Lider Çocuk Tarım Kampı

Lider Çocuk Tarım Kampı

Tarım ve Orman Bakanlığınca "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi çerçevesinde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Yeşilyurt İlçesindeki Yakınkent Borsa İstanbul İlkokulu 4. Sınıf öğrencile..

Öğrencilere Tarladan Sofraya Gıda Üretim Etkinliği
 
Malatya’da ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine, doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 3 günlük etkinlik düzenlendi.
 
Tarım ve Orman Bakanlığınca "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesi çerçevesinde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile  işbirliği yapılarak Yeşilyurt İlçesindeki Yakınkent Borsa İstanbul İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden 29 öğrenci, 3 gün Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan program doğrultusunda, Sınıf Öğretmenleri Yılmaz Elbir gözetiminde etkinliklere katıldılar.
 
Kampın ilk gününde okullarından alınan öğrencilere Hayvanat Bahçesinde gezi düzenlendi. Buradan Battalgazi İlçesine geçilerek, 4. ve 5. Bölge hayvancılık ve Su Ürünleri Avcılık Kooperatifinde Başkan Mücahit Bozmaz tarafından ağ yapımı ve avcılık malzemeleri hakkında öğrencilere görseller eşliğinde bilgilendirmeler yapıldı. Oradan Karakaya Baraj Gölüne gidildi. 3. Bölge Başkanı Çetin Kılıç tarafından ağların kullanım şekliyle ilgili bilgiler verildi.
 
Öğleden sonra Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu kampüsündeki Sera ve Süs Bitkileri biriminde, Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülçin Beker Akbulut tarafından öğrencilere bilgilendirmeler ve seralarda inceleme gezileri yapıldı, öğrencilere saksıda süs bitkileri hediye edildi. Buradan atçılık birimlerinde düzenlenen bilgilendirme ve inceleme gezilerinin ardından öğrenciler atlara binerek gezinti yaptılar.
 
Kampın ikinci gününde, tarım il ve şube müdürleri ile müdür yardımcıları ziyaret edildi. 
 
Daha sonra Kale İlçesine geçilerek,  Karakaya 2. Bölge Kafes Balıkçılığı tesislerinde Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik tarafından öğrencilere Kafes Balıkçılığı ve Malatya’da su ürünlerinin gelişme süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
 
Öğleden sonra Organize Sanayinde bulunan gofret fabrikası ile dondurma fabrikası gezilerek, öğrenciler işyeri sorumlu yöneticileri tarafından bilgilendirildiler. Öğrencilere çeşitli hediyeler, gofret ve dondurma ikram edildi. Oyunlar ve eğlenceler yapıldı.
 
Kampın üçüncü günü Doğanşehir İlçesi Meslek Yüksek Okulunda Dr.Öğretim Üyesi Arzu Güven tarafından multi vizyon eşliğinde dünyada ve Türkiye’de su ürünlerinin durumu, suda yaşayan farklı türlerdeki canlılar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
 
Öğleden sonra Sürgü'de bulunan Bolcal Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Gökçe Dulkadir tarafından yavru yetiştiriciliği yapılan tesiste öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Havuz Balıkçılığı yapılan tesiste Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerinden Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Şen tarafından öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Havuzlardaki balıkların yemlendirilmesi öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Düzenlenen oyunlar ve eğlencelerin ardından öğrenciler okullarına getirildi ve kamp sona erdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler