• Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

    Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

  • Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

    Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

  • Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

    Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

  • Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

    Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım


Turizmde Antalya'mızı Gastronomi İle Öne Çıkaralım

Vali Ersin Yazıcı, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi..

Turizmde Lider Antalya’mızı Gastronomiyle de Öne Çıkaralım...
 
Vali Ersin Yazıcı, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) öncülüğünde gerçekleştirilen ve gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği “Antalya’nın Gastronomi Destinasyonu Olması İçin Gerekli Stratejiler Çalıştayı”na katıldı. Programda konuşan Vali Yazıcı, Antalya’nın yöresel lezzetlerini daha çok öne çıkarılmasının gerektiğine vurgu yaptı.
 
Vali Ersin Yazıcı, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen “Antalya’nın Gastronomi Destinasyonu Olması İçin Gerekli Stratejiler Çalıştayı”na katılarak sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Çalıştay Vali Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, turizm sektör temsilcileri, restoran ve lokanta işletmecileri, seyahat acentecileri ve tur operatörleri ile gastronomi sektöründe uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Turizmde Lider Antalya’mızı Gastronomiyle de Öne Çıkaralım...
Turizmin başkenti Antalya için alternatif turizm noktasında gastronominin önemli olduğuna değinerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti Antalya’mıza, alternatif turizm noktasında katkı sunacağına yürekten inandığım bu önemli çalıştaya hepiniz hoş geldiniz. İnşallah çalıştayın sonunda şehrimiz için hayırlı ve güzel sonuçlar elde ederiz. Ben öncelikle bu önemli çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Olarak Kutlanacak
 
Zengin Türk mutfağının dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak kutlanmaya başlayacağını söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Önümüzdeki 21-27 Mayıs tarihlerini Türk Mutfağı Haftası olarak kutlayacağız. Kültürümüzün bir parçası olan lezzetlerimizin, zengin mutfağımızın tanıtılması ve dünyaya duyurulması noktasında çok önemli bir gelişme. 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda bir gelenek başlatıp Türkiye’nin tüm vilayetlerinde Türk mutfağıyla ilgili güzellikleri ve bize ait özellikleri sergileyecek. Bu konuyla ilgili bakanlığımız ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ adında yine çok güzel bir eser oluşturdu. Bu güzel eserde ülkemizin her köşesinden her yöresinden Türk mutfağına ait yemek çeşitleri var. İnşallah bu eserler ve girişimlerle zengin mutfağımızı dünyaya daha iyi tanıtacağız.”
 
Turizmde Lider Antalya’mızı Gastronomiyle de Öne Çıkaralım...
Şehrimize Gelen Misafirlerimize Lezzetlerimizi Tanıtmalıyız
 
Antalya’nın gastronomi noktasında bir eksikliğinin olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Burası turizm şehri. Bu çalıştayın önemini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Ülkeler artık turizm de farklılaşmaya alternatif kaynaklar üretmeye başladı. Gastronomi turizmi de bunların başında geliyor. Bu kadar yoğun misafir ağırlayan turizmin başkenti Antalya’mızda da gastronomi ile ilgili bir eksiğimiz olduğu bir gerçek. Dünyanın her bir köşesinden deniz, kum, güneş için şehrimize gelen insanlara bölgemize ait ve kültürümüzün parçası olan lezzetleri tanıtmamız gerek.” ifadelerini kullandı.
 
Turizmde Lider Antalya’mızı Gastronomiyle de Öne Çıkaralım
 
Şehre gelen misafirlere özellikle Antalya’ya özgü yöresel lezzetlerle tanıştırılması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Geçenlerde Meclis Başkanımızın programında Doğu Avrupa Meclis Başkanları ve Başkan Vekilleri ile aynı masayı paylaşmıştım. Programın düzenlendiği otel menüsü tamamen Antalya’ya özeldi. O misafirler o kadar çok etkilendiler ki anlata anlata bitiremediler. Biz gelen misafirlerimizi bize öz bize ait olan lezzetlerle buluşturmalıyız. Dünya şehri Antalya’mızın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmalıyız. 
 
Dışarıdan gelen bütün heyetlere yemeğin tamamı olmasa bile bu şehrin kültürünü yansıtacak, lezzetlerini yansıtacak yemeklerden sunalım. Turizm de her şeyini ispatlamış olan şehrimiz gastronomi noktasında da daha fazla öne çıkarak deniz, kum ve güneşin yanında yöresel lezzetlerimizi de gelen misafirlerimize sunalım. Bunu başarabileceğimize inancım tam. Biz Valilik olarak devlet olarak daima yanınızdayız. Turizmin başkenti Antalya’mızı hep birlikte gastronomi manasında dünya nezdinde adını duyuran bir şehir yapmak için el birliğiyle çalışalım. Çalıştayımızın tekrardan şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
Turizmde Lider Antalya’mızı Gastronomiyle de Öne Çıkaralım...
Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) Başkanı Zeki Özen, konuşmasının ardından Vali Yazıcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler