Afrika Menekşesi Nedir?

Afrika Menekşesi Nedir?

Afrika menekşesi saksı değişimi ne zaman? Afrika menekşesi hangi ortamı sever? Afrika menekşesi suyu sever mi? Menekşe çiçeği hangi ayda ekilir? Solan menekşe nasıl Canlandirilir?

Afrika Menekşesi Nedir?
 
Afrika menekşesi hangi ortamı sever?
Afrika menekşesi aydınlık sever ama direkt güneş ışığında yaprakları yanabilir. Perde arkasından süzülen ışık daha uygundur. Cam önüne perdenin arkasına yerleştirebilirsiniz. Evin ortasında yer alırsa da yeterli güneş alamayacağı için büyüyemez.
 
Afrika menekşesi saksı değişimi ne zaman?
Afrika menekşeleri bulundukları saksılarda uzun süre yaşayabilir. Saksı değişimi genellikle ilkbahar aylarında yapılır.
 
Afrika menekşesi suyu sever mi?
Menekşeler için en uygun sulama zamanı toprağın tam olarak kuruduğu zamandır. Afrika menekşesi klorsuz su sever. Suyun çok soğuk ya da sıcak olmaması gerekir. Saksı altlığında biriken fazla su toprak tarafından emilmemesi için dökülmelidir.
 
Menekşe çiçeği hangi ayda ekilir?
Menekşe tohumları menekşenin cinsine göre değişik zamanlarda ekilebilmektedir. En çok tercih edilen hercai menekşe tohumlarını ilkbahar dan başlayarak yaz ayarına kadar ekebilirsiniz. Diğer sevilen bir menekşe türü olan Afrika menekşe tohumu için uygun zaman ise sonbaharın başlangıcı olmalıdır.
 
Solan menekşe nasıl Canlandirilir?
Solan menekşeyi kurtarabilmek için öncelikle sağlıklı bir sulama rutini oluşturmanız gerekli. Bitkiye nem sağlamak için az miktarda suyu saksı tabağında bırakabilirsiniz. Yeniden sulamadan önce köklerin etrafındaki toprağın tamamen kurumasına izin vermek çiçek açmaya teşvik eder.
 
Afrika menekşesi çelik kaç günde Köklenir?
Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.
 
Menekşe Işık sever mi?
Çünkü menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalıdır. Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir.
 
Menekşe yabani bir bitki midir?
Menekşe, menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı. 400 ile 500 arası türü bulunmaktadır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmekle beraber en çok kuzey yarımkürede yetişir.
 
Afrika menekşesi ( Saintpaulia ionantha), anavatanı Tanzanya (Afrika’nın Hint Okyanusu’na bakan kıyıları) olan, yıl boyu çiçek açabildiği ve kolay üretilebildiği için çok sevilen bir tropik iklim süs bitkisi.
 
Afrika menekşeleri doğal ortamlarında yüksek ağaçların gölgeli eteklerinde ya da kuytuda kalan kaya diplerinde yetişiyorlar. Doğrudan güneş, aşırı sıcak ve kuru havayı sevmeyen bu bitkiye “Afrika menekşesi” denmesinin nedeni gerçek menekşe (Violaceae) türlerine az çok benzetilmesi. “Saintpaulia” adını ise onu 1892’de Afrika’da keşfeden ve Almanya’da amatör bir botanikçi olan babasına yollayan Baron Walter von Saint Paul-Illaire’den almış.
 
Bugün 9 türü, 8 alt türü ve 2 de çeşidi bulunan Afrika menekşesi türleri “Saintpaulia ionantha” adı altında toplanmış durumda. Bu türlerden bazıları orman arazilerinin tarıma açılması sonucu doğal ortamlarında yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.
 
Genellikle iç mekanda saksı bitkisi olarak yetiştirilse de sıcak iklimlerde dış mekan bitkisi olarak kullanıldığı da görülüyor. Beyaz, mavi, pembe ya da mor çiçekler açan Afrika menekşesinin girmediği ev yoktur belki de. Eminim çiçeklerle konuşmayı seven kişilerin en fazla sohbet ettiği çiçekler de bunlardır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler