Dünyaca Ünlü Bocuse D’or Ödülleri Sahiplerini Buldu..

Dünyaca Ünlü Bocuse D’or Ödülleri Sahiplerini Buldu..

Bocuse D’or yarışmasında kimler kazandı? Dünyaca ünlü yemek yarışmasında hangi ülke şefleri derece aldı? Bocuse D’or 'un kazananları kimler..

Dünyaca Ünlü Bocuse D’or Ödülleri Sahiplerini Buldu...
 
Bocuse D’or yarışmasında kimler kazandı? Dünyaca ünlü yemek yarışmasında hangi ülke şefleri derece aldı? Bocuse D’or 'un kazananları kimler? Uluslararası gastronomide en ünlü yarışmalardan olan Bocuse D’or katılan şefler kimlerdir?
 
Gastronomi sektörünün en büyük buluşmalarından biri olarak nitelendirilen ve üstün kalite anlayışı ile tüm dünyada fark yaratan Sirha Lyon, otel, restoran ve kafe sektörünün önemli oyuncularını, profesyonellerle bir araya getirdi. 
 
24-25 Eylül’de fuar ve festivallerden Sirha Lyon fuarı sırasında gerçekleştirilen Coupe du Monde de la Pâtisserie’de kazananlar sırasıyla İtalya, Japonya ve Fransa ekipleri olurken, 26 – 27 Eylül’de gerçekleştirilen Bocuse d'Or’u ise Fransız Davy Tissot kazandı. Danimarkalı Ronni Mortensen ikinci, Norveçli Christian Andre Pettersen de üçüncü oldu.
 
Tüm dünyada şefler olimpiyatı olarak bilinen Bocuse d’Or’ da takımlar, bu yıl finalde ilk kez "takeaway - paket servis" teması ile çalıştılar. Yarışmada, içlerinde kendi menüleri de bulunan ve restoranlarında servis edilebilecekleri 14 yemek kutusu tasarlanırken, çevre bilinciyle hazırlanan menülerde bitkisel bazlı maddelerden üretilmiş, yeniden kullanılabilir ve çıkarıp takılabilen kapakları olan kendi tasarımları olan kutular kullanıldı. 
 
Ayrıca yarışmadaki bir diğer yenilik de, takımların başlangıç, ana yemek ve tatlı olarak üç farklı kategoride yemekler hazırlamaları ve jürinin bu menüyü yarışmacıların sundukları kutulardan tatmaları oldu.
 
Pastacılık dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Dünya Pastacılık Kupası, Coupe du Monde de la Pâtisserie’de ise takımlar kesintisiz 10 saat süren finalde; çikolatalı, donmuş tatlılar, à la carte tatlılar ve biri çikolata biri şekerden yapılan iki ayrı heykel hazırladılar.
 
Coupe du Monde de la Pâtisserie (Dünya Pastacılık Kupası) ilk olarak 1989 yılında Gabriel Paillasson tarafından başlatılmış ve pastacılık alanında tüm dünyada en prestijli etkinlik olarak kabul edilirken, Şefler Olimpiyatı olarak nitelenen Bocuse d‘Or ise 1987 yılında dünyanın en büyük şefleri arasında gösterilen, gastronomi dünyasının efsanevi Fransız şefi Paul Bocuse tarafından hayata geçirildi.
 
Fransa’nın Lyon kentinde gerçekleştirilen büyük finalde takımlar ülkelerini temsil ederek sıra dışı tabaklara imza attı. Yaratıcılık, sunum ve lezzeti başarıyla bir araya getiren Fransa birinciliği elde ederken Silver Bocuse’un sahibi Danimarka oldu. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Norveç ise, Bronze Bocuse’a layık görüldü.
 
Pandemi koşullarında artan paket servis talebi de yarışmaya uyarlandı. 22 ülkenin takımları domates ve dana eti kullanarak yaratıcı paket servis menüleri oluşturmak için tüm yaratıcılıklarını kullandı. En yaratıcı ve lezzetli paket servis menüsünü oluşturan İsveç, Take Away Theme ödülünü kazandı. Bu yıl ayrıca ilk kez Bocuse d’Or Sosyal Bağlılık Ödülü de verildi. Zorlu çalışma koşullarına rağmen yeni dayanışma modelleri geliştirebilen şeflere verilen bu ödül Kolombiya’nın oldu. 
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Yarışma boyunca sahne arkasında çalışarak takımına destek veren şeflere verilen The Best Commis ödülünÜ ise, İsviçre kazandı. Take Away Theme ödülünün kazananı İsveç. Norveç, Bronze Bocuse’u kazandı. The Best Commis ödülü İsviçre’ye verildi. Bu yıl ilk kez verilen Social Commitment ödülü Kolombiya’nın oldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler