Osmanlı Saray Mutfağında Geleceğin Şefleri Yetişiyor

Osmanlı Saray Mutfağında Geleceğin Şefleri Yetişiyor

Ulusal düzeyde düzenlenen yemek yarışmalarında Türkiye ’nin 43 ilinden 57 okul 4’er kişilik ekiplerle yarıştı. Liseliler Osmanlı Saray Mutfağından yemekleri günümüz mutfak anlayış..

Osmanlı Saray Mutfağında Geleceğin Şefleri Yetişiyor...
 
Balıkesir Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 26-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen “İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı” ulusal yarışmasında 4 gümüş madalya kazandı.
 
Ulusal düzeyde düzenlenen yemek yarışmalarında Türkiye’nin 43 ilinden 57 okul 4’er kişilik ekiplerle yarıştı. Liseliler Osmanlı Saray Mutfağından yemekleri günümüz mutfak anlayışıyla harmanlayarak jürinin tadımına sundular.
 
Bigadiç MTAL öğrencileri gerek Balıkesir gerek Osmanlı esintileri barındıran ısırgan otlu fava, iç pilavlı pazı sarması, keşkek eşliğinde güveçte kuzu incik, balkabaklı tahinli baklava ve şifa şerbeti içeren menülerini 3 saat içinde yetiştirip jürinin beğenisine sundu.
 
Öğretmenleri Tuğçe Ergün ve Salih Batın Topsakal yönetiminde Osmanlı saray mutfağını Balıkesir’in yerel ürünleri ve modern mutfakla birleştiren Bigadiç MTAL öğrencileri Emre Yılmaz, Beyza Gündüz, Emincan Çiğdem ve Duygu Acar’ın yemek ve sunumu büyük beğeni kazandı. Bigadiç ekibi  yarışmada ikinciliği kazanırken, 4 gümüş madalya ile Balıkesir’e döndü.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler