Siyah Sarımsak Nedir?

Siyah Sarımsak Nedir?

Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir....

Siyah sarımsağın içindeki antioksidan maddelerin normal sarımsağa göre iki kat daha fazla olduğu biliniyor.
 
Yeni bilinen bir sarımsak tür olan siyah sarımsak ülkemizde de yavaş yavaş tanınmaya başlandı. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinde oldukça popüler olan, bağışıklık sisteminde güçlü antioksidan kaynağı siyah sarımsağın faydaları arasında, kalp ve damar sağlığını koruması yer alıyor. Peki, siyah sarımsak nedir? İşte, siyah sarımsağın faydaları.
 
Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir. Siyah sarımsak salatalarda, makarna ve pizza gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir. İşte, siyah sarımsakla ilgili merak edilenler...
 
Taşköprü sarımsağı Coğrafi İşaretli Ürünlerden en çok öne çıkan yiyeceklerden. Dünyanın en iyi sarımsaklarından biri olabilmesi için ihtiyacı olan sıcaklık, nem, yağmur, ru¨zgar ve toprak birleşiminin dünyanın en kaliteli ve besin içeriği en zengin sarımsağının üretildiği Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen Siyah Sarımsak, 45 ila 60 gün boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak kontrollü bir şekilde kurutularak elde ediliyor.
 
Siyah Sarımsağın Özellikleri Nelerdir?
 
* Siyah Sarımsak içinde birçok yararlı besin olması sebebiyle birçok hastalıktan korur.
* Kokusuzdur ve yenildikten sonra vücutta koku yapmaz.
* Oda şartlarında 8 ay süreyle saklanabilir.
* Siyah sarımsak günün herhangi bir saatinde bir veya iki diş çiğnenerek veya yutarak kullanılabilir.
* Siyah sarımsak salatalarda, makarna ve pizza gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
 
Siyah Sarımsak Nedir?
Siyah Sarımsak Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir. Damar sertliğine karşı tedavi edicidir. Kalp ve damar sağlığını korur.
 
Siyah sarımsaklı şampuan ne işe yarar?
 
Kara sarımsak özünden yapılan şampuan, saçları besler ve onarır. Saç bakımında en etkili sonucu veren içeriklerin başında siyah sarımsak gelir. Siyah sarımsak özüyle zenginleştirilen Luis Bien kara sarımsak şampuanı saç dökülmelerini önlemeye yardımcı olur. İpeksi, dolgun ve sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar.
 
Siyah sarımsak nedir nasıl yapılır?
 
Siyah sarımsak ise bildiğimiz sarımsağın 60-90°C aralığında, 60 güne kadar bekletilerek fermente edilmesiyle elde edilir. Sarımsakta bulunan Allisin, bu fermantasyon esnasında sadece siyah sarımsakta bulunan S-Allilsistein maddesine dönüşür.
 
Siyah sarımsak nasıl tüketilmelidir?
 
Siyah sarımsak en fazla 3 diş olacak şekilde sabahları aç karna çiğ olarak tüketilebilir. Kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte tüketilebilir. Tüketilmeden önce mutlaka 60 günlük fermente süresini tamamlaması gerekir. Et ve tavuk yemeklerinde, çorbalarda ve sosların içerisinde kullanılabilir.
 
Siyah sarımsağın fiyatı ne kadar?
 
Normal Taşköprü sarımsağının kilosu 30 TL'ye satılırken, 1 ay boyunca fermente edilerek siyaha dönüştürülen siyah sarımsağın kilosu ise 200 liradan alıcı buluyor.
 
Siyah sarımsak saç beyazlamasını önler mi?
 
Sarımsağın içerisinde yer alan bazı bileşenler saç rengini sağlayan pigmentlerin canlı kalmasına yardımcı olur. Böylelikle saçın beyazlamasını yavaşlatır. Ancak sarımsağın beyaz saçları azalttığına yönelik bir faydası olduğu kesin değildir.
 
Sarımsağın saça zararı var mı?
 
Sarımsak, saç sağlığı için önemli olan B-6 ve B-1 (tiamin), C vitamini açısından iyi bir kaynaktır. C vitamini saçları kırılmalardan korumakta ve kolajen üretimini artırmaya yardımcı olmaktadır. Vitamin B-6 eksikliği saçların koparak dökülmesine neden oluyor.
 
Siyah sarımsak günde kaç diş yenmeli?
 
Doktorlar beyaz sarımsak tüketemeyen hastalarına veya danışanlarına siyah sarımsağı önermektedir. Siyah sarımsağı yemeklerde tariflere uygun şekliyle kullanabilirsiniz. Diş halinde tüketim için tavsiye edilen miktar günde 4 ile 8 diş arasındadır.
 
Siyah sarımsak zararlı mı?
 
Siyah sarımsağın kanserden kalp sağlığına, bağışıklığın güçlendirilmesinden cilt sağlığına kadar bir çok konuda yararları olduğunu belirten Ecz. Mehmet Müderrisoğlu, “Siyah sarımsak, enerji, vitamin, protein, mineral kaynağı olmanın yanında sağlığımız açısından yararlı 200'den fazla bileşik içeriyor” dedi.
 
Siyah sarımsak tadı nasıl?
 
Siyah sarımsağın tadı normal sarımsaktan tamamen farklıdır. Kurutulmuş erik tadını andırır. Hafif tatlı ve ekşidir.
 
Gece sarımsak yutmak neye iyi gelir?
 
Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.
 
Her gün aç karna sarımsak yerseniz bakin vücutta neler oluyor?
 
Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
 
Sarımsak saça ne kadar sürede etki eder?
 
Sarımsaklı saç maskesi hazırlamak için:
 
Hazırladığınız bu karışımı saç diplerine nazikçe masaj yaparak uygulayın. Ardından saçınızı bir havlu veya saç bonesiyle sarın ve bir saat kadar bu şekilde bekleyin. Bir saatlik bekleme süresi sonrasında saçlarınızı ılık su ve şampuan ile yıkayın.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler