Kebabı'da Yazdırlar; 3D Yazıcı İle Kebap Ürettiler !!!

Kebabı'da Yazdırlar; 3D Yazıcı İle Kebap Ürettiler !!!

Geleneksel Türk mutfağının en meşhur kebab tariflerinden olan adana kebabını 3d yazıcıda ürettiler. Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Michelin yıldızlı şef Pierre..

Kebabı'da Yazdırlar; 3D Yazıcı İle Kebap Ürettiler !!!
 
Teknoloji ve gastronomiyi bir araya getiren İsrailli şirket, üç boyutlu yazıcılarda tamamen bitkisel dana ve kuzu eti ürettiklerini açıkladı. Tadı ve dokusu bakımından gerçek ete çok yakın üretilen 3D etler, çoğunlukla sosis, hamburger köftesi ve kebap şeklinde tüketiliyor.
 
Türk aşçı haberleri olarak haber kaynağımızdan edindiğimiz bilgiye göre;
 
Bu da olurum demeyin! Geleneksel Türk mutfağının en meşhur kebab tariflerinden olan adana kebabını 3d yazıcıda ürettiler...
 
Kebabı'da Yazdırlar; 3D Yazıcı İle Kebap Ürettiler !!!
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Michelin yıldızlı şef Pierre White, ürettikleri kebab hakkında eti yediğinde aklının yerinden çıktığını söyledi
 
Teknoloji ve gastronomiyi bir araya getiren Redefine Meat isimli şirket, üç boyutlu yazıcıdan bitki bazlı dana ve kuzu eti muadili üretmeyi başardı.
 
İsrail merkezli Redefine Meat isimli şirket üç boyutlu yazıcıdan dana ve kuzu etine benzeyen bitki bazlı ürünler ürettiklerini duyurdu.
 
Kebabı'da Yazdırlar; 3D Yazıcı İle Kebap Ürettiler !!!
Şirket Michelin yıldızlı restoranların menülerine de girdiklerini açıklarken, kıyma, sosis, burger köftesi ve hatta kuzu kebabı gibi ürünlerin de üretildiğini duyurdu. 
 
Ürünlerin Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda ve İsrail’de satışa çıktığı ve Avrupa genelinde daha farklı ülkelerde de yayılmayı planladıklarını duyurdu.
 
Kırmızı etin tadına ve dokusuna yakın ürünler geliştirmeyi başardıklarını açıklayan şirketin CEO’su Eschchar Ben-Shitrit, "Son haftalarda COP26 İklim Zirvesi’nde ormanların yok edilmesine karşı bir duruş oluştu. Bu sorunun en önemli sebebi kırmızı et tüketiminin artması" dedi.
 
Kebabı'da Yazdırlar; 3D Yazıcı İle Kebap Ürettiler !!!
3 Michelin yıldızını en genç alan şeflerden biri olan Marco Pierre White, "Redefine Meat’i yediğimde aklım yerinden çıktı. İnsanlar daha az et yemeli ama açıkçası bugüne kadar bitki bazlı et ürünleri kalite ve çeşitlilik açısından kötüydü" yorumunu yaptı.
 
Parça et üretmeyi başaran şirket bu sayede ürünlerinin dana etine en çok benzeyen tür olduğunu duyurdu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler