Waitrose Ne Demek?

Waitrose Ne Demek?

Uluslararası gastronomi haberlerinde ve gastronomi turizmi haberlerinde de sıkça rastladığımız Waitrose; 1904 yılında Wallace Waite, Arthur Rose ve David Taylor tarafından kurulan Waitr

Waitrose Ne Demek?
 
Waitrose ve Ortakları (vakti zamanında Waitrose), Britanya'nın çalışanlara ait en büyük perakendecisi olan ve bakkaliye ürünleri satan bir İngiliz süpermarket markasıdır. John Lewis Ortaklığı. Merkez ofisleri Bracknell ve Victoria, İngiltere. Waitrose & Partners, Birleşik Krallık'ta 335 mağazaya sahiptir. 65 "küçük Waitrose" marketi ve pazarın% 5,1'lik payı ile İngiltere'deki en büyük sekizinci market perakendecisi. 
 
Ayrıca 52 ülkeye ürün ihraç ediyorlar ve Orta Doğu.
 
Genellikle "Waitrose" olarak anılan Waitrose & Partners, tarafından Telgraf ve Gardiyan eski genel müdür olmasına rağmen "lüks" bir üne sahip olarak Mark Fiyatı fiyatları rakibin fiyatları ile karşılaştırıldığında durumun böyle olmadığını öne sürdü Tesco.
 
Şirketin bir kraliyet emri yiyecek, şarap ve alkollü içkiler tedarik etmek kraliçe ikinci Elizabeth ve 1 Ocak 2011 itibariyle Prens Charles.
 
Uluslararası gastronomi haberlerinde ve gastronomi turizmi haberlerinde de sıkça rastladığımız Waitrose; 
 
1904 yılında Wallace Waite, Arthur Rose ve David Taylor tarafından kurulan Waitrose & Partners, küçük bir market olan Waite, Rose & Taylor olarak başladı. Harekete geçmek, Batı Londra. 1908'de, David Taylor işletmeden ayrıldıktan iki yıl sonra, diğer kurucuların isimlerinden "Waitrose" adı kabul edildi. 1937'de, on mağaza ve 160 çalışandan oluşan şirket, John Lewis Ortaklığı tarafından devralındı.
 
1944'te ortaklık Güney'i satın aldı Essex zincirinde 12 dükkan bulunan market işletmesi Schofield ve Martin. Schofield ve Martin'in Southend High Street mağazası, 1951'de Waitrose tarafından işletilen ilk mağaza oldu. Schofield ve Martin adı, dükkanların Waitrose'un yeniden markalaştığı 1960'lara kadar kullanıldı.
 
1955 yılında, zincir ilk Waitrose süpermarketini Streatham, Londra ve 1960'larda Londra ve Güney Doğu İngiltere genelinde genişlemeye devam etti. 1970'lerde Waitrose, Hampshire, Bedfordshire, Essex ve Cambridgeshire. 16 Haziran 2016'da mağazanın en güneydeki şubesi Truro, Cornwall.
 
1981'de, sayaç hizmeti taze et, balık ve peynir için piyasaya sürüldü ve 1983'te Waitrose satış yapan ilk büyük süpermarket zinciri oldu organik yiyecek.
 
Türkiye mutfak haberlerinde de karşılaştığımız Waitrose, 2000 yılından beri mağazaların satın alınması da dahil olmak üzere genişlemesine devam etti. Somerfield, Mormonlar, Woolworths, Kooperatif Grubu ve Sandpiper CI, zincirin ilk kez kuzey İngiltere ve İskoçya'ya taşındığını gösteren bir hareket.
 
2009 yılında firma ile bir anlaşma imzaladı İttifak Botları Bu, Boots'un Waitrose mağazalarında ve Boots mağazalarında markalı eczanelerin Waitrose gıda ürünleri satmasına izin verdi. Şirketler arasındaki ortaklık 2012'de sona erdi ve başarısız sayıldı, bu da Boots'un Waitrose ürünlerini İrlandalı perakendecinin ürünleriyle değiştirmesine yol açtı. 
 
2011 yılının Ekim ayında, Waitrose, Waitrose.com Online Teslimat Hizmetinin bir parçası olarak Batı Londra'da bir Gerçekleştirme Merkezi açtı. Bu, Waitrose'un Londra'daki müşterilere, Waitrose ile ticari anlaşması nedeniyle daha önce kısıtlanmış olan bir çevrimiçi hizmet sunmasına izin verdi.
 
Ağustos 2016'da Waitrose, Birleşik Krallık'ta 350 mağazaya sahipti ve İngiltere'nin ilk nakitsiz mağazasını şirketin merkezinde açtı. Gökyüzü Little Waitrose markası altında.
 
On yılın sonunda karlılık sorunları, John Lewis'in 2018'de beş Waitrose mağazasının kapatıldığını ve 2019'da diğer beş Waitrose mağazasının diğer perakendecilere satıldığını duyurmasıyla sonuçlandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler