Peynirli Girit Kabağı Dolması

Peynirli Girit Kabağı Dolması

Büyüklerim Kara kabak derlerdi uzun ve dışı koyu yeşil olan kabakla yaparlardı.Ben yuvarlak girit kabağıyla yaptım.Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz. Kabaklarımızı oymakla başlıyoruz yemeğimizi..

Peynirli Girit Kabağı Dolması
Fazile Paksoy
 
Bugün de önceleri anneannemin elinden yediğim ve sonra annemden uygulamalı olarak öğrendiğim bir tarif hazırladım size. Gene evde ne varsa kullanılarak yapılan çok yaratıcı ve bana göre lezzetli bir tarif .
 
Büyüklerim Kara kabak derlerdi uzun ve dışı koyu yeşil olan kabakla yaparlardı. Ben yuvarlak girit kabağıyla  yaptım. Umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz.
 
Peynirli Girit Kabağı Dolması
Malzemelerimiz :
 
*  5- 6 adet kabak
*  1 orta boy soğan,
*  3 diş sarımsak
*  1 adetDomates
*  Yarım çay bardağı bulgur
*  Peynir 
*  Zeytinyağ
*  Dereotu,
*  maydanoz veya nane
*  Karabiber,
*  tuz
 
Yapılışı :
Kabaklarımızı oymakla başlıyoruz yemeğimizin yapımına. Daha sonra soğanımızı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz.
 
Soğan ve sarımsakları  zeytin yağında şeffaflaşana kadar kavuruyoruz . Kavrulan soğanların üzerine oyduğumuz kabak içlerinin yarısını ve doğradığımız domatezi koyup biraz daha  kavuruyoruz.
 
Tencereyi ocaktan alıp hazırladığımız içi biraz soğutuyoruz.
 
Peynirli Girit Kabağı Dolması
Daha sonra bulgurumuzu, peynirimizi dereotunu ve karabiberi ekliyoruz. Hazırladığımız içi kabaklarımızın içine dolduruyoruz. Kabakların dip kısımlarını bir bıçakla bir iki yerinden deliyoruz . Pişireceğimiz tencereye sıralıyoruz. Yeterince su ve istediğiniz miktar zeytinyağı ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 
Yemeğimizin aslı bu. Ben kalan kabak içlerini de kullanmak amacı ile domates, sarmısak ve zeytinyağ kullanarak bir sos hazırladım. Yemeği sunarken sosu kullandım.
 
Tadı da görüntüsü de muhteşem oldu. Dolmanın içinde peynir olarak beyaz peynir ve lor karışımı kullandım. Sizler başka peynirle de deneyebilirsiniz. Bulgur yerine pirinçte kullanabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. Sofralarımızdan bereket ve sevdiklerimiz eksilmesin.
 
Sevgilerimle.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler