Balkabağı Çekirdeği Tozu

Balkabağı Çekirdeği Tozu

Balkabağı çekirdeği tozunun faydaları nelerdir? Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Kabak çekirdeği unu ile ne yapılır? Bol lifli bir meyve olan balkabağı içinde fosfor, kalsiyum, magnezyum...

Balkabağı Çekirdeği Tozu Saç Dökülmesini Engeller, Kalbi Korur
 
Balkabağı: Vitamin, mineral, antioksidan, protein, lif ne ararsanız kabak çekirdeği tozunun içinde var. Kabak çekirdeği tozunun içinde vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineral bol miktarda bulunur. Üstelik kabak çekirdeği tozu aklınıza gelmeyecek kadar çok hastalığa karşı da etkili bir koruyucudur.
 
Bol lifli bir meyve olan balkabağı içinde fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir gibi elementleri içermesi ile de birçok özelliği bulunuyor. Şekerli olması sebebiyle de Türk mutfağı sofralarını da lezzetiyle süslüyor.
 
Kabak çekirdeği, kabak sebzelerinin içindeki çekirdeklerin alınıp, kurutularak elde edilen bir besin çeşididir. Kendine has bir tadı vardır.
 
Balkabağı kabakgillerden olup çok iyi bir beta-karoten, C vitamini, K vitamini, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağıdır. Bal kabağının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle soğuk kış günlerinde sofralara çeşitli tariflerle bal kabağını getirerek vücudun enerjisini artırmak ve hastalıklardan korunmak mümkün.
 
Balkabağı Çekirdeği Tozu Saç Dökülmesini Engeller, Kalbi Korur
Balkabağı çekirdeği tozu, balkabağı çekirdeklerin bütün halde öğütülmesi ile hazırlanır. Hem dahili olarak hem de cilt bakımı için harici olarak kullanılabilir. Çiğ veya kurutulmuş balkabağı çekirdekleri ile siz de kolaylıkla balkabağı çekirdeği tozu hazırlayabilirsiniz.
 
Hiçbir ilaç yerini tutamaz! Balkabağı çekirdeği tozu saç dökülmesini engeller, kalbi korur...
 
Balkabağı bol miktarda vitamin, mineral, antioksidan, protein ve lif sunan iyi beslenme açısından zengin bir besindir. Kabak çekirdeği de göz ardı edilmemelidir. Protein, tokoferoller, fitoöstrojenler, omega-3 yağ asitleri ve mineraller gibi faydalarla doludur.
 
Cilt sağlığını desteklemek, prostat sağlığını desteklemek, uyku problemleri ile baş etmek kabak çekirdeklerinin sağlayacağı birincil faydalar arasındadır. Ayrıca mide, akciğer ve kolon kanserleri dahil olmak üzere belirli kanser türlerinden koruyucu etkiye sahiptir.
 
Balkabağı çekirdeği tozunun faydaları
 
İnsan vücudunun kendi başına yapamadığı dokuz temel amino asit vardır. Bu nedenle, esansiyel amino asitler içeren yüksek kaliteli proteinli yiyecekler yemek çok önemlidir.
 
Kabak çekirdeği de bunlardan biridir. Balkabağı çekirdeği tozu, sağlığınızı desteklemek için harika bir yüksek kaliteli bitki bazlı protein kaynağıdır. Kabak çekirdeği tozu, zengin biyoaktif bileşikler ve antioksidanlar sayesinde hastalıklarla mücadele ve bağışıklık geliştirme potansiyeline sahiptir. Balkabağı çekirdeği tozu günlük potasyum ihtiyacınızın %10'unu sağlar.
 
* Uyku düzenini destekler, uykusuzluğun önüne geçer
* Balkabağı çekirdeği tozu çinko açısından zengindir
* Kalp sağlığını korur, kolesterolü dengede tutmaya çalışır
* Balkabağı çekirdeği tozu hem saç dökülmesini engeller hem de saçın uzamasını destekler
* Balkabağının faydaları nelerdir?
* A vitamini bakımından zengindir. Özellikle göz sağlığını korumasıyla bilinir.
* İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun hastalık direncini arttırır ve mikroplara karşı doğal bir savunucudur.
* Antioksidan özelliği mevcuttur. Bu sayede toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
* Cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.
* Kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur.
* Bağırsakların düzenli çalışmasında ve sindirimin kolaylaşmasında etkilidir.
* Manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor içerir.
* Stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini kolaylaştırır.
* Beyaz kan üretimini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir.
 
Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
 
* Kabak çekirdeğinin faydaları
* Zengin bir antioksidan kaynağıdır.
* Bazı kanserlere karşı koruyabilir.
* Prostat ve mesane sağlığını destekler.
* Yüksek oranda magnezyum içerir.
* Kalp hastalıklarından korur.
* Tip 2 diyabete karşı koruyabilir ve kan şekeri seviyesini düşürebilir.
 
Balkabağı Çekirdeği Tozu Saç Dökülmesini Engeller, Kalbi Korur
Kabak çekirdeği unu ile ne yapılır?
 
Kabak çekirdeği tozu bir protein gıda takviyesi olarak smoothilere, meyve sularına, süte, yoğurda ve salatalara eklenerek kullanılabilir. Çorbalara, elma ve diğer meyve pürelerine karıştırılabilir. Çekirdek tozunu daha eğlenceli bir biçimde ekmek, poğaça, pasta, çörek yapımına dahil etmek de elbette mümkündür.
 
Kabak çekirdeği tozu nasıl tüketmeliyiz?
 
Kabak çekirdeği tozu bir protein gıda takviyesi olarak smoothilere, meyve sularına, süte, yoğurda ve salatalara eklenerek kullanılabilir. Çorbalara, elma ve diğer meyve pürelerine karıştırılabilir. Çekirdek tozunu daha eğlenceli bir biçimde ekmek, poğaça, pasta, çörek yapımına dahil etmek de elbette mümkündür.
 
Kabak çekirdeği nasıl yenirse faydalı olur?
 
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler. Bu nedenle taze olmasına dikkat edin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler