Şef Hilal H. Sırmalı; Anadolu Lezzetlerini Yaşatıyoruz...

Şef Hilal H. Sırmalı; Anadolu Lezzetlerini Yaşatıyoruz...

2010 yılında MSA’nın Chef & Owner programıyla profesyonel aşçılık ve işletmecilik eğitiminin ardından birçok kanalda çalışmış bir isim. Son 10 yıldır Slowfood gönüllüsü olarak..

İncir Kayaköy; İlhamını Anadolu’nun gizli kalmış lezzetlerinden alıyor...İncir Kayaköy; İlhamını Anadolu’nun gizli kalmış lezzetlerinden alıyor...
Röportaj: Gülçin Acar
 
Tarihi M.Ö üç binli yıllara kadar dayanan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Kayaköy’ün mistik aurasında, Anadolu’dan lezzetleri özel dokunuşlarla sunan bir lezzet durağı, İncir Kayaköy…
 
Bu sene itibariyle 15 günde bir değişen tadım menüleriyle konuklarını ağırlayan mekanda taze ve mevsiminde ürünler başrolde.
 
Mevsiminde ürünlerin ve yerel lezzetlerin başrolde olduğu İncir Kayaköy, yaklaşık dört yıldır hizmet veren bir şef restoranı. Nisan ve Kasım ayları arasında sadece akşam yemeği servisi veren İncir Kayaköy’de hizmet 18:30’da başlıyor. 
 
12 masası bulunan butik işletme rezervasyonla çalışıyor. 12 yaş altı çocuk kabul etmeyen mekanda ayrıca Pazartesi günleri kapalı.
 
Eşiyle birlikte İncir Kayaköy’ü işleten aynı zamanda mekanın şefi olan Türk mutfağı şeflerinden Hilal Hatip Sırmalı, İncir Kayaköy’ün felsefesini şöyle anlatıyor: “Anadolu toprakları inanılmaz bir gastronomik mirasa sahip; ancak bu miras, maalesef restoran menülerine yansımıyor. 
 
İncir Kayaköy; İlhamını Anadolu’nun gizli kalmış lezzetlerinden alıyor...Bu fikir çerçevesinde, Anadolu’nun farklı, menülerde görmeye alışık olmadığımız tariflerini menümüze taşıyabileceğimiz bir işletme kurmamız gerektiğine inançla, İncir Kayaköy’ü kurduk.”
 
Türkiye gastronomi haberleri ve gastronomi turizmi etkinliklerinde de bahsedildiği gibi, Anadolu’nun yerel lezzetlerini vurguluyor...
 
Şef Hilal Hatip Sırmalı, 2010 yılında MSA’nın Chef & Owner programıyla profesyonel aşçılık ve işletmecilik eğitiminin ardından birçok kanalda çalışmış bir isim. Son 10 yıldır Slowfood gönüllüsü olarak da pek çok projede yer alıyor. Konseptiyle özel bir deneyim yaşatan İncir, konuklarına bulunduğu lokasyonla da otantik bir his vadediyor. 
 
Sırmalı, lokasyona karar verme süreçlerini şöyle anlatıyor: “Aslında Kayaköy bizi tercih etti dersek, daha doğru olur. Datça ve Marmaris bölgesinde kuracağımız işletmeye yer ararken, bir dostumuz bize Kayaköy’ü önerdi.
 
Kayaköy’ün doğasından ve tarihinden çok etkilendik. Başka yere benzemeyen, çok da tarif edemediğim, değişik duygular barındırıyor. Anadolu’nun yerel lezzetlerini vurgulamak isteyen bir işletme olarak, doğru yerde olduğumuzu hissettik.”
 
Günlük temin edilen malzemelerle taze servis
 
Şef Hilal H. Sırmalı; Anadolu Lezzetlerini Yaşatıyoruz...Salata, soğuk ve sıcak mezeler, ana yemek ve tatlıdan oluşan tadım menüsüyle hizmet sunan İncir Kayaköy, bu menüye mevsimsel olarak güncelliyor.
 
Sonbahar döneminde deniz ürünleri ağırlıklı bir menüyle hizmet sunacak olan restoranda geçtiğimiz yıl balkabağının çıktığı dönemlerde Ege Bölgesi’den Sinkonta ve Antakya’dan kireçte hazırlanan çıtır kabak tatlısı vardı. Bahar aylarında ise bitkiler çiçeklenmeden toplanan yörenin otları menüde ön plana çıkıyor. 
 
Ayrıca yerel tariflere küçük dokunuşlar ekleyerek yeni lezzetler sunan İncir’de geçtiğimiz yaz sezonunda enginar tatlısı, viski soslu kuzu tandır, rezeneli karides, vişneyle hazırlanan zeytinyağlı bamya, Edirne tava ciğeri, mutancana, Bodrum peksimet salatası, topik, rakılı fava gibi lezzetler bulunuyordu. Yemeklere Muğla’nın yerel, kraft bira seçkisi, farklı rakı alternatifleri ve çoğunluğu yerel üzümlerden oluşan şarap seçkileri eşlik ediyor.
 
Şef Hilal H. Sırmalı; Anadolu Lezzetlerini Yaşatıyoruz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler