Aslan Balığı Nedir? Aslan Balığı Özellikleri Nelerdir?

Aslan Balığı Nedir? Aslan Balığı Özellikleri Nelerdir?

Aslan balığı özellikleri nelerdir? Aslan balığı nedir? Aslan balığı zehirli midir? Aslan balığı tehlikeli midir? Aslan balığı nerelerde yaşar? gibi soruların cevabini sizler...

Aslan Balığı Nedir? Aslan Balığı Özellikleri Nelerdir?
Şahan Mirza Özdemir
 
Aslan balığı özellikleri nelerdir? Aslan balığı nedir? Aslan balığı zehirli midir? Aslan balığı tehlikeli midir? Aslan balığı nerelerde yaşar? Tehlikeli balık türlerinden Aslan balığı misina ile yakalanırmı? en farklı balık çeşitlerinden Aslan balığı zıpkın ile vurulurmu? Aslan balığına el ile dokunulurmu?
 
İşte bu soruların cevabını turkascihaberleri olarak siz takipçilerimiz için hazırladık. İyi okumalar dileriz.
 
Aslan Balığı Nedir?
 
Akdeniz’de 1869 yılından itibaren Süveyş kanalı açıldığı için canlı popülasyonunda anormal derecede değişiklikler görülmeye başlanmıştır. Bununla birlikte Akdeniz bir içdeniz haline gelmiştir.
 
Aslan Balığı Nedir? Aslan balığı Özellikleri Nelerdir?
Aslan balıkları gerek ihtişamlı görüntüleriyle gerek de istilacı bir tür olmalarıyla dikkatleri üstüne çekmektedir. Aslan balıkları diğer balık türleriyle kıyaslandığı zaman çok hızlı üreme kabiliyetine sahiptirler. Bu sebepten dolayı Akdeniz bölgesinde sayıları hızla artmaya devam etmektedir.
 
Aslan Balığı Özellikleri Nelerdir?
 
Yetişkin aslan balıklarının boyu 40 cm uzunluğa kadar ulaşabilmektedir. Gözlerinin üzerinde ve ağzının alt kısmında pervaneyi andıran yüzgeçler bulundurur. Avlandığı sırada bu yüzgeçleri avını köşeye sıkıştırmada kullanır. Aslan balıklarının dünyanın en zehirli hayvanlarından biri olduğunu da unutmamamız gerekmekledir. 
 
Aslan Balığı Nedir? Aslan balığı Özellikleri Nelerdir?
Bu tarz istilacı türlerin Süveyş kanalı aracılığıyla Akdeniz bölgesine göç etmesi olayına Süveyş kanalının tasarımcısı Fransız diplomat Ferdinand de Lesseps’in ismi vesilesiyle “lesepsiyon göç” denilmektedir.
 
Neredeyse her göçte görülen temel sebeplerden birisi olan daha iyi beslenme koşulları ve daha avantajlı koşullara sahip habitat isteğini bu göçte de görmek çok mümkündür. Aslan balığı normal şartlarda geldiği coğrafyada mercanlarda yaşarlar. Sırtında yüzgeç ışın adı verilen uzantılara sahiptir.
 
Aslan Balığı Nedir? Aslan balığı Özellikleri Nelerdir?
Bu uzantılarında zehir barındırmaktadır. Aslan balığı sırtındaki uzantılarda bulunan zehrinin yanında bazı dünya mutfaklarında yiyecek olarak tüketilmektedir. Bunun sebebi zehir bulunduran kısımlarının yanında vücudunda zehir olmadığı için yenilmeye müsait olmasıdır.
 
Antalya’nın herhangi bir bölgesinde dalış yaptığınız zaman denizin diplerinde zehirli aslan balıklarına rastlamak pek mümkündür. İhtişamlı görünüşünü bir kenara bırakıp zehirli uzantılarına karşı dikkatli olmak gerekmektedir. Mutlaka bilinçsizce dokunulmamalıdır.
 
Aslan Balığı Nedir? Aslan balığı Özellikleri Nelerdir?

 

Devam edecek ilgili haberler:

Aslan balığı eti yenir mi?
Aslan balığı Türkiyede var mı?
Dünyanın en zehirli balığı nedir?
Aslan balığı öldürür mü?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler