Kirazın Faydaları Nelerdir?

Kirazın Faydaları Nelerdir?

Kiraz Uyumana yardımcı olur. Kiraz Alzheimer hastalığını önler. Kiraz İnme riskini azaltır. Kiraz Kanseri önlemeye yardımcı olur. Kiraz Gut hastalığını ve iltihabı önler. Kiraz Kas ağrısını azaltmaya yardımcı olur.

Kirazın Faydaları Nelerdir?
 
Kiraz güçlü bir antioksidan olan C vitamini açısından oldukça zengindir. Yağ, kolesterol veya sodyum içermezler. Lif, A vitamini, demir, kalsiyum ve protein gibi temel minerallerin yanı sıra ayrıca önemli miktarlarda potasyum içerirler.
 
Kiraz Uyumana yardımcı olur...
 
Kiraz, uykusuzluk tedavisinde etkili olan ve aynı zamanda sağlıklı eklemlerin korunmasına yardımcı olan önemli miktarda melatonin içerir. Uyku bozukluklarından muzdarip insanlar diyetine kiraz katılabilir. Ayrıca kiraz suyunun içilmesi, uyku döngülerini düzenlemeye yardımcı olur.
 
Kiraz Alzheimer hastalığını önler...
 
Diyete kirazın dahil edilmesinin, kişinin Alzheimer hastalığının semptomlarıyla başa çıkmasına yardımcı olabileceği bulunmuştur. Birçok doktor Alzheimer'den muzdarip kişilere kiraz tavsiye etmektedir. Bunun sebebi, zengin anti-oksidan içeriğine sahip olmasındır.
 
Kiraz İnme riskini azaltır...
 
Diyetinize kirazı dahil etmek, kardiyovasküler hastalıkları önlemede yardımcı olabilir. Bu, kiraza kırmızı rengini veren antosiyaninlerin varlığından kaynaklanır. Antosiyaninler, yağ ve glukoz metabolizmasından sorumlu genleri düzenleyen PPAR'ı aktive etmeye yardımcı olur. Bu da, kan şekerini ve kolesterol seviyelerini kontrol altında tutar.
 
Kiraz Kanseri önlemeye yardımcı olur...
 
Kiraz, belirli kanser türlerini önlemeye yardımcı olan C vitamini, antosiyaninler ve karotenoidler içerir. Kirazlar, aynı zamanda, kanser önleyici özelliklerinden öncelikle sorumlu olan iyi bir siyanidin kaynağıdır. Antosiyaninler hücre döngüsünü ve apostozu tutmaya yardımcı olur. Siyanidin hücre farklılaşmasını teşvik eder ve sağlıklı hücrelerin kanserli olanlara dönüştürülme riskini azaltır.
 
Kiraz Gut hastalığını ve iltihabı önler...
 
Gut, vücudunuzda aşırı ürik asit konsantrasyonu olduğunda oluşur. Ürik asit oluşturan kristaller eklemlerinize yerleşir ve bu da şişlik ve iltihaplanmaya neden olur. Kirazlar, kanınızda bulunan ürik asit miktarını kontrol eden metabolik süreçleri düzenlemeye yardımcı olarak bu rahatsızlığı önlemeye yardımcı olur.
 
Kiraz Kas ağrısını azaltmaya yardımcı olur....
 
Kiraz suyu, egzersizlerden sonra kas ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Yüksek yoğunluklu antrenmanlara veya eğitimlere katılanların kas ağrılarını gidermek için kiraz suyu içmesi faydalıdır.
 
Kiraz Kan basıncını düzenler...
 
Kirazlar kan basıncını ve kalp atış hızını düzenlemeye yardımcı olur ve kardiyovasküler hastalıkların gelişmesi riskini azaltır. Bu bir vazodilatatör olan potasyumun varlığına bağlıdır. Kirazlar ayrıca kötü kolesterol seviyelerini azaltan fitosterol içerir.
 
Kiraz Beyin için fayda sağlar...
 
Vitamin A, Vitamin B ve kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin varlığı nedeniyle kiraz tüketimi beyniniz için iyidir. Bebeklerde nöral tüp defektlerinin önlenmesine yardımcı olur ve ayrıca hafızanızı geliştirir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler