Kavun Çeşitleri Nelerdir? Kavunun Özellikleri Nelerdir?

Kavun Çeşitleri Nelerdir? Kavunun Özellikleri Nelerdir?

Türkiyede bulunan Kavun çeşitleri nelerdir? Avrupada bulunan kavunların özellikleri nelerdir? Kavun nerelerde kullanılır? İyi kavun nasıl seçilir? Kavunun faydaları nelerdir?

Kavun Çeşitleri Nelerdir? Kavunun Özellikleri Nelerdir?
 
Türkiyede bulunan Kavun çeşitleri nelerdir? Avrupada bulunan kavunların özellikleri nelerdir? Kavun nerelerde kullanılır? İyi kavun nasıl seçilir? Kavunun faydaları nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri olarak kavunu araştırdık....
 
Kavun, kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir. Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir. Bir yıllık otsu bir bitkidir. Sürüngen gövdesi metrelerce uzayabilir. Yaprakları yürek biçiminde iridir.
 
Kavun (Cucumis melo), kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir. Olgunlaşmamış hali de meyve olarak tüketilir ve bu haldeki meyvesine kelek denir. Bir yıllık otsu bir bitkidir. Sürüngen gövdesi metrelerce uzayabilir. Yaprakları yürek biçiminde iridir. Bir eşeyli ve bir evcikli çiçekleri yaprakların koltuk altından çıkar. 
 
Türüne ve çeşidine göre kalın kabuklu iri meyvesinin içi etli, sulu ve bol çekirdeklidir. Anayurdu, Orta Asya, İran ve Anadolu'dur. Türkiye'de yetişen başlıca türleri Topatan, Hasanbey, Van kavunu, Türk aşçı haberleri Altınbaş Kızılırmak, Ankara kavunu, Kırkağaç (Manisa) kavunu olmakla birlikte pek çok yerli ve yabancı hibrit çeşitleri de bulunmaktadır.
 
Kavun, bir çok ekili çeşit haline getirilmiş bir Cucumis türüdür. Meyve bir pepo'dur. Eti, ya misk aromalı veya aromasız, tatlı veya yumuşaktır ve kabuğu (şeker kavunu gibi) pürüzsüz, nervürlü (kavun gibi), buruşuk (örneğin casaba kavun gibi) veya ağlı (kokulu kavun gibi) olabilir.
 
Kavunların kökeni bilinmemektedir. Araştırmalar, Antik Dünya'nın kervan yollarında ticareti yapılan mallar arasında tohumların ve [anaçların] olduğunu ortaya çıkardı. Bazı botanikçiler, kavunların Levant ve Mısır'a özgü olduğunu düşünürken, diğerleri kökenlerini İran, Hindistan veya Orta Asya'ya yerleştirir. Yine de diğerleri Afrika kökenlidir ve modern zamanlarda bazı Afrika ülkelerinde yabani kavunlar bulunabilir.
 
Bilimsel adı: Cucumis melo
Üst sınıf: Cucumis
Takson Basamağı: Tür
Besin Değerleri
 
Kvunda bulunan besin değerleri nelerdir?
 
Porsiyon Miktarı- 100 g: 
pH değeri 7,0'dır
Kalori (kcal) 33
Toplam yağ 0,2 g
Doymuş Yağ 0,1 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 16 mg
Potasyum 267 mg
Karbonhidrat 8 g
Diyet Lifi 0,9 g
Şeker 8 g
Protein 0,8 g
 
Kavunlar ve Kavun Çeşitleri...
 
Kavun çeşitleri nelerdir diye araştırıldığında Kabakgiller ailesinden  iri bir meyve olan kavun, yaz aylarının ferahlatıcı ve vazgeçilmez lezzetidir. Kavun bitkisi Orta Asya’ya özgüdür ve pek çok çeşidi Türk aşçı haberleri dünya çapında sıcak bölgelerde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Kavunların çoğu tatlıdır ve taze olarak yenir, ancak bazı çeşitler konserve veya turşu haline getirilebilir.
 
Kavun ılık ve sıcak iklim bitkisidir. Güneşli, sıcak iklim severler ve nemli toprak isterler. Nemli toprak istemelerine rağmen mantar hastalıklarına karşı dayanıksızdırlar. Mantar hastalığına yakalananlarda tat farkları oluşur. Uygun koşullarda yetişenlerin hoş bir kokusu ve tadı olur.
 
Kavun soğuktan kolayca etkilenir. Yetişme sürecinde dondan korunması gerekir. Don tehlikesi geçtikten sonra ilkbaharda tohum ekimi yapılırsa çimlenmesi kolay olur. Hasadı ise sonbahar soğukları başlanmadan bitmelidir.
 
Kavunlar, yumuşak tüylü sapları ve kıvrık dalları olan, dona duyarlı, yıllık meyvelerdir. Geniş yuvarlak ile loblu yapraklar ve yaklaşık 2,5 cm çapında sarı tek cinsiyetli çiçekler taşırlar. Genellikle 1-4 kg ağırlığındadırlar. Kavunlar tatlı meyvemsi bir koku yaydığında olgunlaşırlar. Bazı kavunlar daha geç olgunlaşır. Bunlara kış kavunları denir. Kış kavunları daha yumuşak olurlar, ancak pek tatlı olmazlar.
 
Türkiye’de yetiştirilen başlıca ka­vun çeşitleri topatan, Van kavunu (kantalup), Hasanbey ve altınbaş kavun­larıdır.
 
Kavun Çeşitleri Nelerdir?
 
Kavun Çeşitlerinden "Hasanbey Kavunu"
 
Hasanbey kavununun orta büyüklükteki meyveleri yuvarlak, Türk aşçı haberleri sap kısımları hafif sivricedir. Kabuğu yeşildir. Üzeri kırışık ve kalındır. Meyve kısmı beyaz renklidir. Meyve kısmı turuncu olanları da vardır. Tatlı ve sulu bir çeşittir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Kırkağaç (Altınbaş) Kavunu"
 
Meyvesi yuvarlak olan Kırkağaç kavunu adını yetiştirildiği yerden alır. Oval ve uzun çeşitleri de vardır. Kabuğu sarıdır. Üreri yeşil benekli, kırışık ve kalındır. Meyve kısmı beyazdır. Tatlı ve suludur.
 
Kavun Çeşitlerinden "Yuva Kavunu"
 
Yuvarlak bir kavun çeşidi olan Yuva, koyu yeşil renklidir. Yenen kısmı kalındır. Kabukları incedir. Serin yerde tutulursa uzun süre taze saklanabilir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Van (Kantalup) Kavunu"
 
Kabuğu ağsı yapıdadır. Meyveleri yuvarlaktır. Şeklen alt ve üstten basıktır. Dilimli bir yapıdadır. En çok tüketilen kavun çeşididir. Meyvesi turuncudan sarıya dönüktür. Meyvesi yumuşak, sulu ve tatlıdır. Olgun halinin aroması güzel kokuludur.
 
Kavun Çeşitlerinden "Topatan Kavunu"
 
Trakya ve İstanbul bölgesinde yetiştirilir. İnce ve sarı kabukludur. Dayanıksız ver erkenci bir çeşittir. Uzun oval şeklide, 2-3 kilogram ağırlığındadır. Kabuğu sarıdır. Meyve rengi beyazdır.  Türk aşçı haberleri Tatlıdır ve güzel kokuludur.
 
Kavun Çeşitlerinden "Mollaköy Kavunu"
 
Kavun çeşitleri arasında yer alan Mollköy kavununun uzun oval şekilli meyvelerinin kabuk rengi sarımtırak kurşuni ve üzeri hafif çitilidir. Et rengi yeşil, tatlı ve kokuludur. İnce kabukludur.
 
Kavun Çeşitlerinden "Honeydew Kavunu"
 
Yaklaşık 20 santim uzunluğunda, oval yapılıdır. Kabuk rengi başlangıçta yeşilimsi beyaz renkte iken daha sonra kremsi sarı renge döner. Meyvesi kalın, etlidir ve açık yeşil renktedir. Sulu ve tatlı bir çeşittir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Casaba Kavunu"
 
Meyve kabuğu düz yapıdadır. Rengi değişkendir.  Uzunlamasına derin girintilere sahip bir çeşittir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Galia Kavunu"
 
Avrupa’da en yaygın kavun çeşididir. Kabuğu sarımsı, açık yeşil renktedir. Meyve eti yeşil renktedir. Tatlıdır.
 
Kavun Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
 
Taze kavun güzel kokar.
Hoş kokulu kavunu gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Türk aşçı haberleri Olgunlaşmış kavunların sapı kolayca kopar. Kavunun sapını kontrol edin. Yeterince olgunlaşmışsa kolayca kopacaktır.
 
Kavunu elinizle inceleyin. Yumuşak ya da içe göçük kısımları olan kavunları almayın.
 
Kavun ağır olmalıdır. Elinize aldığınızda kavun boyutuna göre ağır geliyorsa yeterince olgunlaşmış demektir. O kavunu alabilirsiniz.
 
Kavunun Faydaları Nelerdir, nelere iyi gelir?
 
Kavun içeriğindeki C vitamini dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirir. Büyük kısmı su olduğu için kalori sorunu olmaksızın diyet menülerine eklenebilir. Sağlıklı beslenme seçenekleri içerisinde yer alır. Yaz aylarında öğle öğünü olarak değerlendirilebilir. Ayrıca lif oranı yüksek bir meyvedir.
 
Kavun, Asya'dan bize gelen popüler bir kültürdür. Rusya'da yaygın olarak yayıldı ve şimdi ülkemizde başarıyla yetiştiriliyor. Bu nedenle, ilkbaharın başlamasıyla birlikte yaz sakinleri ekim için çeşitler seçmeye başlar. Hangi kavun çeşitlerinin ve çeşitlerinin yaygın olduğunu, bunların yetiştirme alanına bağlı olarak nasıl yetiştirileceğini ve ayrıca yetiştirilen mahsulün nasıl korunacağını düşünün.
 
Kavun çeşitlerinin sınıflandırılması
 
Olgunlaşma dönemine göre Bu kültürün çeşitleri erken, orta ve geç olgunlaşmaya ayrılır.... İşte fotoğraflar ve çeşitli isimlerle her kavun türünün örnekleri.
 
Kavun çeşitleri ve çeşitleri nelerdir
 
Kavun Çeşitlerinden "Sybarite'nin rüyası Kavunu" özellikleri nelerdir, tadı nasıldır?
 
Kavun Rüyası sybariti nadir bir Kore çeşidi olarak kabul edilir... Meyvenin küçük zümrüt çizgili sıra dışı yeşilimsi bir rengi vardır. Meyve eti beyaz, gevrek ve bal aromalı. Meyve ağırlığı - 300 ila 700 g.
 
Kavun Çeşitlerinden "Kumdan tepe Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Kavun Kumul - iyi taşınan türler... Meyveler koyu sarı, Türk aşçı haberleri net desenli, ovaldir. Meyve eti sert, açık kremsi, hafif taneciklidir. Ağırlık - 1.5-2.5 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Raymond F1 Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Kavun Raymond f1 - ananas tipi melez... Meyveler dikdörtgen, koyu sarı-sarı renkli, bir ağ ile noktalı. Meyve eti kremsi sarı, tatlıdır. Meyve ağırlığı - 4-5 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden Kavun "Raymond F1" özellikleri nelerdir?
 
Kavun Çeşitlerinden "Japon güreşi"
 
İddiasız, hastalıklara karşı oldukça dirençli... Kabuk zengin sarı, yoğundur. Meyve eti açık yeşil renkli, aromatik ve tatlıdır. Ağırlık - 2 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "kül kedisi Kavunu"
 
Çeşitlilik iddiasız, yüksek verimli, ultra erken olgunlaşıyor... Meyveler uzun küresel, sarı kabuklu beyaz ağlıdır. Meyve eti beyaz veya yeşilimsi damarlıdır, şekerli değil sulu ve aromalıdır. Ağırlık - 1.5-2.5 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Creed F1 Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Fransız yüksek verimli hibrit... Deri, derin bir ağ ile donuk sarıdır. Meyve eti sütlü, aromatiktir. Meyve ağırlığı - 2-2,5 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Dakaro Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Oval şekilli ananas tipi hibrit... Kabuk, örümcek ağı desenleriyle kaplı parlak sarıdır. Kağıt hamuru yağlı. Ağırlık - 3-5 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Sezon ortası Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Sezon ortası çeşitleri 80-90 günde olgunlaşır... Daha sıcak ve güneşli havalarda olgunlaşma 70-80 güne indirilebilir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Altay Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Çeşitlilik Ural, Batı Sibirya, Doğu Sibirya bölgelerine Türk aşçı haberleri yöneliktir.yanı sıra diğer soğuk yerler. Meyve, yüzeyinde küçük bir örümcek ağı ile altın renkli bir kabukla elips şeklindedir. Et rengi kremsi veya beyazdır, bazen balkabağı aromasına sahiptir. Ağırlık - 1.5-2 kg. Bahçıvanlara göre, Altay kavunun düşük bir kaliteye ve taşınabilirliğe sahiptir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Kavun "Altay" özellikleri nelerdir?
Kazachka
Meyveleri oval, kabuğu pürüzsüz, parlak sarı... Meyve eti lifli, beyaz ve gevrektir. Ağırlık - 1,3-1,8 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Altın Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Meyvenin yüzeyi pürüzsüz, parlak altındır, dikdörtgen şeklindedir. yuvarlak uçlu. Krasnodar yetiştiricileri sayesinde ortaya çıktı. Bağlamda, et kremsi. Ağırlık - 1.5-2 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Siyah Prens Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Kavun Kara Prens - yüksek verimli Hollanda çeşidi... Oval şekilli meyveler yeşil renktedir. Meyve eti beyaz, sulu. Ağırlık - 4-5 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Amery kremi Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Meyveler sarı, krem ​​veya yeşildir... Meyve eti ananas, vanilya ve armut aromalı beyaz veya kırmızımsı beyazdır. Ağırlık - 2 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Piel de Sapo Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Kanarya Adaları'nda yetiştirilen oval kavun... Kabuk, bataklık yeşili, düzensiz ve çatlaklıdır. Taze bir aromaya ve hafif kremsi bir tada sahiptir. Ağırlık - 2 kg'a kadar.
 
Kavun Çeşitlerinden "Yaşlı bayan Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Meyvenin şekli yuvarlak, çap - en fazla 30 cm... Renk Yaşlı bayanlar açık sarı veya yeşilimsi. Kabuğu kalın ve serttir. Et sulu, sulu. Koku taze, tadı kavun, salatalık, incir, balkabağı ipuçlarıyla. Ağırlık - 2-3 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Geç Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Tamamen geç olgunlaşan kavunlar ekimden 95-110 gün sonra olgunlaşır... Uzun süre (altı aya kadar) saklanırlar, parlak ve belirgin bir tada sahiptirler. En lezzetli olanları 2 çeşittir.
 
Kavun Çeşitlerinden "incir Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Meyve ağırlığı - 100 ila 200 g, oval şekil... Türk aşçı haberleri  İncir kavunun rengi sarımsı krem ​​çizgili turuncudur. Balkabağı renginde et, tatlı. Meyve ağırlığı - 3 kg'a kadar.
 
Kavun Çeşitlerinden "şan Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Kabuk pürüzsüz, sarı-yeşil renkli, kaba, sağlam bir ağ ile... Şekli yuvarlak, eti beyaz, sulu ve zengin tatlı bir tada sahip. Meyve ağırlığı - 1,5 ila 4 kg.
 
Kabak benzeri kavun çeşitleri nelerdir?
 
Alışılmadık kavun türlerinden kabak benzeri çeşitler ayırt edilir. Hatta bazılarının karakteristik bir tadı bile var.
 
Kavun Çeşitlerinden "Etiyopyalı Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Çeşitlilik Rusya'da yetiştirildi. Etiyopyalı mükemmel taşınabilirliğe sahiptir. Meyveler yuvarlak ovaldir... Kabuk turuncu veya sarıdır, ince bir ağ ile kaplıdır. Meyve özü yağlı, açık renkli baldır ve belirgin bir bal aromasına sahiptir. Meyveler 7 kg'a ulaşabilir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Etiyopya Kavunu"
Galileo F1
Düşük sıcaklıklara dayanıklı... Meyvenin kabuğu, dikey koyu yeşil çizgili, açık turuncu, yoğun. Meyve eti kokulu, yeşilimsi beyazdır. Meyve ağırlığı - 1,5 kg'a kadar.
 
Kavun Çeşitlerinden "Nervürlü kavun"
 
Meyveler iri, nervürlü, turuncu öğeler içeren soluk yeşil veya sarı gölgede, biraz "dolgun". Meyve eti sulu ve çıtır çıtır. Maksimum meyve ağırlığı 5 kg'dır.
 
Kavun Çeşitlerinden "Kuban kavun çeşitleri"
 
Kuban'da birkaç popüler çeşit yetiştirildi.
 
Kavun Çeşitlerinden "Tamanskaya Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Meyveler ovaldir, sarı bir kabukla kaplıdır, örümcek ağları ile benekli... Meyve eti yumuşak, grenli, kremsidir ve bal aromalıdır. Ağırlık - 500-1300 g.
 
Kavun Çeşitlerinden "İskitlerin Altını Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Orta erkenci hibrit, küllemeye dirençli... Türk aşçı haberleri  Meyveleri ağ ile sarı, ovaldir. Ağırlık - yaklaşık 1 kg.
 
Kavun Çeşitlerinden "Iroquois Kavunu"
 
Yeşil gözenekli bir kabukla kaplı oval meyvelerle melez... Meyve eti kokulu, yoğun, sarı-turuncu renktedir. Verimlilik - 6-8 kg / m².
 
Kavun Çeşitlerinden "Prenses Svetlana Kavunu" özellikleri nelerdir?
 
Meyveler yuvarlak, beyaz kremalı, ağsız... Meyve eti sütlü, tatlı. Meyve ağırlığı - 1,3-1,6 kg. Verimlilik - 6.2-6.5 kg / m².
 
Yeşil, kırmızı, sarı ve beyaz kavun çeşitleri nelerdir?
 
Klasik sarı kavunlara ek olarak, piyasada başka renklerde boyanmış çeşitli kavunlar bulunmaktadır.
 
Kavun Çeşitlerinden "Yeşil kavun" özellikleri nelerdir?
 
Mabel F1 rengi koyu yeşildir. Oval şekilli meyveler küçük çatlaklarla noktalanmıştır.
 
Muz kavunları büyük, dolgun kabak gibi görünür... Sarı bir ağ ile tamamlanan eliptik bir şekle ve hafif bir bataklık rengine sahiptirler. Olgun bir numunenin uzunluğu 0,5 ila 1 m'dir ve seralarda yetiştirilmesi tavsiye edilir.
 
Kavun Çeşitlerinden "Muz kavun" özellikleri nelerdir? "Kırmızı kavun"
 
Bazı dış özelliklere göre Ananas kavunu kırmızı olarak sınıflandırılabilir.... Meyveleri küçük, dik, koyu sarı-turuncu çizgili kırmızı-kahverengi renktedir. Meyve ağırlığı - 300 g'dan fazla değil Etin tadı ananas tadına benzer.
 
Kavun Çeşitlerinden "Sarı Kavun" özellikleri nelerdir?
 
Bu renk, tüm kavunların% 80'ini temsil eder ve aralarında sıra dışı örnekler vardır.
 
Kavun Çeşitlerinden "Momordica veya Hint acı kavun" özellikleri nelerdir?
 
Adını kendine özgü tadı nedeniyle almıştır. Momordica asmalarda yetişir. Meyveler küçük, uzamış, zengin sarı renkte yüzey büyümelerle kaplıdır.... Kabuğun iç tarafı, en fazla 1,5 cm genişliğinde bir hamur tabakası ile kaplıdır ve meyve boşluğunda büyük tohumlar ve jöle benzeri bir kütle bulunur.
 
Kavun Çeşitlerinden "Pepino Kavun" özellikleri nelerdir?
 
Bu çeşidin meyveleri kaz yumurtasından biraz daha büyüktür.... Türk aşçı haberleri  Kabuk, patlıcan rengi çizgili, soluk sarıdır. Meyve eti sulu, sarı veya kremsidir. Meyvenin tadı armut aromasıyla tatlıdır.
 
Kavun Çeşitlerinden "Beyaz Kavun" özellikleri nelerdir?
 
Bu kategorinin birkaç temsilcisi çeşitlerdir Prenses Svetlana ve Beyaz Muscat Kavun. İkincisi yuvarlak bir şekle, pürüzsüz kremsi beyaz bir kabuğa sahiptir. Meyve eti yeşilimsi bir renk tonuyla sulu. Erken olgunlaşan çeşitlere aittir, meyve ağırlığı 1.5-2 kg'dır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mustafa Orhon
    8/7/2022

    Fotoğraf olsaydı ayrıntılı bilgiler anlaşılır olabilirdi...

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler