Evde Kaşar Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nlerdir?

Evde Kaşar Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nlerdir?

Peki bağışıklık sisteminde de önemli bir yer teşkil eden kaşar peynir nasıl yapılır? İşte evde maya ile kaşar peynir yapımının püf noktaları. Kahvaltılar, peynirsiz olmaz. Çeşit çeşi

 
Kaşar peynir nasıl yapılır? Evde maya ile kaşar peynir yapımının püf noktaları...
 
Kahvaltılar, peynirsiz olmaz. Çeşit çeşit peynirler, sadece kahvaltı sofralarını değil, tercih edildikleri tariflere de ayrı bir lezzet veriyor. Kaşar peyniri de bu çeşitlerden biri. Dilerseniz hazır almak yerine evde kendiniz de yapabilirsiniz. 
 
Peki bağışıklık sisteminde de önemli bir yer teşkil eden kaşar peynir nasıl yapılır? İşte evde maya ile kaşar peynir yapımının püf noktaları
 
Peyniri çiğ sütle yapın zira pastörize ya da uzun ömürlü sütlerde peynirin mayası tutmayabilir. Aldığınız çiğ sütün de doğallığına ve güvenilir bir yerden alındığına emin olun.
 
Kaşar peynir nasıl yapılır Evde maya ile kaşar peynir yapımının püf noktası nelerdir?
 
Ayrıca kullanılan maya da çok önemli. İnternetten, peynircilerden, aktarlardan ya da kendi peynirini yapan bir tanıdığınızdan peynir mayası alabilirsiniz.
 
En Sevilen Peynir Çeşitlerinden Evde Kaşar Peynir Tarifi
 
En Meşhur Peynir Türlerinden Evde Kaşar Peynir İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*   8 Kilogram Süt
*   2 Çay Kaşığı Peynir Mayası
*   3 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
 
Kaşar Peynir Nasıl Yapılır Evde Maya İle Kaşar Peynir Yapımının Püf Noktaları
 
Evde Kaşar Nasıl Yapılır? Püf Noktası Nlerdir?
Kısık ateşte kaynattığınız sütü 35 dereceye kadar soğurun. İçine mayayı ekleyip güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp sararak 1,5 saat mayalandırın. Kıvam testini yapıp yine küp küp kesin.
 
Derin ve büyük bir tencerenin yarısını suyla doldurun. 75 dereceye kadar ısıttığınız suya peynir küplerini ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla peynirlerin hepsini birleştirip tek bir kalıp haline getirin. Bu büyük kalıbı süzgece alın ve soğumadan önce kesme tahtasına alarak birkaç dakika yoğurun.
 
Fazla suyunu akıttığınız peynirleri yuvarlak bir kalıba yerleştirip tekerlek şekli almasını sağlayın. 3-4 saat bu şekilde dinlendirdiğiniz kaşar peynirinizi afiyetle yiyebilir ya da streç filme sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler