Diyarbakır'da Ucuz Balık Ciğeri Tahtı'dan Eder'mi?

Diyarbakır'da Ucuz Balık Ciğeri Tahtı'dan Eder'mi?

Kış mevsimiyle birlikte balık satışlarının artması yöresel mutfaklarımızdan Diyarbakır'da, ciğer ve kebabın tahtını sallandı. Pandemiyle birlikte ciğer kebabının yerini alan balık..

Diyarbakır'da Ucuz Balık Ciğeri Tahtı'dan Eder'mi?
 
Ucuz balık Diyarbakır'a ulaştı, ciğerin tahtı sallandı Kış mevsimiyle birlikte balık satışlarının artması Diyarbakır'da, ciğer ve kebabın tahtını sallandı.
 
Kış mevsimiyle birlikte balık satışlarının artması yöresel mutfaklarımızdan Diyarbakır'da, ciğer ve kebabın tahtını sallandı. Pandemiyle birlikte ciğer kebabının yerini alan balık, Diyarbakırlıların vazgeçilmezi haline geldi.
 
Diyarbakır'da, başta ciğer olmak üzere kebap türleri yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Korona virüs salgınıyla birlikte vücut direncini arttırıcı besinlere yönelen Diyarbakırlılar, son dönemlerde ciğer yerine balığı tercih etmeye başladı. 
 
Balıkçılık yapan işletme sahibi Aydın Gümüştaş, daha önce de Diyarbakır'da, yöresel balık yemekleri ile balık tüketiminin olduğunu, fakat et ve en iyi sakatat yemeklerinden ciğer fiyatının artmasıyla beraber balığın daha çok tercih edilmeye başlandığını söyledi.
 
"İnsanlar balığa yöneldi"
 
1972'den bu yana balık işi yaptıklarını ve en yüksek balık satışlarını bu dönemde olduğunu belirten Gümüştaş," 3-4 yıldır balık fiyatları çok yükselmedi. Et fiyatları çok yükseldi. Ciğerle etin yerini balık almaya başladı. Bu sene satışlarımız arttı. Ballık etten daha sağlıklı, halkımız bilinçlendi. 
 
Balık tüketimi gayet güzel. Vatandaş balık yemeye başladı, daha çok balık tüketiyorlar. Bu senede balık fiyatlarında çok büyük bir artış olmadı. Havaların soğuk olmasıyla beraber balık fiyatları da düştü. Müşterilerimiz genelde hamsiyi çok tüketiyor. 
 
Alım gücü normal, balıkta çok yüksek değil. Şu anda balık satışlarımız gayet güzel, memnunuz. Bizim halkımız hamsiyi çok tüketiyor. Alabalık, ızgara balık, levrek çupra bu dört kalemi sürekli satıyoruz" diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler