Bu Lezzete Bayılacaksınız

Bu Lezzete Bayılacaksınız

Murtağa nedir? Murtağa hangi yöresel mutfağımıza aittir? Ev de Murtağa yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Nefis kahvaltı sofralarının baş tacı Murtağa nasıl yapılır? Evde Murtağa yapmanın püf..

Bu Lezzete Bayılacaksınız...
 
Murtağa nedir? Murtağa hangi yöresel mutfağımıza aittir? Ev de Murtağa yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Nefis kahvaltı sofralarının baş tacı Murtağa nasıl yapılır? Evde Murtağa yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Murtağa 'nın özellikleri nedir? Yöresel mutfaklarımızda en iyi lezzetlerden Murtağa hakkında en çok sorulan sorular nelerdir?
 
Basit malzemelerle hızlıca yapabileceğiniz murtağa tarifi, tadına doyum olmayan enfes bir lezzet. Peki, murtağa nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve kolay yapılışı ile murtağa tarifi, Murtağa hazırlanışı, Murtağa için gerekli malzemeler, Murtağa yapılışı ve Murtağa püf noktası...
 
Hem doyurucu hem de lezzet olan murtağa tarifi, günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, murtağa nasıl yapılır? Murtağa tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
 
Nefis Yöresel Kahvaltı Lezzeti Murtağa (Murtuğa) Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Murtağa İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     100 Gr Tereyağı
*     2 Çay Bardağı Un
*     2 Yumurta
*     2 Tutam Tuz
 
En Eski Lezzetlerden Murtağa Yapılış Tarifi...
 
Tereyağını tavaya alarak eritin. Unu ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Tuzu ilave edin.
 
Yumurtayı bir kaseye kırıp hafif çırptıktan sonra tavaya ekleyin. Hızlıca karıştırın ve ocaktan alarak sıcak servis yapın.
 
Van Kahvaltısı murtuğa nedir?
 
Van kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti, murtuğa. Onun için un ve tereyağının, yumurtayla enfes buluşması diyebiliriz. Bu çok lezzetli ve oldukça kolay hazırlanan yöresel kahvaltılığı denemek isterseniz, murtuğa tarifimiz hemen aşağıda… Arzu ederseniz yemeden önce üzerine bal ve ceviz de serpebilirsiniz.
 
Murtuğa nasıl yenir?
 
Murtuğa yapımında dilerseniz tereyağı kullanabilirsiniz. Unu kokusu çıkıp rengi pembeleşinceye kadar kavurmalısınız. Üzerine bal veya pekmez ilave ederek afiyetle yiyebilirsiniz.
 
Murtuğa Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Mümkünse bakır yoksa teflon bir tavada tereyağını bir tavada eritin.
İçine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurun.
Yumurtaları tuzla birlikte ayrı bir kasede çırpın ve tavadaki unlu terayağına ilave edin. Hafifçe karıştırın ve güzelce pişirin.
Sıcak sıcak servis edin.
 
Kavut murtuğa nedir?
 
Kavut, kavrulmuş buğdayın dövülerek un haline getirildikten sonra kızgın tavada tereyağı ile buluşmasıyla ortaya çıkan unutulmaya yüz tutmuş, Doğu Anadolu bölgesine ait leziz bir tatlıdır. Doğu Anadolu'da başta Van'da olmak üzere tüm bölgede yaygın olarak yapılmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler