"Gingembre" Cimcam (Zencefil Suyu) Nasıl Yapılır?

Bir çok isimle adlandırılan zencefil suyu "Baharatlı su" olarak çevrilebilecek bir Dioula terimidir . Zencefil suyuna atıfta bulunur. Bu içecek ayrıca gnamakoudji, gnama...

"Gingembre" Cimcam (Zencefil Suyu) Nasıl Yapılır?
Șef Mazlum Sevinç
 
Tekrardan merhabalar bu yazımda çok şifalı bir içecek olan zencefil suyunu Afrîka ülkelerinde çok tüketilen bu içeceği sizlere araştırıp kaleme döktüm iyi okumalar..
 
Bir çok isimle adlandırılan zencefil suyu "Baharatlı su" olarak çevrilebilecek bir Dioula terimidir . Zencefil suyuna atıfta bulunur. Bu içecek ayrıca gnamakoudji, gnamakou veya nyamakuji olarak da adlandırılabilir. Rizomları yer altında bulunan sapları kullanılır.. 
 
Afrika kıtasında takdir edilen içeceklerden biridir Geleneksel baharatlı tadıyla ünlüdür  Biraz keskin olsada tadı o bir şifa içeceği olduğunu unutmayalım, Ancak endişelenecek bir şey yok, zencefil suyunuzu yumuşatmak için küçük bir çok yumaşatıcı kullanabiliriz mesajla şeker ve bal gibi  Bu içeceği artık bilmediğinize göre, gingembre'nin tarihçesini ve tarifini birlikte okuyalım.. 
 
İçeceğin Tarihi Ve Kökenleri
Gingembre'nin(zencefil suyu) kökenleri Batı Afrika'da, özellikle Fildişi Sahili , Benin, Gine ve Senegal'dedir . Zencefil suyu geleneksel olarak aile toplantılarında şenliklerdde Cafe ve restaurantlar'da tüketimi baya olur.. 
 
İçeceğin sağlığa faydaları uzun zamandır bilinmektedir . Afrika nüfusu ona birçok erdem fetmektedir. Böylece gingembre(zencefil suyu) sindirimi rahatlatacak, grip gibi bazı virüslere karşı savaşacak ve hatta iltihap önleyici bir etkiye sahip bir içecektir. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), hamilelik, ameliyat veya seyahat hastalığı bağlamında bulantı ve kusmayı önlemedeki etkinliğini kabul ettiğini unutmadan söyleyeyim. Daha bir çok zencefil suyunun afrodizyak özellikleri de olur ve bulunur. 
 
Gimgembre(Zencefil Suyu) Tarifi:  
Lezzet açısından zengin ve sağlığınız için iyi olan mükemmel bir İçecek yapmak için size bağlı aromalar ekleyebilirsiniz ben orijinalini yazıyorum buna siz her türlü toz veya orjînal meyve suları ekleyebilirsiniz.. 
 
Bir litre için gerekli malzemeler.. 
 
*    1 litre doğal su 
*    250 gram zencefil rizomları
*    5 gram toz şeker
*    Bir adet limon 
*    1 adet ananas
 
Buna ilaveten size kalmış nane yaprağı karanfil vanilin portakal kabuğu VS. Gibi malzemelerde kullanabilirsiniz. 
 
Zencefil Suyunuzu Hazırlama:
 
Rizomları (zencefil parçalarını) birkaç dakika soğuk suya batırmanızı tavsiye ederiz . Bu adımın amacı, daha sonra zencefil parçalarınızdaki cildi çıkarmanıza yardımcı olmaktır. İlk seçenek, zencefil suyunuzu geleneksel şekilde yapmak istiyorsanız ve biraz dirsek yağı kullanmaktan korkmayın Ardından bir tokmak ile iyice ezin  ve macun kıvamına gelene kadar rizomları dövün. Bir diğer yöntem basit  akıllı ipucuna tekabül ediyor ... 
 
Bu olasılık, elbette, bir mikser veya robotan çekebilirsiniz Zencefili ve ananası kabuğu ile birlikte ekleyip  sonra, yarım bardak ılık su ile birlikte tekrar karıştırın. 
 
Ardından bir litre suyu kaynatın ve büyük bir kaba boşaltın. Zencefil ezmesini ve dörde bölünmüş limonu ekleyin (kabuğu çıkarmayın), ardından en az 30 dakika demlenmeye bırakın.
 
Karışımı elekten geçirmek için aynı kapasitede bir kase çıkarın. Manevranın amacı, tadı hoş olmayan kalıntıları filtrelemektir. Şekeri eklemenin zamanı geldi : dozu beğeninize göre ayarlamak için içeceğin tadına bakmaktan çekinmeyin.
 
Zencefil suyunu bir şişeye koyun ve soğumaya bırakın. İçeceği servis etmeden önce iyice çalkalamayı unutmayın. Artık bir gingembre (zencefil suyu) tarifi hakkında her şeyi öğrenmiş oldunuz.. 
 
Zencefil Suyu Çeşitleri
 
Size az önce verdiğimiz Gnamankoudji tarifi , diğer malzemelerle zenginleştirilebilir . Bazıları asitlik bir dokunuş eklemek için kireç ekler. Diğerleri zencefil suyu tarifini birkaç nane yaprağı , vanilya şekeri , ananas suyu veya Bissap ile tatlandırmayı tercih ediyor . Bu ilavelerin, içeceğin güçlü lezzetini dengelemeye de yardımcı olduğunu unutmayın.
Bu bakımdan belirtilen miktarda zencefil de uyarlayabilirsiniz. İçeceğin çok güçlü olduğundan endişeleniyorsanız, daha az eklemekten çekinmeyin. 250 gr zencefil ezmesini 1,5 veya 2 litre suda eş değer olduğunu unutmayın
 
NOT : 
Bu içecek vitamini bol bir ilaç olduğunu sizlere söylemekten onur duyuyorum.. 
  


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler