler, Doğal Antibiyotiktir, Kekik yağı antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir.
 
Kekik yağının, çeşitli enfeksiyonların tedavisi veya önlenmesinde antibiyotiklere rakip olabilecek kadar güçlü bir uçucu yağ olduğu kanıtlanmıştır.
 
2011 yılında yürütülen bir araştırmada; ağız, solunum ve genitoüriner sistem enfeksiyonları olan hastalardan 120 farklı bakteri türü alınmış. Kekik yağının bu 120 bakteri türüne etkisi test edilmiş. Deney sonuçlarına göre, kekik yağı tüm klinik suşlara karşı son derece güçlü bir aktivite göstermiş. Detaylı bilgi
 
Kekik Yağı Kan Dolaşımını Artırır
 
Kekik yağı, vücudumuzdaki dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu da oksijene ihtiyaç duyan bölgelere kan akışını artırır. Bu durum kanın pıhtılaşma olasılığını düşürerek kan akışını hızlandırabilir.
 
Kekik Yağı Solunum Sorunlarını Tedavi Eder
 
Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır?
Kekik yapraklarından elde edilen kekik yağı doğal bir öksürük ilacı olarak kullanılmaktadır. Yapılan bir çalışmada, kekik ve sarmaşık yapraklarının birlikte kullanımı, öksürük ve akut bronşitin semptomlarını hafifletmeye yardımcı olmuştur. (2)Aynı zamanda burnunuz tıkalı iken kekik yağı koklamak solunum yollarını açmaktadır.
 
Kekik Yağının Cilde Faydaları
 
Kekik yağının yara ve yara izlerini iyileştirebildiği, akne görünümünü azaltabildiği ve cildi nemlendirebildiği için cilt üzerinde kullanımı çok popülerdir. Kekik yağındaki antiseptik özellikler ve antioksidan uyarıcıların, cildin daha temiz, sağlıklı ve genç görünmesini sağlayabildiği belirtilmektedir.
 
Kekik Yağı Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
 
Kekik yağının uçucu bileşenlerinden bazıları, antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bu durum, kekik yağını hem vücut içinde hem de dışında etkili kılar. Kekik yağının antioksidan özelliği de serbest radikal hasarını azaltmaya yardımcı olmaktadır.
 
Kekik Yağı Kolesterolü Düşürmeye Yardımcı Olabilir.
 
Yapılan araştırmalar, kekik yağının kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.
 
Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır?
Yapılan bir çalışmada, otuz iki katılımcıya her yemekten sonra 25 ml kekik yağı verildi. Hafif yüksek kolesterolü olan 48 kişilik bir gruba ise kolesterollerini düşürmek için diyet ve yaşam tarzı tavsiyesi verildi.
 
Çalışmadan üç ay sonra, kekik yağı verilenlerde, diyet ve yaşam tarzı tavsiyesi verilenlere göre daha düşük kötü kolesterol ve daha yüksek iyi kolesterol seviyeleri tespit edilmiştir.
 
Kekik Yağı Kaygıyı Hafifletir
 
Kekik yağı, bir aromaterapi yağıdır. Stres giderici özelliği vardır. Kekik yağı koklamak veya göğsünüze ve boynunuza biraz seyreltilmiş kekik yağı uygulamak, stres seviyenizi düşürmenize yardımcı olabilir ve daha pozitif hissetmenizi sağlayabilir. İnceleyin
 
Kekik Yağı Diş Sağlığını Destekler
 
Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile kekik yağı, ağızdaki bakterileri öldürmenin doğal bir yoludur. Bu sayede ağız ve dişlerdeki enfeksiyonları önleyebilir.
 
Kekik Yağı Ağrı Kesici Özellik Gösterir
 
Kekik yağının, ağrı kesici özelliği olduğu düşünülmektedir. Başa sürüldüğünde baş ağrısına iyi gelmektedir. Seyreltmeden kullanmayınız.
 
Yapılan bir çalışma, ağrı kesici kapasitelerini görmek için, standart ağrı kesiciler ve kekik yağı da dahil olmak üzere uçucu yağları test etmiştir.
 
Gerçek Kekik Yağı Nasıl Anlaşılır?
 
Kekik yağı nasıl kullanılır, neye iyi gelir? Kekik yağı kaç gün içilir? Evde nasıl yapılır?
Kekik yağı bir esans yağıdır. Esans yağların gerçek olduğunu anlamanın ise birkaç farklı yolu bulunmaktadır. Bu yollardan ilki kekik yağının konulduğu kaptır. Esans yağlar, damlalığa sahip kapaklı, koyu renkli kaplarda saklanmalıdır. Aldığınız kekik yağı saydam bir cam kapta ya da plastikteyse bu yağ size sıkıntı çıkabilir. Oldukça güçlü olan kekik yapı, bu tip maddeler ile reaksiyona girebilmektedir.
 
Kekik yağı almadan önce saflık değerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kekik yağının kabında yer alan etikette %100 saf uçucu yağ yazdığına emin olarak kekik yağının gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.
 
Kekik Yağı Zararları Nelerdir?
 
Kekik yağı, son derece güçlü bir uçucu yağdır. Bu sebeple dikkatli kullanılması son derece önemlidir. Vücuttaki demiri emen kekiğin fazla kullanımı demir eksikliğine yol açabilir. Bu sebeple kekik yağının tüketiminin 10 günü geçmemesi tavsiye edilmektedir.
 
Kekik yağının, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar ile birlikte kullanımı da son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. Eğer bu tip bir ilaç kullanıyorsanız, kekik yağı kullanmadan önce kesinlikle bir uzman ile konuşmanız tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda guatr ve tiroid problemleri olan kişiler ile hamile kişilerin de kekik yağını kullanmamaları tavsiye edilmektedir.
 
Kekik Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır?
 
Hamile bireylerin ve emzirme dönemindeki annelerin kekik yağı kullanması oldukça sakıncalı olabilir. Kekik yağı oldukça faydalı bir esans olmasına rağmen uzmanlar tarafından hamilelerde, bebeklerde ve çocuklarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler