Türkiye Dışında Dolar İle Maaş Alabileceğiniz İşler Nelerdir?

Türkiye Dışında Dolar İle Maaş Alabileceğiniz İşler Nelerdir?

Asya ve Arap ülkelerindeki dolar ile maaş alabileceğiniz eleman ihtiyaçları nelerdir? garson, komi, aşçı yardımcısı, şef garson, aşçı, danışma personeli, karşılama görevlisi..

Türkiye Dışında Dolar İle Maaş Alabileceğiniz İşler Nelerdir?
 
Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve Türk Lira’sının tarihi değer kaybı ile herkesin maaşları erimiş ve erimeye de devam ediyorken bir fırsat yurtdışından geldi. Siz de dolar ile maaş alanlardan olmak istiyorsanız kaçırmayın fırsatı!
 
İşte Size Dolar İle Maaş Alabileceğiniz İşler! Hem de Haftalık 1.000 Dolar! Acele Edin!
 
Ülkemizin Ortadoğu ve özellikle Katar ile olan yakınlığı ve iş birlikleri malum. Siz de Katarlılarla ya da Ortadoğulularla çalışma fırsatını yakalamak isterseniz, Katar, Birleşik Arap Emirlikler, Kuveyt gibi körfez ülkeleri çok sayıda alanda yabancı personel ihtiyacı duyuyorlar.
 
Pandemi şartları ve kış dönemi nedeniyle yurtdışından yapılan başvurular ciddi oranda azalmış olduğundan bu ülkeler personel bulma konusunda sorunlar yaşıyor dolayısı ile bu dönemde Türkiye'den yapılacak olan başvuruların şansları oldukça yüksek.
 
Arap ülkelerinde kaç dolar maaş alabilirim?
 
Ücret konusuna gelirsek, haftalık 1000 dolar aylık 4000 dolar maaş ödemesi çok yaygın. Bununla birlikte meslekler özel gereksinim öğrenim gerektiren bir kadro ise mühendis, tekniker, sağlık personeli maaşlar tabi ki çok daha yüksek oluyor.
 
Dubai, katar ve diğer Arap ülkelerinde dolar maaşları ne kadar?
 
Haftalık maaşlarda kullanılan ücret asgari olarak 550 Dolar ile 600 dolardan başlıyor. Bu da aylık en az 2200 dolar ile 2500 maaş demek.
 
Özellikle körfez ülkelerinde hizmet sektörü ile turizm sektörü çok ileri seviyede ve bununla birlikte kimya, petrol, enerji ve inşaat sektörleri de parlayan yıldızlar. Bu sektörlerde yabancı işçiler çok kolay bir şekilde iş bulabiliyorlar. Ülkeler ayrıca çalışanlarına yüksek maaş fırsatları, kalacak yer ve ek olanaklar da sunmakta.
 
Asya ve Arap ülkelerindeki dolar ile maaş alabileceğiniz eleman ihtiyaçları nelerdir? 
 
garson iş ilanları, komi iş ilanları, aşçı yardımcısı iş ilanları, şef garson iş ilanları, aşçı iş ilanları, danışma personeli iş ilanları, karşılama görevlisi, iş ilanları inşaat işçisiş ilanları, imalat işçisi iş ilanları, tekniker iş ilanları, teknisyen iş ilanları, mühendis iş ilanları, yolcu şoförü, iş ilanları makam şoförü iş ilanları, yük taşımacılığı, iş ilanları vasıfız personel, iş ilanları temizlik personelleri, iş ilanları inşaat sektöründe özel meslek grupları sıvacı iş ilanları, boyacı gibi, enerji alanında hem teknik personeller hem işçi kadroları, fabrika sanayi işçileri.
 
Türkiye Dışında Dolar İle Maaş Alabileceğiniz İşler Nelerdir?
Başvuru yapmak için yabancı dil korkunuz varsa ise rahat olabilirsiniz zira işçi alımlarında yabancı dil şartı aranmıyor. Ancak garson, danışma, turizm alanlarında İngilizce bilmek zorunlu. Ayrıca temel düzeyde Arapça biliyorsanız şansınız çok daha yüksek. İş Başvurusu yapmak isteyenler bu ülkelerde faaliyet gösteren uluslararası iş arama bulma sitelerini takip edebilir, bu siteler üzerinden firmalar ile iletişime geçerek başvuru yapılabilirler.
 
Katar İş İlanları
 
Şu anda, Katar iş ilanları bakımından inşaat sektörü, ülke 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken patlama yaşıyor. Katar’ın 2030 vizyon tarihlerine yakın birçok proje de var. Bu nedenle, ülkede büyük bir emekçi talebi var.
 
Konaklama ve turizm de büyük büyüme potansiyeline sahip iki sektördür. Bu nedenle, Katar’da bir iş bulmaya çalışıyorsanız, bunlar içinde olmanız gereken iki büyük sektör. Hükümet, ülkenin petrole çok fazla bağımlı olmaması için bunları alternatif bir gelir kaynağı olarak zorlamaya çalışıyor. Bu nedenle, bunu desteklemek için yeni altyapı projeleri oluşturmak adına 2008’de 17 milyar dolar yatırım yaptı. Oteller ve restoranlar sürekli işe alım yapıyor, bu nedenle Katar’daki işler için bunlara bakın.
 
Katar’da Maaşlar
 
Şu anda, Katar’da asgari ücret ayda 1000 QAR’dır. Buna rağmen, iş arayan gurbetçilerin birincil cazibe merkezi olan ülkede maaşlar yüksektir. Katar’da ortalama maaş ayda 13.000 QAR (ortalama 30.000 TL)civarındadır. Ancak bunlar büyük ölçüde değişebilir. Maaşlar ayda 1.200 QAR kadar düşük veya ayda 90.000 QAR kadar yüksek olabilir. Aşağıda, farklı işler için bazı ortalama gurbetçi maaşlarını bulacaksınız:
 
Çok uluslu bir şirketin CEO’su – QAR121.322-QAR156,635/ay
İnsan Kaynakları Müdürü – QAR34,752-QAR45.868/ay
BT Yöneticisi – QAR43.436-QAR57.287/ay
Etkinlik Yöneticisi – 18.377-QAR29.130/ay
Avukat – 34.245 QAR-44.172 QAR/ay 
Aile Hekimliği Doktoru – 33.972 QAR-42,966 QAR/ay
Banka Şube Müdürü – 29,468 QAR-47,867 QAR/ay
Halkla İlişkiler Müdürü – QAR27.164-QAR36.547/ay
 
Katar’da çalışma kültürü
 
Katar iş ilanları ile gitmiş çok fazla gurbetçi olduğu için, çalışma kültürü dünyanın her yerinden farklı tarzları ve tutumları bir araya getiriyor. Bazı açılardan, bu uluslararası ortam çok heyecan verici ve hoşgörülü olabilir. Ancak Katar Müslüman bir ülke, dolayısıyla daha muhafazakar bir çalışma tarzı bekleyebilirsiniz. Bunun bir başka yönü de çalışma kültürünün çok hiyerarşik ve ataerkil olmasıdır ki bu da bilinmesi gereken bir şeydir.
 
Sizin de bilmeniz gereken yerel özellikler var. Örneğin, kişisel ilişkiler Katar’da iş yapmanın anahtarıdır. Bu nedenle, iş arkadaşlarınızla ve iş çevrenizle iyi bir ilişki kurmanız gerekecek. Ayrıca, İngilizce ana iş dili iken, biraz Arapça avantaj sağlayabilir. Unutulmaması gereken bir şey, dakikliğin Katar’da o kadar önemli olmadığı ve zaman işleyişine karşı rahat bir tutum beklemeniz gerektiğidir.
Birleşik Arapa Emirlikleri’nde Dubai ve Abu Dhabi’de İş Arama ve İş Bulma Siteleri
 
Birleşik Arapa Emirlikleri’nde Dubai ve Abu Dhabi’de çalışmak isteyenler ve iş arayanlar için öne çıkan en iyi iş arama ve iş bulma siteleri şöyle:
 
* Bayt
* GulfTalent
* Nadia
* Dubizzle
* Monstergulf
* Naukrigulf
* GnCareers
* CareerJet
* DITRC
* JobsInDubai
* i12WRK
 
Şimdi gelin kısaca söz konusu iş arama ve iş bulma sitelerine göz atalım…
 
1. Bayt Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en önemli İş arama sitelerinden biridir. Bu site 2000 yılında Rabea Ataya tarafından kurulmuştur. Bayt, çeşitli Körfez Ülkelerini ve Afrika’nın bazı kuzey bölgelerini hedef alıyor.
 
2. GulfTalent 2005 yılında kuruldu ve son birkaç yılda hızla büyüdü. Gulftalent’in 8000 kayıtlı işvereni, altı milyon iş arayan profili, yalnızca BAE’den 1850 canlı iş ilanı bulunmaktadır. Deneyimli bir çalışansanız ve yüksek profilli herhangi bir şirkette Yönetici düzeyinde bir iş arıyorsanız, bu siteye göz atmanız şiddetle tavsiye edilir.
 
3. Nadia Birleşik Arap Emirlikleri’nde özellikle Dubai için çok ünlü bir işe alım sitesidir. Nadia aslında profesyonel bir İK danışmanlık firmasıydı ve daha sonra 1983 yılında bir işe alma ve istihdam ajansı kurdu. Bu şirketin amacı, farklı işletmelere personel ve işe alım çözümleri sağlamaktı. Bundan sonra, bu şirket şu anda 260000 iş arayan profiline sahip bir iş arama portalı başlattı. Bu site ayrıca gerekli iş arama araçlarıyla donatılmıştır.
 
4. Dubizzle Kendisi yalnızca bir iş portalı değildir. BAE’de bulunan iş ilanlarının bir bölümünü içeren sınıflandırılmış bir ilan sitesidir. Dubizzle, 2005 yılında Arto Joensuu tarafından kuruldu ve şu anda 250.000’den fazla iş ilanı içeriyor.
 
5. Monstergulf 1999 yılında çok uluslu işe alım şirketi monster.com tarafından kuruldu. Bu site şu anda Birleşik Arap Emirliklerinde’de Dubai ve Abu Dhabi de dahil olmak üzere iki binden fazla iş ilanı içeriyor.
 
6. Naukrigulf Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir iş başvurusunda bulunmak için henüz kurduğum en iyi iş arama sitesidir. Bu sitede 11000’den fazla canlı ve güncel iş ilanına göz atabilirsiniz. Bu site ayrıca CV / özgeçmiş oluşturma araçları sağlar.
 
7. GnCareers Aslında bir iş arama portalı değildir. The Gulf News adlı bir gazetede seri ilanlar bölümüdür. Bu sitede şu anda 22.000’den fazla çevrimiçi iş ilanı bulunmaktadır.
 
8. CareerJet 1999’da kurulmuş eski bir iş arama portalıdır. Bu site özellikle BAE içindir ve büyük bir iş listeleri veritabanına sahiptir. Bu sitede 130.000’den fazla iş ilanı bulabilirsiniz (ancak iş ilanlarının çoğunun süresi dolmuştur).
 
9. DITRC 2011 yılında Delta Uluslararası İşe Alım Ajansı tarafından oluşturulan Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai ve Abu Dhabi’de ilk on iş arama portalından bir diğeridir. Sadece bir iş arama sitesi değil, tam bir Kariyer Danışmanlığı Hizmet sağlayıcısıdır; Birleşik Arap Emirlikleri’nde değilseniz ancak orada çalışmak istiyor ve yurtdışı iş arıyorsanız, burası sizin için en uygun başlangıç noktası olabilir.
 
10. JobsInDubai 2002 yılında Nofel İzz tarafından kuruldu ve BAE’deki en ünlü iş arama web portallarından biridir. Bu site, neredeyse tüm sektörlerde yaklaşık 7000 canlı iş ilanı içermektedir. Teknik ve yönetim dışı düzeyde bir iş arıyorsanız, bu siteyi kullanmalısınız.
 
11. i12WRK Sizi en yakın işe yönlendirmek için bir harita kullanmak gibi bir dizi yeni ve teknoloji meraklısı özelliği kullanan genç ve yeni bir iş arama uygulamasıdır. Adaylar için video kapak mektuplarına ve işverenlerle görüntülü sohbete dayanır, ancak sitenin en iyi kısmı işlerdir – gerçek ve doğrudan işverenlerden geliyorlar. Bir iş arayan olarak, işi yayınlayan şirketin ayrıntılarını görüntüleyebilirsiniz ve yayınlanan işler konusunda çok daha fazla şeffaflık vardır.
 
Dubai'de Ne Tür ve Nasıl İş İmkanları Var? Dubai'de İş İmkanları ve 2020 Maaşları. Dubai'ye Gidip Çalışacaklara 4.000 Dolar, 37.000 TL Maaş. Türkiye konumunda 85 Dubai iş ilanları. Dubai'de iş bulmak | Dubai'de çalışmak için yapmanız gerekenler. Dubai İşçi Alımı İş Başvurusu 2021 Dubai İş Başvuru Formu. Dubai İş İlanları - Göçmen İşçi Maaşları 2021 Güncel. Dubai İşçi Alımı ve İşçi Götüren Firmalar 2021 | İş Fikirleri. Dubai'de Çalışmak- Dubai İş İlanları ve Başvuru Siteleri. Dubai İşçi Alımı İş İlanları ve İşçi Maaşları 2021. Dubai'de iş Fırsatları. Birleşik Arap Emirlikleri İş Fırsatları ,İş Başvurusu ve Çalışma şartları. Dubai İşçi Alımı – Dubai İş İmkanları. Dubai'de Ne İş Yapılır? Dubai iş fikirleri 2022...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler